Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Še enkrat lahko recem le, da mi je zelo žal. Kaj naj recem drugega? Ne morem se ubiti.
Ermin Šiljak
28. junij 2007
 NATISNI
Brazilci zaceli s porazom
Jure Bohoric

Prvo tekmo na Copa Américi je odigrala tudi reprezentanca Brazilije, ki pa je razocarala, saj je izgubila proti Mehiki. Na trilerju med Cilejem in Ekvadorjem pet golov.

Reprezentanca Brazilije je slabo zacela prvenstvo Južne Amerike v Venezueli, saj je izgubila uvodno tekmo v skupini B. Od Carioc, ki so na tekmovanju brez Kakaja, Ronaldinha in Ronalda, so bili na štadionu Cachamay v Puerto Ordazu, na katerem se je zbralo okoli 40.000 gledalcev, boljši Mehicani. Slednji so šele pred dnevi koncali z nastopi na Zlatem pokalu, a imajo ocitno kljub temu še vedno precej zalog moci. Mehiška reprezentanca je bila boljša z 2:0, potem ko sta v prvem polcasu v razmaku šestih minut zadela Nery Castillo ter Ramon Morales. Pri Brazilcih sta bila najbližje zadetku branilec Alex in napadalec Robinho, slednji pa je ob koncu tekme med drugim zadel celo okvir mehiškega gola. Za Brazilce je bil to sicer 42. poraz v zgodovini južnoameriškega prvenstva, za Mehiko, ki nastopa s povabilom, pa 33. zmaga.

Izredno zanimiva je bila tudi tekma med Cilejem in Ekvadorjem. Slednji je vodil že z 1:0 in 2:1, a kljub temu moral položiti orožje, potem ko je tekmec zabil dvakrat v zadnjih desetih minutah igre. Junaka trilerja petih golov sta bila z dvema zadetkoma Humberto Suazo iz Cola Cola ter Carlos Villanueva. Slednji je v igro prišel 20 minut pred koncem obracuna, nato pa v 80. minuti podal Suazo za njegov gol, sedem minut kasneje pa se med strelce vpisal še sam.

- Copa América, 1. krog:

Skupina B

BRAZILIJA 0:2 MEHIKA
23 [0:1] Castillo
29 [0:2] Morales

EKVADOR 2:3 CILE
16 [1:0] Valencia
21 [1:1] Suazo
23 [2:1] Benitez
80 [2:2] Suazo
87 [2:3] Villanueva

POVEZAVA: vrstni red in spored tekmovanja

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Vas zanima, zakaj je Karren Brady eden of fenomenov angleškega in tudi svetovnega nogometa? Zato, ker je že kot 23-letna punca postala generalna dire...
Ekskluzivno: Igor Budan
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje