Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 5 december 2019
Igralci po tekmi lahko spijejo tudi kakšno pivo. V mojih casih smo imeli v slacilnici Bayerna polno piva, ta v telo prinaša vitamin B. Poleg tega pa so se nogometaši vracali v svoje klube in so torej 'pili za svoje klube', kdor pac je.
Branko Oblak
1. julij 2007
 NATISNI
Gostitelji prvic po 40 letih
Jure Bohoric

Nogometaši Venezuele so v drugem krogu pokala Južne Amerike dosegli prvo zmago po kar 40 letih, Urugvaj pa je popravil slab vtis in premagal Bolivijo.

V Venezueli sta bili odigrani prvi tekmi drugega kroga, v skupini A pa bo bili v središcu pozornosti gostitelji. Dosegli so namrec svojo prvo zmago na Copa Américi po kar 40 letih! Z 2:0 so bili boljši od Peruja in naredili velik korak naprej k uvrstitvi v nadaljevanje. Peru je sicer že v 14. minuti ostal le z desetimi igralci, potem ko je bil izkljucen Pedro Garcia, kar je v 49. minuti izkoristil branilec Alejandro Cichero in zadel za 1:0, piko na i šele drugi zmagi Venezuele v zgodovini tekmovanja pa je postavil rezervist Daniel Arismendi. Veselje ob zmagi je nekoliko skazil le Ricardo Paez, ki je moral iz igre in tako ne bo mogel pomagati svoji reprezentanci na odlocilni tekmi proti Urugvaju.

Urugvaj je popravil slab vtis po katastrofalnem zacetku, ko ga je Peru premagal kar s 3:0, in osvojil prve tri tocke. Edini zadetek na tekmi proti Boliviji je dosegel Vicente Sanchez, ki je izkoristil podajo Diega Forlana, novega nogometaša Atletica iz Madrida.

- Copa América, 2. krog:

Skupina A

BOLIVIJA 0:1 URUGVAJ
58 [0:1] Sanchez

VENEZUELA 2:0 PERU
49 [1:0] Cichero
79 [2:0] Arismendi
Rdeca kartona: Paez (77, Venezuela); Garcia (14, Peru)

POVEZAVA: vrstni redi in spored prvenstva

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Gabriel Batistuta je poznan kot eden najboljših argentinskih nogometašev vseh casov. Batigol ima med navijaci Fiorentine, kjer je navduševal vrsto le...
Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje