Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Že ko sem treniral otroke, sem opazil nedopustne stvari. Nekateri otroci, ki so bili nepomembni, so prihajali v reprezentance samo po vezah, tisti dobri pa sploh niso mogli zraven. To se mi gabi.
Brane Oblak
2. julij 2007
 NATISNI
Blešceca predstava Robinha
Jure Bohoric

Brazilija je na Copa Américi dosegla svojo prvo zmago, potem ko je bila s tremi zadetki Robinha boljša od Cileja. Kot prva si je cetrtfinale že priigrala reprezentanca Mehike.

Reprezentanca Brazilije se je hitro pobrala po porazu na uvodni tekmi prvenstva Južne Amerike, za rezultatsko prepricljivo zmago nad Cilejem pa se morajo navijaci Carioc zahvaliti predvsem Robinhu. Nogometaš Reala iz Madrida je namrec dosegel "hat-trick", ceprav so imeli nasprotniki predvsem ob prvem golu, ki je padel z enajstih metrov, marsikaj za povedati. To je bila sicer še ena od pogostih sumljivih sodniških odlocitev na letošnji Copa Américi. Drugi in tretji zadetek je Robinho prispeval v zadnjih desetih minutah, predvsem zadnji pa je bil poslastica, saj je žogo prejel 40 metrov od gola, nato preigral dva nasprotnika in premagal še vratarja Claudia Brava. Cile je imel predvsem po zaostanku z 0:1 kar nekaj lepih priložnosti, vendar se Humberto Suazo in Jorge Valdivia nista znala vpisati med strelce. "Robinho? Dva zadetka je zabil ob koncu tekme, ko smo pritisnili v napad in v obrambi pustili prevec prostora. Zelo lahko je zabijati gole, ko je nasprotnik zaradi lovljenja zaostanka utrujen," nad dosežkom mladega zvezdnika ni bil zadovoljen selektor Cila Nelson Acosta. Slednji proti Braziliji izgubi veliko živcev, saj je njegova reprezentanca leta 2005 proti aktualnim južnoameriških prvakom predlani izgubila z 0:5, lani pa z 0:4. "Tekma je bila težka, še toliko bolj zaradi obrambne igre Cileja. Nekaj prostora se nam je odprlo šele v drugem polcasu, ko je nasprotnik nekaj poskušal tudi v napadu," je ocenil brazilski selektor Carlos Dunga.

Druga tekma drugega kroga v skupini B se je koncala z zmago Mehike. Slednja je bila z 2:1 boljša od Ekvadorja, potem ko sta se med strelce vpisalal Nery Castillo ter Omar Bravo, in si je že priigrala uvrstitev v cetrtfinale. Castni zadetek za Ekvador, ki je izgubil drugic zapored in prakticno ostal brez možnosti za napredovanje, je pet minut pred koncem dosegel Edison Mendez.

Obe tekmi sta bili odigrani na štadionu Monumental v Maturinu, ki vec kot ocitno še ni bil povsem nared. Pred štadion so se obiskovalci namrec "utapljali" v nepregledni luži blata, okoli štadiona je bil razmetan gradbeni material, v notranjosti objekta so pocivale smeti, stoli so bili prašni... Zanimivo je, da štadion sploh nima posebnega prostora za novinarje, zato ne cudi, da so bili nekateri povsem besni...

- Copa América, 2. krog:

Skupina B

BRAZILIJA 3:0 CILE

36 [1:0] Robinho (11m.)
84 [2:0] Robinho
87 [3:0] Robinho

MEHIKA 2:1 EKVADOR
22 [1:0] Castillo
80 [2:0] Bravo
85 [2:1] Mendez

POVEZAVA: vrstni red in spored prvenstva

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Legendarni britanski trener Ron Atkinson se je moral pred casom javno opraviciti, ker je v neposrednem televizijskem prenosu Marcela Desaillyja oznac...
EKSKLUZIVNO: Ivica Olic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje