Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 14 avgust 2020
Hodim na piknike SDS, saj je vedno dobra pojedina.
Sebastjan Cimerotic
30. junij 2007
 NATISNI
Copa América: odmevi (2)
Juan Vasle
Medtem ko paragvajski mediji norijo od evforije, so kolumbijski povsem poklapani po prvem krogu prvenstva Južne Amerike, ki navdušuje tudi s številom golov.

Od shepse do evforije je samo en korak
Paragvajski mediji, ki so še do vceraj pisali o skromnem igralskem potencialu rdece-belih, predvsem odkar jih vodi Argentinec Gerardo "Tata" Martino. Pripravljalno obdobje res ni bilo rožnato, zmaga nad Kolumbijo s 5:0 pa je izvala same superlative: "1, 2, 4, 4, 5 ... goleada. Paragvaj 5 - Kolumbija 0" (Ultima Hora), "Paragvaj povozil Kofetarje" (ABC), "Rdece-beli pohodili v debiju" (Diario Popular), "Pargvajski žur s Kolumbijci" (La Nación). Selektor Martino se je odzval zelo previdno. Noce, da bi lahka zmaga prevec sprostila nogometašev. Casopisi reprezenatnco klicejo "Tata's boys". Športni direktor münchenskega Bayerna Uli Hoeness je javno pohvalil avtorja treh zadetkov Roqueja Santa Cruza, ki že od leta 1999 napada za Bavarce.
 
Kolumbijci ne morejo razumeti
Reprezentanca Kolumbije je prispela v sosednjo Venezuelo z velikimi pricakovanji. Govorili so celo o boju za naslov, za to je poraz z 0:5 s Paragvajem padel kot hladen tuš. "Ponižujoci poraz", je naslovil dnevnik El Tiempo iz Bogote, "In zdaj?", je bilo preprosto vprašanje casopisa El Espactador, prav tako iz glavnega mesta. "Mati božja" je vzkliknil na naslovnici športni dnevnik Diario Deportivo, "Popolna sramota", je bil še bolj neposreden El País iz Calija, "Kolumbija, prazna in žalostna", je ocenil El Heraldo iz Barranquille.
 
Gol, kralj prvenstva
Na prvih šestih tekmah prvenstva so gledalci videli kar 24 zadetkov, povprecno 4,1 na tekmo. In to kljub temu, da tri reprezentance (Urugvaj, Brazilija, Kolumbija) sploh še niso zadele. V Kolumbiji 2001 je bilo v prvem krogu doseženih 16 golov, v Peruju 2004 pa 18. Po vsej verjetnosti bo 78 zadetkov z zadnjega prvenstva in povprecje 3 golov z lahkoto preseženo.
 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Stefan Markolf se je v zgodovino nemškega nogometa vpisal kot prvi gluhi igralec s profesionalno pogodbo. 23-letni Markolf je clan prvoligaša Mainza,...
Z nogometom je kot z novinarji
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje