Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Vecina igralcev Wolverhamptona je jedla toast s fižolom. Tega nikakor nisem mogel sprejeti.
Seol Ki-Hyeon
4. januar 2007
 NATISNI
9. krog: Benedejcic, Sešlar, Krstic
Uredništvo (foto: Parma, Lillestroem in Koblenz)

Poleg Igorja Benedejcica in Simona Sešlarja je v 9. krogu Kralja 2006 glasoval še Igor Krstic iz Nemcije, s cemer je glasovanje dobilo mednarodni pridih.

- Kralj slovenskega nogometa 2006, 9. krog:

IGOR BENEDEJCIC
(nekdanji trener Kopra)

5 - Valter Birsa
3 - Zlatko Dedic
1 - Ermin Rakovic

Tako kot številne pred njim je tudi Igorja Benedejcica v minulem letu najbolj preprical mladi Valter Birsa, ki bo slej kot prej postal naslednji Kralj slovenskega nogometa. "Tukaj ni nobenega dvoma - Valter je med vsemi slovenskimi nogometaši v letu 2006 naredil najvec. Osvojil je naslov slovenskega prvaka, zabijal gole v dresu Gorice, prestopil v Francijo in igral tudi za Sochaux. Od njega lahko pricakujemo še veliko vec," razmišlja strelec sploh prvega zadetka za slovensko nogometno reprezentanco - leta 1992 je žogo poslal za hrbet vratarja Estonije. Zanimivo je, da je Benedejcic tri tocke podelil Zlatku Dedicu. "Mnogi se ne zavedajo, kako zahteven je italijanski nogomet. Kljub temu se je Dedicu v minulem letu nekajkrat uspelo dokazati - v drugi ligi, ki je še vedno izredno mocna, je zabil nekaj golov, ob koncu leta je tudi v dresu Parme dokazal, da lahko dobro igra," je pojasnil nekdanji nogometaš in za konec pristavil: "Za Ermina Rakovica sem se odlocil, ker je preprosto prvo ime slovenskega prvenstva. Brez njega Domžale ne bi tako suvereno vodile na lestvici lige Telekom."


Igor Benedejcic, nekdanji slovenski reprezentant, je tri tocke podelil mlademu Zlatku Dedicu iz Parme.


SIMON SEŠLAR
(nekdanji slovenski reprezentant)

5 - Robert Koren
3 - Valter Birsa
1 - Ermin Rakovic

Nekdanji slovenski reprezentant Simon Sešlar, ki je trenutno clan Publikuma in bo za Celjane kot vse kaže igral tudi v drugem delu sezone, je pet tock podelil Robertu Korenu, novemu nogometašu angleškega kluba West Bromwich Albion. "Robi se je dokazal v norveški ligi, ki je zelo dober približek boljšim evropskim ligam. Dokazal je, da je izjemno prilagodljiv, saj je hitro osvojil tamkajšnji nacin igre in bil med najboljšimi nogometaši v celotni ligi. Prestop v WBA je le nagrada za vse to," je pojasnil Sešlar in nadaljeval s podeljevanjem tock. Tri si je prislužil Valter Birsa. "Valter se je dokazal že spomladi v Sloveniji, ko je igral še za Gorico, nato pa mu je uspel super prestop v tujino. Sedaj igra v eni izmed najmocnejših in najatraktivnejših lig na svetu - že to govori v prid njegovim kvalitetam," je nogometaša Sochauxa pohvalil Sešlar in pojasnil, zakaj je tocko podelil Erminu Rakovicu: "Ermin je bil v drugem delu lanskega leta zagotovo najboljši nogometaš v Sloveniji, saj je pokazal ogromno svojega izjemno bogatega nogometnega znanja. V odlicni ekipi Domžal je Ermin, kljub temu, da ima kvalitetne soigralce, najbolj izstopal."


Robert Koren je za nekdanjega reprezentanta Simona Sešlarja v letu 2006 pokazal dalec najvec.


IGOR KRSTIC
(urednik spletne strani Jadransport.org)

5 - Valter Birsa
3 - Klemen Lavric
1 - Goran Šukalo

Novinarske barve v 9. krogu zastopa nemški novinar Igor Krstic, glavni in odgovorni urednik spletnega medija Jadransport (www.jadransport.org), s cemer je naše glasovanje dobilo tudi mednarodni pridih. Nemca makedonskih in hrvaških korenin, ki je velik poznavalec nogometa s podrocja nekdanje Jugoslavije, je v preteklem letu od naših fantov najbolj navdušil Valter Birsa: "Birsa je igral odlicno v dresu Gorice in bil eden kljucnih, da je klub iz Nove Gorice osvojil prvenstvo, zato ne cudi, da si je prislužil prestop v eno izmed petih najmocnejših evropskih lig. Birsa je ta trenutek zagotovo najobetavnejši slovenski nogometaš." Krstic, ki je med drugim pisal tudi za Stuttgarte Zeitung in Deutsche Welle, je na drugo mesto postavil Klemna Lavrica: "Lavric je odigral odlicno lansko sezono v Bundesligi, žal pa je njegov Duiburg izpadel v drugo ligo. Klemen je v letošnji sezoni zabil že šest golov in še dvakrat asistiral, kar ga uvršca med najboljše napadalce 2. nemške lige." Tocko si je po Nemcevem mnenju zaslužil Goran Šukalo, ki se je v Koblenzu uveljavil kot standardni clan udarne enajsterice in je po Igorjevem mnenju na dobri poti, da "postane nogometaš, ki bi lahko v Bundesligi pustil svoj pecat."


Goran Šukalo lahko uspe tudi v Bundesligi, pravi nemški novinar Jadransporta Igor Krstic.


PREBERITE TUDI:
Vrstni red po 9. krogu
8. krog
7. krog
6. krog
5. krog
4. krog
3. krog
2. krog
1. krog
 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V naši rubriki Ali ste vedeli smo že porocali o Ronaldu in njegovem zakonu z brazilsko rekorderko v žongliranju žoge Milene Domingues. Ronaldinha sev...
Rdeci vrag že 20 let
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje