Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Povedal bom zanimivo stvar. Verjamem, da deset igralcev v reprezentanci ne ve, kako je ime Andreju Pecniku. Pri nas se vse dogaja tako hitro, da niti ne vedo, kako mu je ime. Vedo sicer, da je Pecnik, to je pa tudi vse.
Branko Oblak
29. junij 2007
 NATISNI
Odlicen zacetek Argentine
Jure Bohoric

Tako Argentina kot Paragvaj sta odlicno zacela južnoameriško nogometno prvenstvo, saj sta na dveh tekmah uvodnega kroga skupine C skupaj zabila kar devet golov.

Na prvenstvu Južne Amerike so s tekmama v skupni C zakljucili 1. krog tekmovanja. Gledalci so v noci s cetrtka na petek po našem casu videli dve strelsko izredno zanimivi tekmi, saj je skupaj padlo kar deset golov. Paragvaj se je poigral z nebogljeno Kolumbijo in jo premagal kar s 5:0. Junak je bil Roque Santa Cruz, ki je zabil "hat-trick", dva gola pa je prispeval še rezervist Salvador Cabanas. Zanimivo je sicer, da je imela v prvem polcasu Kolumbija vec od igre, Kafetarji pa so zapravili celo enajstmetrovko - paragvajski vratar Justo Vilar je zaustavil strel Alvara Dominguza, dve minuti kasneje pa je Santa Cruz udaril prvic na tekmi.

Precej z lahkoto je slavila tudi Argentina, ki ni imela veliko dela z "utrujeno" reprezentanco Združenih držav Amerike. Slednja je pred dnevi osvojila Zlati pokal, zato ne cudi, da je selektor Bob Bradley spocil vecino glavnih nogometašev - igrala sta le dva, ki sta bila v postavi tudi v finalu omenjenega tekmovanja proti Mehiki. Kljub temu so Americani, ki v Venezueli niso kdo ve kako priljubljeni, zato so mocno zastraženi, povedli, in sicer je v deveti minuti Eddie Johnson zadel z bele tocke. Argentino je v igro vrnil po novem kratkolasi Hernan Crespo, ki je z dvema goloma na lestvici najvecjih strelcev pri številki 34 ujel slovitega Diega Armanda Maradono. Slednji je bil na tribuni oblecen v argentinski dres, po dveh Crespovih golih pa je od navdušenja eksplodiral še dvakrat, in sicer prvic v 78. minuti, ko je na 3:1 povišal Pablo Aimar, drugic pa pet minut pred koncem, ko je svoj delež k zmagi prispeval še Carlos Tevez.

- Copa América, 1. krog:

Skupina C

ARGENTINA 4:1 ZDA
09 [0:1] Johnson (11m.)
11 [1:1] Crespo
64 [2:1] Crespo
78 [3:1] Aimar
85 [4:1] Tevez

PARAGVAJ 5:0 KOLUMBIJA
30 [1:0] Santa Cruz
46 [2:0] Santa Cruz
81 [3:0] Santa Cruz
85 [4:0] Cabanas
88 [5:0] Cabanas

POVEZAVA: vrstni red in spored tekmovanja

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V novi sezoni pokala Libertadores se bo za najprestižnejšo južnoameriško klubsko lovoriko boril tudi Colo Colo, ki je nedolgo nazaj osvojil svoj 26. ...
Ekskluzivno: Ilija Petkovic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje