Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 5 julij 2020
Italijan Fabio Grosso je podpisal za Inter. No, seveda ne za tistega iz Zaprešica...
Željko Vela
5. julij 2007
 NATISNI
Robinho znova mož odlocitve
Jure Bohoric

V cetrtfinale južnoameriškega prvenstva so se iz skupine B uvrstile Mehika, Brazilija in Cile, slednji reprezentanci pa se bosta v naslednjem krogu znova pomerili.

Po Venezueli, Peruju in Urugvaju so se tudi iz skupine B v cetrtfinale prvenstva Južne Amerike uvrstili trije klubi. To pomeni, da so že znani vsi cetrtfinalisti, saj tretje oziroma cetrtouvršcena reprezentanca iz skupine C nimata vec nobenih možnosti, da bi se naprej uvrstili kot ena od dveh najboljših tretjeuvršcenih. Zadnji krog skupine B je bil sicer sila siromašen, kar se tice zadetkov, saj so gledalci videli le enega. Tekma med Mehiko in Cilejem se je koncala brez zadekov, Brazilija (v cetrtfinale uvršcene reprezentance) pa je bila z 1:0 boljša od Ekvadorja, ki je prvenstvo koncal brez osvojene tocke. Zanimivo je, da je za Carioce tudi tokrat gol zabil Robinho - Brazilije je doslej dosegla štiri zadetke, akter vseh pa je bil prav nogometaš Reala iz Madrida. Brazilci se bodo v cetrtfinalu pomerili s Cilejem, najboljšo tretjeuvršceno reprezentanco, ki so je v drugem krogu skupine B že premagali s 3:0.

"Poskušal bom nadaljevati z dobro igro. Toda smo moštvo, v katerem Robinho ni vse. Imamo naravnost enkratne nogometaše, skupaj pa lahko igramo precej bolje. Najbolj pomembno je to, da smo v cetrtfinalu, ceprav je res, da bomo morali odpraviti nekaj napak in pokazati še boljši obraz," pravi Robinho, selektor Brazilije Carlos Dunga pa dodaja: "Moštvo je pokazalo ogromno želje, zato sem zadovoljen. Napredovanje v cetrtfinale ni bilo enostavno, a nam je uspelo." Svoje mnenje je predstavil tudi branilec Juan, ki je pred kratkim okrepil Romo: "Nismo igrali dobro, to vsi dobro vedo. Premalo smo bili potrpežljivi, prevec smo hiteli k zacrtanemu cilju. Ce bomo bolj cvrsti, bomo zaceli tudi bolje igrati."

- Copa América, 3. krog:

Skupina B

MEHIKA 0:0 CILE

BRAZILIJA 1:0 EKVADOR
56 [1:0] Robinho (11m.)

POVEZAVA: koncni vrstni red in spored prvenstva

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Leta 1998 se je na naslovnicah angleških casnikov znašel sodnik Melvin Sylvester, ceprav je pravico delil zgolj na amaterski tekmi. Toda ker dober gl...
Auf Wiedersehen, veliki Kahn!
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje