Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Zadnjic sem se ga napil pred petimi leti. Sploh nisem vedel zase in morali so me odnesti domov. Od takrat pijem alkohol zelo zmerno.
Eduardo Da Silva
28. december 2006
 NATISNI
7. krog: Stanic, Vugdalic, Plestenjak
Uredništvo (foto: Tomaž Bratun in Lillestroem)

V 7. krogu Kralja slovenskega nogometa letošnjega leta smo k sodelovanju povabili Uroša Stanica, Muamerja Vugdalica in novinarja Roka Plestenjaka.

- Kralj slovenskega nogometa 2006, 7. krog:

UROŠ STANIC
(Nogometna zveza Slovenije)

5 - Robert Koren
3 - Valter Birsa
1 - Zlatan Ljubijankic

Odgovorni za odnose z javnostjo in marketing pri Nogometni zvezi Slovenije ter nekdanji nogometaš Uroš Stanic je najvec (pet) tock podelil nekdanjemu nogometašu Publikuma, sedaj pa uspešnemu reprezentantu in nekdanjemu zvezdniku norveškega prvoligaša Lillestroema Robertu Korenu. "Robi je s svojimi igrami in profesionalnim pristopom v dresu Slovenije nakazal, da bi lahko postal njen neformalni vodja na igrišcu," je izbor prvega argumentiral Stanic. Na drugo mesto je vodja PR službe naše krovne organizacije posadil Valterja Birso. "Gre za trenutno vsekakor najvecjega upa slovenskega nogometa, pred katerim je bogata kariera," je bil kratek in jedrnat Stanic, ki je tocko podaril Zlatanu Ljubijankicu. "Zlajo je moderen tip nogometaša z izrednimi, a že kar kratkorocnimi potenciali," je zakljucil Stanic, ki je kot nogometaš nase najbolj opozoril v dresu ajdovskega Primorja.


Predstavnika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Uroša Stanica je navdušil Robert Koren.


MUAMER VUGDALIC
(nekdanji slovenski reprezentant)

5 - Boštjan Cesar
3 - Miran Burgic
1 - Ermin Rakovic

Za rokav smo med nogometaši v 7. krogu izbora pocukali Muamerja Vugdalica, nekdanjega reprezentanta, ki se po hudi poškodbi vraca na nogometne zelenice. Kot se za obrambnega nogometaša spodobi, je bodoci clan Factorja na prvo mesto postavil branilca. "Marsikdo se ne zaveda, kaj pomeni biti clan Marseilla. Že sedeti na klopi tako velikega kluba ni kar tako, Cesar pa je v letošnjem letu vec ali manj igral celo v prvi enajsterici. V zadnjem casu sicer ne vec toliko, a preprican sem, da se bo znova kmalu prebil v zacetno moštvo. Poleg tega ga je zaustavila še težka poškodba, brez katere bi pokazal še veliko vec. Brez dvoma je najboljši slovenski branilec in cez nekaj casa bo postal tudi pravi vodja naše reprezentance," je preprican Vugdalic, ki je tri tocke podelil Miranu Burgicu: "Bil je najboljši strelec slovenskega prvenstva - to je dovolj dober razlog za moj izbor. Gorici je pomagal do naslova prvaka, sedaj pa redno igra in zabija gole tudi na Švedskem. Je bodoci prvi slovenski napadalec," razmišlja Piko, ki je na tretje mesto postavil Ermina Rakovica: "Brez njega Domžale ne bi imele takšne prednosti, kot jo imajo. Koliko je pomemben za to moštvo, dovolj pove že prva polovica leta, ko je odšel v Turcijo, Domžale pa so izgubile naslov prvaka."


Branilec branilcu - nekdanji reprezentant Muamer Vugdalic je tri tocke podelil Boštjanu Cesarju.


ROK PLESTENJAK

(novinar SiOL Sportala)

5 - Valter Birsa
3 - Robert Koren
1 - Ermin Rakovic

Novinarje tokrat zastopa Rok Plestenjak, nogometni novinar spletnega portala SiOL Sportal, ki je najvec tock podelil Vaterju Birsi. "Valter Birsa je v tem trenutku edini izmed slovenskih nogometašev, na katerega lahko trener v eni izmed petih najmocnejših evropskih lig resno racuna pred vsako tekmo. Nesporen talent je dokazal v mocni francoski prvoligaški konkurenci, njegov najvecji zaveznik pa je mladost. Ob razkošnem znanju in smislu za improvizacijo v igri, seveda. Ce ne bo imel vecjih poškodb, bo v spomladanskem delu zagotovo stopil še stopnicko višje. Valter namrec ne pozna strahu," je svoje mnenje izdatno pojasnil Plestenjak in nadaljeval: "Ko si izbran za najboljšega igralca norveškega prvenstva, resnicno nekaj veljaš. Robert Koren je plenil pozornost v dresu Lillestroma s tistim, kar primanjkuje naši reprezentanci. S stalnostjo forme, zadetki in asistencami. Dozorel je v pravega dirigenta, dokaz za njegovo kakovost pa so ponudbe nekaterih bogatih klubov iz najmocnejših prvenstev." Za tocko se mora Plestenjaku zahvaliti Ermin Rakovic: "Domžale so v tem trenutku velikanski korak pred ostalimi slovenskimi klubi. Ce jih v odlocilnih trenutkih ne bi pustile na cedilu poškodbe, bi imeli lepe možnosti tudi za zgodovinski preboj v skupinski del pokala UEFA. Vprašanje je, ali bi si Domžalcani v prvenstvu nabrali 14 tock prednosti, ce v ekipi ne bi bilo Ermina Rakovica. Kapetan je zmogel prenesti odgovornost na svoja ramena, v napadu pa so prišle do izraza bogate izkušnje in nesebicne podaje. Dovolj pove podatek, da so ga izbrali za nogometaša leta igralci sami."


Napadalec francoskega prvoligaša Sochauxa Valter Birsa je tudi v sedmem krogu Kralja prejel veliko tock.


PREBERITE TUDI:

Vrstni red po 7. krogu
6. krog
5. krog
4. krog
3. krog
2. krog
1. krog
 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Pred svetovnim prvenstvom leta 2006 v Nemciji so teroristi zagrozili z napadi, do katerih pa nato k sreci ni prišlo, je pa prav s to državo povezana ...
Pozabljeni matador
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje