Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 9 avgust 2020
Veckrat sem že napisal, da je Srecko izjemen selektor in zelo povprecen klubski trener. On je konflikten, v reprezentanci, ki se sestaja vsake tri mesece za tri dni to gre, do naslednjega zbora se vse zamere pozabijo, v klubu pa se ob vsakodnevnem delu nesoglasja stopnjujejo. Molimo, da se Katanec ne bo blamiral v kakem slovenskem klubu.
Franci Božic
3. julij 2007
 NATISNI
Gavci že v cetrtfinalu
Jure Bohoric

Argentina in Paragvaj sta se že po drugem krogu skupine C nogometnega prvenstva Južne Amerike uvrstila v cetrtfinale, medtem ko ZDA in Kolumbiji kaže zelo slabo.

V skupini C prvenstva Južne Amerike je prakticno vse znano že po drugem krogu. V cetrtfinale sta se tako uvrstiti reprezentanci Argentine in Paragvaja, ki imata popoln izkupicek in se bosta v zadnjem krogu udarila le za prvo mesto, reprezentanci Združenih držav Amerike ter Kolumbije pa caka medsebojni obracun za tretje mesto, ki bo morda še vodilo v naslednji krog tekmovanja, ceprav obeti niso najboljši. Slednja je proti Argentini sicer povedla z 1:0, toda nato so Gavci udarec vrnili kar trikratno - izenacil je Hernan Crespo, zaceto pa je z dvema zadetkoma dokoncal Juan Riman Riquelme. Kafetarji so se v Maracaibu prek Jaimeja Castrillona sicer poskušali vrniti med žive, še zadnji kancek njihovih možnosti pa sta pokopala Fabian Vargas z rdecim kartonom ter Javier Arizala, ki je zadel vratnico. Piko na i lepi zmagi je postavil Diego Milito. Kot zanimivost povejmo, da je na tej tekmi Crespo zabil že svoj 35. reprezentancni zadetek in je na vecni lestvici strelcev prehitela Diega Armanda Maradono.

Zmagovalec Zlatega pokala, reprezentanca ZDA, je uvodna kroga prvenstva Južne Amerike koncal klavrno - brez tock po dveh tekmah. Americani sicer niso bili brez priložnosti, vendar je predvsem v drugem polcasu blestel rezervni paragvajski vratar Aldo Bobadilla, ki je zamenjal poškodovanega Justa Vilarja. Ker se v cetrtfinale uvrstita tudi dve najboljše tretjeuvršceni reprezentanci, za Jenkije in Kofetarje še ni vse izgubljeno, toda možnosti niso najboljše.

- Copa América, 2. krog:

Skupina C

ARGENTINA 4:2 KOLUMBIJA
10 [0:1] Perea
19 [1:1] Crespo (11m.)
34 [2:1] Riquelme
45 [3:1] Riquelme
72 [3:2] Castrillon
90 [4:2] D. Milito
Rdeci karton: Vargas (90, Kolumbija)

ZDA 1:3 PARAGVAJ
29 [0:1] Barreto
40 [1:1] Clark
55 [1:2] Cardozo
90 [1:3] Cabanas

POVEZAVA: vrstni red in spored

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Argentinci so morda za zmago na pomembni nogometni tekmi placali najvišjo ceno v zgodovini nogometa. Leta 1978 je Argentina za uvrstitev v drugi krog...
Ekskluzivno: Igor Budan
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje