Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Že trener Branko Elsner je znorel, da prevec preigravam, na koncu smo jih pa vsi dobili. Fajn so nas pretepli, nekdo me je celo nokavtiral, da sem obležal na tleh.
Branko Oblak
5. januar 2007
 NATISNI
10. krog: Sankovic, Pejkovic, Zupan
Uredništvo (foto: arhiv Nogomanie)

V desetem krogu Kralja 2006 smo za mnenje povprašali nekdanja nogometaša Gorana Sankovic in Nihada Pejkovica, novinarje pa je zastopal Tine Zupan.

- Kralj slovenskega nogometa, 10. krog:

GORAN SANKOVIC
(nekdanji športni direktor Publikuma)

5 - Dejan Rusic
3 - Jasmin Handanovic
1 - Ermin Rakovic

Goran Sankovic, ki je barve Slovenije branil na svetovnem prvenstvu leta 2002, nazadnje pa je v nogometu deloval kot športni direktor Publikuma, se je pri svojem izboru omejil zgolj na nogometaše, ki so v minulem letu igrali v državnem prvenstvu. "Rusic je spomladi igral zares vrhunsko. Z dobrimi igrami je prakticno sam vodil igro Publikuma in ga pripeljal v finale pokala. Žal so mu podoben jesenski del preprecile poškodbe," je pojasnil Sankovic, ki je moral zaradi poškodb precej predcasno koncati svojo kariero, ter nadaljeval: "Jasmin Handanovic je eden najboljših slovenskih vratarjev. Svoje kvalitete je potrdil tudi v finalu pokala Hervis, ko je z odlicnimi obrambami Koprcanom zagotovil njihovo sploh prvo lovoriko. Kar se tice Rakovica, dovolj govorijo predstave v dresu Domžal po vrnitvi iz Turcije. Brez njega Stojanovicevi fantje ne bi imeli tako velike prednosti po prvem delu sezone."


Ermin Rakovic (desno) je na seznamu Gorana Sankovica.


NIHAD PEJKOVIC
(nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine)

5 - Valter Birsa
3 - Ermin Rakovic
1 - Robert Koren

Med nogometaši je tokrat glasoval Nihad Pejkovic, dolgoletni clan Olimpije, ki je igral tudi za Muro, ker so ga v Sloveniji spregledali, pa je nekajkrat stal tudi na vratih reprezentance Bosne in Hercegovine. "Preprical me je Valter Birsa, za katerim je odlicna sezona v Gorici, kateri je pomagal do naslova prvaka. Odlicno mu gre tudi v Franciji, kjer si je izboril mesto v ekipi in ne sedi na klopi za rezerve, kar je v tem trenutku zanj najbolj pomembno," je pojasnil Pejkovic, ki danes službuje v sindikatu profesionalnih nogometašev (SPINS), ter nadaljeval: "Ermin je lani igral res odlicno. Mislim, da so Domžale prišle tako visoko prav zaradi njegovih fenomenalnih predstav, saj je mnogokrat o koncnem izidu tekme odlocil prav on. Tudi za Korenom je odlicna sezone na Norveškem, kjer je bil v dresu Lillestroema eden najboljših posameznikov. Kako dobro je igral, govori tudi prestop v West Bromwich Albion."


Robert Koren je s strani Nihada Pejkovica dobil eno tocko.


TINE ZUPAN
(novinar spletne strani Športna mreža)

5 - Valter Birsa
3 - Robert Koren
1 - Milivoje Novakovic

Športna mreža je nov mediji na slovenskem spletu, eden od njenih novinarjev pa je tudi Tine Zupan, ki je tocke podelil Valterju Birsi, Robertu Korenu in Milivoju Novakovicu, nato pa takole pojasnil: "Birsa je zame osebno z naskokom prvo slovensko nogometno ime trenutno. Užitke, ki jih je nudil slovenskim ljubiteljem nogometa v prvi polovici leta, je težko pozabiti, zaradi svoje kakovosti pa je seveda brez težav našel klub v ligi, o kateri vecina naših igralcev le sanja. Verjamem, da bo v letu 2008 postal tudi vodja reprezentance, kar si glede na trenutno razmerje moci tudi zasluži. Ceprav Koren ni tista tipicna 'desetka', ki bi z nadnaravnimi potezami reševala tekme, pa so njegova volja, hitrost in vzdržljivost tisto, kar je bilo tipicno za slovenskega nogometaša iz naših zlatih reprezentancnih casov. Zaradi poplave igralcev pri nas na njegovem mestu je v reprezentanci zamenjal prevec igralnih položajev, kljub temu pa je eden redkih, ki si je za igre v izbrani vrsti v zadnjem obdobju zaslužil pozitivno oceno. Njegov izbor seveda opravicujem predvsem s klubskimi igrami, prestop v Anglijo pa potrjuje, da je bila odlocitev za selitev iz Slovenije v Norveško pravilna, saj je tamkajšnja liga idealna predpriprava za prehod v angleški nogomet. Ce bi tole glasovanje potekalo maja, bi bil Novakovic gotovo tik pod vrhom, ce ne že povsem na njem. Njegove igre v Litexu so ga izstrelile v slovensko nogometno orbito, okoli tekme s Trinidadom in Tobagom pa bi bil verjetno po mnenju velike vecine naše prvo nogometno ime. Po prestopu v Koeln in težavami s poškodbami je v zadnjem casu nekoliko padel v pozabo, kar pa ne more skriti dejstva, da je za njim izredno nogometno leto."


Milivoje Novakovic je v 10. krogu prejel tocko.


PREBERITE TUDI:
Vrstni red po 10. krogu
9. krog
8. krog
7. krog
6. krog
5. krog
4. krog
3. krog
2. krog
1. krog
 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Angleški klub St Albans City ne sodi med znanejše svetovne klube. Še vec, mnogi celo v Angliji še niso slišali zanj, kar ne cudi, saj je pac vecino s...
Presegel je meje fizike
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje