Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Brez Cira ocitno ne gre, kaj naj recem - Ciro kot Ciro. Ali ga ljubiš ali sovražiš, vmesnega stanja pri njemu ni.
Robert Prosinecki
7. julij 2007
 NATISNI
Nagajali so snažilkam
Juan Vasle (foto: copaamerica.com)

Iz Južne Amerike se je oglasil naš sodelavec Juan Vasle in za bralce Nogomanie pripravili nekaj zanimivih odmevov s tamkajšnjega prvenstva Copa América.

 Juan Vasle za Nogomanio poroca iz:
 BUENOS AIRESA
Brez podaljškov
Cetrtfinalna srecanja bodo na nož in kljub temu, da se dve tekmi celo ponavljata in so nekatere reprezentance izrazite favoritinje, nihce ne izkljucuje presenecenj. Za razliko od drugih tekmovanj, Copa América ob izenacenju ne predvideva podaljškov. Po devetdesetih minutah se bodo tekme odlocile z bele tocke. Selektorji dajejo na treningih veliki poudarek na vajo streljanja enajstmetrovk.

Manj golov
Tretji krog (7 golov v 6 tekmah) prvega dela 42. južnoameriškega tekmovanja je pokvaril povprecje v zadetkih. Odlocitve so pospešile špekulacijo, dve tekmi (Venezuela - Urugvaj, Mehika - Cile) sta celo dvignili nekaj prahu, saj se protagonisti ob ustreznem rezultatu niso kaj dosti trudili. Cast so rešili Perujci in Bolivijci, ki so se razšli neodloceno z 2:2. Argentinec Javier Mascherano je zabil petdeseti gol prvenstva. V 18 tekmah je bilo doseženih 50 zadetkov (povprecje 2.77 na tekmo).

Dobri in slabi Španci
Med nogometaši, ki si kruh služijo v Španiji, najbolj blesti Brazilec Robinho, ki je s štirmi goli prvi strelec prvenstva in edini branilec naslova, ki ga hvalijo. Dani Alves iz Seville in Kleber, nova okrepitev madridskega Atletica, sta proti Ekvadorju prispela svoj delež k zmagi. Argentinec Leo Messi dviguje tribune na noge. Tudi njegovi soigralci brata Milito, Ayala, Riquelme in malo manj Gago so igrali dobro. Najvecja dolžnika sta domaci venezuelski idol Juan Arango in Urugvajec Diego Forlan, ki se srecujeta v cetrtfinalu.

Obtožili Cilence
Predstavnica hotela Mara Inn je obtožila nekatere cilske nogometaše nespodobnega vedenja. Baje so malo pregloboko pogledali v kozarec in se verbalno znesli nad snažilkami, razbili pohištvo in poškodovali stranišcne prostore. Predstavniki cilske delegacije se niso odzvali.

Potrdili polfinale v Maracaibu
Te dni se je govorilo, da bo polfinale 10. julija ponovno prestavljen v Puerto la Cruz ob karibskem morju. Prsti so kazali na Brazilce, ki imajo v tem mestu svojo bazo. Južnoameriška zveza je potrdila, da bo polfinale na štadionu Jose Encarnacion "Pachencho" Romero v Maracaibu, drugem najvecjem venezuelskem mestu. Tekma je bila 24. junija že premešcena iz Caracasa v Maracaibo.

Argentinci zadovoljni
Argentinski mediji so pohvalili odlocitev selektorja Alfia "Coca" Basileja, da je proti Paragvaju igral z vecino rezervisti. Argentina je zmagala in ostala v Barqisimetu. Izognila se je 800 kilometrov dolgem potovanju v Maturin, predvsem pa zelo neugodnim Mehicanom (spomnimo se svetovnega prvenstva v Nemciji). Navijaci zelo optimisticno pricakujejo odlocilne dvoboje, menijo, da je izbrana vrsta Gavcev prvi kandidat za naslov, obenem pa se spominjajo, da je od zadnjega naslova minilo 14 let. Z zelo velikim zanimanjem spremljajo nastop reprezentance do 20 let na svetovnem prvenstvu v Kanadi. Sinoci so Argentinci z odlicnim prostim strelom Kuna Agüera strli odpor Severne Koreje in se uvrstili v drugi krog.

Basile in Martino
Paragvajskega selektorja, Argentinca Gerarda "Tata" Martina, je kot nogometaša v argentinsko reprezentanco prvi vpoklical današnji selektor Gavcev Alfio "Coco" Basile. Bilo je leta 1991 na Copa Americi. "Vedno sem mu bil hvaležen za debi v izbrani vrsti, ceprav potem nisem imel potrebne minutaže za preboj v prvo enajsterico." Martino je pred tekmo proti svoji deželi potrdil, da ostaja zvesti Argentinec, a je Paragvajcem neizmerno hvaležen, ker se je najlepši del njegove trenerske kariere odvijal pri sosedih.

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Udo Lattek velja za enega najboljših trenerjev Bayerna vseh casov, z njim pa je povezana tudi zanimiva anekdota, ki slovitemu strokovnjaku na obra...

Ekskluzivno: Franco Baresi
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje