Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 5 december 2019
Smešno je, kaj vse mi lahko pove nek Blaževic, ki z Muro ni mogel zmagati niti ene tekme. Prišel je v velikem medijskem pompu, odšel pa zelo tiho. Izgleda, da ljudje po sedemdesetem letu starosti res postanejo bolj otrocji.
Srecko Katanec
5. julij 2007
 NATISNI
Robinho znova mož odlocitve
Jure Bohoric

V cetrtfinale južnoameriškega prvenstva so se iz skupine B uvrstile Mehika, Brazilija in Cile, slednji reprezentanci pa se bosta v naslednjem krogu znova pomerili.

Po Venezueli, Peruju in Urugvaju so se tudi iz skupine B v cetrtfinale prvenstva Južne Amerike uvrstili trije klubi. To pomeni, da so že znani vsi cetrtfinalisti, saj tretje oziroma cetrtouvršcena reprezentanca iz skupine C nimata vec nobenih možnosti, da bi se naprej uvrstili kot ena od dveh najboljših tretjeuvršcenih. Zadnji krog skupine B je bil sicer sila siromašen, kar se tice zadetkov, saj so gledalci videli le enega. Tekma med Mehiko in Cilejem se je koncala brez zadekov, Brazilija (v cetrtfinale uvršcene reprezentance) pa je bila z 1:0 boljša od Ekvadorja, ki je prvenstvo koncal brez osvojene tocke. Zanimivo je, da je za Carioce tudi tokrat gol zabil Robinho - Brazilije je doslej dosegla štiri zadetke, akter vseh pa je bil prav nogometaš Reala iz Madrida. Brazilci se bodo v cetrtfinalu pomerili s Cilejem, najboljšo tretjeuvršceno reprezentanco, ki so je v drugem krogu skupine B že premagali s 3:0.

"Poskušal bom nadaljevati z dobro igro. Toda smo moštvo, v katerem Robinho ni vse. Imamo naravnost enkratne nogometaše, skupaj pa lahko igramo precej bolje. Najbolj pomembno je to, da smo v cetrtfinalu, ceprav je res, da bomo morali odpraviti nekaj napak in pokazati še boljši obraz," pravi Robinho, selektor Brazilije Carlos Dunga pa dodaja: "Moštvo je pokazalo ogromno želje, zato sem zadovoljen. Napredovanje v cetrtfinale ni bilo enostavno, a nam je uspelo." Svoje mnenje je predstavil tudi branilec Juan, ki je pred kratkim okrepil Romo: "Nismo igrali dobro, to vsi dobro vedo. Premalo smo bili potrpežljivi, prevec smo hiteli k zacrtanemu cilju. Ce bomo bolj cvrsti, bomo zaceli tudi bolje igrati."

- Copa América, 3. krog:

Skupina B

MEHIKA 0:0 CILE

BRAZILIJA 1:0 EKVADOR
56 [1:0] Robinho (11m.)

POVEZAVA: koncni vrstni red in spored prvenstva

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Pred skoraj petnajstimi leti je nogometna reprezentanca sedaj že pokojne Jugoslavije veljala za enega od velikih favoritov bližajocega se evropske...

Ekskluzivno: Ivan Klasnic
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje