Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 15 avgust 2020
Januarja sem prebral v romunskem mediju, da so si kar malce oddahnili, ker nisem bil sam imenovan za selektorja Slovenije.
Ivo Šajh
27. junij 2007
 NATISNI
Peru šokiral Urugvaj
Jure Bohoric

Ob prisotnosti Diega Armanda Maradone se je zacelo južnoameriško tekmovanje Copa América, že prva tekma pa se je koncala s presenetljivim rezultatom.

V Venezueli se je zacelo prvenstvo Južne Amerike, že takoj na prvi tekmi pa so gledalci videli manjše presenecenje. Urugvaj, ki so ga nekateri uvršcali med favorite, je namrec na štadionu Metropolitano kar z 0:3 izgubil proti Peruju, potem ko so za slednjega zadeli Miguel Villanta, Juan Carlos Marino in Paolo Guerrero. Urugvaj, druga najuspešnejša reprezentanca tekmovanja v zgodovini, je pogrešal izkušenega Alvara Recobo, ki je lažje poškodovan, selektorju Oscarju Tabarezu pa ni pomagalo niti to, da je že ob polcasu izvedel dve menjavi in na igro poslal Diega Rodrigueza ter Sebastiana Abreua.

Tekmovanje se je uradno zacelo s tekmo med gostiteljico Venezuelo in Bolivijo. Zacetek je bil spektakularen - na igrišce štadiona Puebla Nuevo v San Cristobalu so skupaj prišli venezuelski predsednik Hugo Chavez, njegov bolivijski kolega Evo Morales ter legendarni Diego Armando Maradona, ki je seveda navdušil okoli 43.000 gledalcev. Ti so verjeli v zmago domace reprezentance, a so se morali obrisati pod nosom, potem ko je sedem minut pred koncem Juan Carlos Arce poskrbel, da se je obracun koncal z delitvijo tock.

- Copa América, 1. krog:

Skupina A

URUGVAJ 0:3 PERU
27 [0:1] Villalta
69 [0:2] Marino
88 [0:3] Guerrero

VENEZUELA 2:2 BOLIVIJA
20 [1:0] Maldonado
38 [1:1] Moreno
55 [2:1] Paez
83 [2:2] Arce

POVEZAVA: vrstni redi in spored tekmovanja

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Fabio Capello je dandanes angleški selektor, hkrati pa je v Angliji Capello znan tudi po svojem dosežku iz casa svoje nogometne kariere. Davnega leta...
Ekskluzivno: Ivan Klasnic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje