Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Ne vem, kaj naj mu zaželim, saj ima že vse, kar je hotel. Zdrav je, kajne? Torej naj ostane zdrav še naprej.
Sebastjan Cimerotic
3. januar 2007
 NATISNI
8. krog: Hadžic, Dabanovic, Zore
Uredništvo (foto: Tomaž Bratun in arhiv Nogomanie)

Po krajšem novoletnem premoru se Kralj slovenskega nogometa 2006 vraca na spletno stran Nogomania.com. Poglejte, kako so glasovali v osmem krogu.

- Kralj slovenskega nogometa, 8. krog:

SAFET HADŽIC
(nogometni trener)

5 - Ermin Rakovic
3 - Valter Birsa
1 - Bojan Jokic in Zlatan Ljubijankic (vsak po pol tocke)

Trenersko srenjo je v osmem krogu Kralja zastopal vedno zanimivi Safet Hadžic, ki se tudi tokrat ni izneveril svoji tradiciji - na tretje mesto je namrec postavil kar dva nogometaša, saj se ni mogel odlociti zgolj za enega. Toda zacnimo pri vrhu. Tako kot mnogi pred njim se je tudi Hadžic odlocil, da bo pet tock podelil Erminu Rakovicu, napadalcu in kapetanu Domžal. "V domacem okolju je v ospredju vsekakor Ermin Rakovic, ki je v dresu Domžal prikazal odlicne igre, zabil je veliko zadetkov in nesebicno podajal svojim soigralcem. Brez dvoma moštvo Slaviše Stojanovica na prvem mestu ne bi imelo takšno prednost, kot jo ima po prvem delu sezone v ligi Telekom," je odlocitev pojasnil Hadžic in nadaljeval: "Tri tocke gredo Valterju Birsi, ki je v minuli sezoni z Gorico osvojil naslov prvaka, sedaj pa igra v tujini in pri Sochauxu dobiva zgledno minutažo. In zaradi tega preprosto ne more biti spregledan." Kot smo že omenili, je Hadžic tocko prepolovil in na tretje mesto skupaj postavil Bojana Jokica ter Zlatana Ljubijankica: "Oba sta mlada, oba sta naredila velik korak nase in opozorila nase. Prebila sta se tudi v reprezentanco in postala nosilca iger svojih klubov. Zaradi tega je edino pravo, da si razdelita tretje mesto."


Nogometaš Gorice Bojan Jokic (v ospredju) je v osmem krogu Kralja 2006 prejel pol tocke.


MLADEN DABANOVIC
(nekdanji slovenski reprezentant)

5 - Ermin Rakovic
3 - Valter Birsa
1 - Robert Koren

Mladen Dabanovic je še vedno aktiven v golu Drave, mnogi pa se ga še vedno spominjajo kot vratarja slovenske reprezentance. Kot clana zlate generacije smo za mnenje poprosili tudi njega, Dabanovic pa je tocke porazdelil med Ermina Rakovica, Valterja Birso in Roberta Korena. Svoj izbor je pokomentiral takole: "Ermin je po mojem mnenju pokazal zelo konstante predstave v domžalskem dresu in s svojim bogatim nogometnim znanjem pripomogel do prvega mesta Domžal v slovenskem prvenstvu. Zame je v letu 2006 zagotovo pokazal najvec od vseh slovenskih nogometašev. Valter Birsa se je v dresu Gorice izstrelil med zvezde slovenskega nogometa. Uspel mu je tudi odmeven prestop v Francijo, ki je ena izmed petih najmocnejših evropskih lig, kjer tudi zelo dobro in dokaj redno igra. Robi je bil skozi celotno sezono med najboljšimi posamezniki Lillestroema in tudi norveškega prvenstva, kljub temu pa je igral nesebicno in je delal v dobro ekipe. Da je letos pokazal res veliko, govori tudi dejstvo, da obstaja za njegove usluge izjemno veliko zanimanje klubov, ki so mocnejši in bogatejši od Lillestroma."


Vratar Drave Mladen Dabanovic (levo) je pet tock podelil napadalcu Domžal Erminu Rakovicu.


MIRAN ZORE

(novinar spletne strani Nogomania.com)

5 - Valter Birsa
3 - Robert Koren
1 - Milivoje Novakovic

Novinarske tocke je tokrat podeljeval naš sodelavec Miran Zore, katerega je najbolj preprical mladi up Valter Birsa. "Od naših fantov se je v lanskem letu dalec najbolj izkazal mladi Bric, ki je svoje odlicne igre v dresu Gorice kronal s preudarnim prestopom v Sochaux. Tudi tam pa ni obsedel na klopi, kot bi mnogi pricakovali, temvec je vseskozi dobival priložnosti za igro, dvakrat pa mu je tudi uspelo zatresti nasprotnikovo mrežo. Verjamem, da bo v letošnjem letu naredil še korak naprej," je pojasnil Zore, tudi nekdanji novinar nekaterih drugih medijev, ter nadaljeval z glasovanjem: "Robert Koren je v preteklem letu dokazal, da je prerasel norveško ligo in klub kot je Lillestroem. Izkazal se je kot vsestranski nogometaš, zabijal je gole in odlicno podajal. To so opazili tudi številni evropski klubi, ki si v svojih vrstah želijo imeti nogometaša tipa Koren. Zato gredo tri tocke njemu, eno pa dobi Milivoje Novakovic. Ceprav je igral v Bolgariji, pa ne gre prezreti njegovega odlicnega leta. Novakovic je v dresu Litexa dokazal, da se s trdim delom da priti iz pete avstrijske lige pa vse do igranja v pokalu UEFA. Nenazadnje mu je poleti uspel še prestop v izjemno ambiciozni in financno stabilni Koeln, ki se bo v drugem delu sezone boril za povratek v prvo nemško ligo."


Novinarja Nogomanie Mirana Zoreta je v minulem letu navdušil tudi reprezentant Milivoje Novakovic.


PREBERITE TUDI:
Vrstni red po 8. krogu
7. krog
6. krog
5. krog
4. krog
3. krog
2. krog
1. krog
 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Reprezentanca Trinidada in Tobaga je najmanjša udeleženka svetovnega prvenstva v zgodovini nogometa. Ta otoška država v južnem Karibskem morju s k...

Ekskluzivno: Savo Miloševic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje