Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Strinjam se s primerjavo, da je Olimpija trenutno v takšnem stanju, kot je bil Arafat ob prihodu v pariško bolnišnico. Mrtev, s tem, da se tisti okrog njega ne morejo zmeniti, kdaj bo uradno razglašen za mrtvega …
Primož Gliha
28. junij 2007
 NATISNI
Copa América: odmevi (1)
Juan Vasle

V Venezueli že prvenstvo Južne Amerike že v polnem teku, tekmovanju pa bomo v naslednjih dneh veliko prostora posvetili tudi pri nas - preletite uvodne odmeve.

Prvi polfinale bo v Maracaibu
Kljub sredinim namigom, da je prestolnica Caracas ponovno dobila prvi polfinale 10. julija, so v Južnoameriški nogometni zvezi potrdili odlocitev, da bo srecanje za uvrstitev v finale odigrano na štadionu José Encarnación "Pachencho" Romero v Maracaibu. Sprememebo so iz zveze sporocili v nedeljo, 24. junija. Kot razlog so navedli premalo kapacitete na tribunah in težave z varnostjo. Mnogi se sprašujejo, kako tega niso opazili že med pogostimi obiski na prizorišca. Dan pred hladnim tušem je bila otvoritev prenovljenih del na olimpijskem štadionu v glavnem mestu.

Maradona navija za Argentince
Potem ko je s predsednikoma Venezuele Hugom Chávezom in Bolivije Evom Moralesom na otvoritvenem srecanju v San Cristóbalu izvedel zacetni udarec, bo Diego Maradona nocoj v Maracaibu bodril svoje sonarodnjake na prvem nastopu v Maracaibu proti ZDA.

Najvec jih ima Zaragoza
Real Zaragoza je španski klub z najvec igralci na južnameriškem prvenstvu. Gabriel Milito, Diego Milito in Pablo Aimar igrajo za Argentino, Carlos Diogo za Urugvaj. Sledita Real Madrid in Villarreal s tremi.

Argentinci pretežno v Španiji
Kar sedem clanov argentinske izbrane vrste si kruh služi v španskem nogometu: brata Milito in Aimar pri Zaragozi, Gago pri Realu iz Madrida, Abbondanzieri pri Getafeju, Messi pri Barceloni in Ayala, ki je ravnokar prestopil iz Valencie k Villarrealu.

Najstarejši in najmlajši
Najstarejšega in najmlajšega nogometaša na prvenstvu imajo Perujci. To sta 18-letni Damián Ísmodes, clan perujskega kluba Sporting Cristal, in 39-letni Juan Carlos Bazalar, vezist Cienciana. Slednji ima sina v perujski izbrani vrsti do 17 let.

Borgetti ne bo igral
Mehiški napadalec Jarred Borgetti zaradi poškodbe na levi nogi ne bo mogel igrati na južnoameriškem prvenstvu (Copa América). Na njegovo mesto je v Venezuelo že pripotoval Luis Angel Landín, napadalec kluba Monarcas iz Morelie.

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

V zgodovini nizozemskega pokalnega tekmovanja je ob letnici 1970 na prostoru za zmagovalce zapisano ime Ajax. To ne bi bilo nic nenavadnega, ce sl...

Intervju: Robert Prosinecki
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje