Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 14 avgust 2020
Naš dogovor ob polcasu je bil, da ne dobimo zadetka v prvih petih minutah. Potem pa smo prejeli v šestih kar dva.
Branko Oblak
4. julij 2007
 NATISNI
Pizarro rešitelj Peruja
Jure Bohoric

Iz skupine A nogometnega prvenstva Južne Amerike so se v cetrtfinale uvrstile tri reprezentance, poleg gostiteljice Venezuele še Peru ter "srecni poraženec" Urugvaj.

Venezuela bi težko bolje opravila svoje delo v prvem delu prvenstva Južne Amerike, ki ga tokrat gosti prav ona. Nogometaši iz dežele bogatih naftnih zalog so v zadnjem krogu skupine A sicer remizirali z Urugvajem, a je bilo tudi to dovolj za uvrstitev v cetrtfinale, kamor potujeta še Peru ter tudi Urugvaj, ki se je v naslednji krog uvrstil kot eden od dveh najboljših tretjeuvršcenih reprezentanc. Pred zadnjim krogom je imela možnosti za uvrstitev med osem najboljših tudi Bolivija, ki pa se je zavedala, da ji nekaj pomeni le zmaga. Bolivija ni zacela slabo, povedla tako z 1:0 kot 2:1, toda Peru je imel v svojih vrstah še enkrat vec razpoloženega Claudia Pizarra. Novopeceni nogometaš Chelsea je iznicil zadetka Jaimeja Morena ter Jhasmanija Camposa, popeljal Peru v cetrtfinale in po koncu tekme zadovoljen povedal: "Ce potegnemo crto pod vse, moramo biti srecni, saj smo se uvrstili v naslednji krog. Dejstvo pa je, da smo naredili prevec napak, ki jih bomo morali odpraviti. S takšno igro nimamo v cetrtfinalu kaj poceti, sicer pa imam zaupanje v selektorja - preprican sem, da bo poskrbel, da bomo igrali boljše."

- Copa América, 3. krog:

Skupina A

VENEZUELA 0:0 URUGVAJ

PERU 2:2 BOLIVIJA
25 [0:1] Moreno
34 [1:1] Pizarro
45 [1:2] Campos
85 [2:2] Pizarro

POVEZAVA: koncni vrstni red in spored prvenstva

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nogomet nemalokrat poskrbi za nenavadne in nepredvidljive situacije, ko ljudje v trenutku evforije malce pozabijo na svoje opravke. Zadeva je še pose...
Intervju: Zlatko Zahovic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje