Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 28 september 2020
Tudi med soigralci pride do nesporazumov, a res se verjetno ne bi smela stepsti pred 50.000 ljudmi.
Kieron Dyer
27. december 2006
 NATISNI
6. krog: Pinni, Djuranovic, Trotovšek
Uredništvo (foto: Danijel Matijaško in Tomaž Bratun)

Po kratkem praznicnem odmoru nadaljujemo s Kraljem 2006, tokrat pa so v 6. krogu svoje glasove oddali Pavel Pinni, Dejan Djuranovic in novinar Tilen Trotovšek.

- Kralj slovenskega nogometa 2006, 6. krog:

PAVEL PINNI
(nekdanji trener Gorice)

5 - Valter Birsa
3 - Ermin Rakovic
1 - Boštjan Cesar

O Pavlu Pinniju se bo na zacetku novega leta veliko govorilo. Ce ne bo postal novi selektor, bo namrec prevzel vodenje nogometašev Publikuma - v vsakem primeru se bo poslovil od statusa brezposelnih. Nekdanji trener Gorice trenutno predvsem pociva, toliko casa, da je sodeloval v izboru za Kralja slovenskega nogometa 2006 pa si je vendarle vzel. In na prvo mesto postavil svojega nekdanjega varovanca Valterja Birso. "Letošnje leto je potekalo po njegovih notah. V Gorici je bil eden glavnih, uspel mu je verjetno najvecji prestop iz slovenske lige, ko je okrepil vrste Sochauxa. Pred mladenicem je zares velika kariera," je misli strnil Pinni in podelil še tri oziroma eno tocko: "Tudi Ermin Rakovic je nogometaš izjemnih kvalitet. Poleg tega, da je izredno nevaren pred golom nasprotnika, ima v sebi tudi lastnosti, ki krasijo vodje moštev. Zdi se, da je kar precej napredoval kot nogometaš. Boštjan Cesar je najboljši slovenski branilec, z izjemno zadnjih tednov pa je redno igral v dresu Marseilla, ki velja za enega najvecjih klubov na svetu."


Pavel Pinni: "Najboljši je Valter Birsa!"


DEJAN DJURANOVIC
(nekdanji nogometaš)

5 - Ermin Rakovic
3 - Valter Birsa
1 - Robert Koren

Dejan Djuranovic sodi med tiste, ki so v slovenskem prvenstvu odigrali najvec tekem. Legendarni Djuro je v svoji dolgi karieri igral tako za Olimpijo kot Maribor, sklenil pa jo je kot clan Domžal. In prav iz vrst slednjih prihaja nogometaš, ki mu je Djuranovic namenil pet tock - Ermin Rakovic. "Ermin je dokazal, da je dozorel kot igralec. Je v najboljših igralskih letih. Odlicne igre je pokazal tako pred odhodom v Turcijo kot tudi v drugem delu sezone, ko je bil kljucni mož domžalske ekipe. Zrasel je v vrhunskega igralca," je povedal Djuranovic in pojasnil, zakaj je na drugo mesto uvrstil Valterja Birso: "Valter je bil pika na i v zmagoviti goriški ekipi, ki je minulo sezono osvojila naslov državnega prvaka. Pokazal je svoje sposobnosti, odlicno znanje in v Franciji lahko še napreduje. Tudi tam dobiva spodobno minutažo, igra konstantno in pridobiva na izkušnjah, kar je zelo pomembno, da se bo razvil v odlicnega igralca." Tocko je Djuranovic podelil Robertu Korenu: "Robert, ki mu je pogodba z Lillestroemom sicer iztekla, je skozi celotno epizodo na Norveškem kazal odlicne igre. Bil je eden izmed najboljših posameznikov v svoji ekipi, odlocil je veliko tekem in mislim, da je sedaj sposoben narediti še korak naprej."


Djuranovic je Valterju Birsi podelil tri tocke.


TILEN TROTOVŠEK

(urednik televizijske postaje Šport Klub)

5 - Valter Birsa
3 - Milivoje Novakovic
1 - Miran Burgic

Nova televizijska postaja Šport Klub je pošteno popestrila tudi nogometno dogajanje v Sloveniji, mi pa smo tokrat k sodelovanju povabili urednika Tilna Trotovška, ki je na prvo mesto tako kot že nekateri pred njim postavil Valterja Birso. "Dokler se bodo v Sloveniji nogometna prvenstva zacenjala poleti, bodo mnenja vedno mocno deljena. Ceprav so Domžale v letu 2006 casovno najdlje dominirale v slovenskem nogometu (od poletja pa vse do pozne jeseni), so pomladi najbolj pomembne. In letos spomladi so kraljevali Goricani. Nedvomno ima veliko zaslug za tretji naslov Vrtnic Valter Birsa. Po osemnajstih golih in osvojenem domacem prvenstvu se je poleti preselil v svet velikih, kjer se odlicno znajde. Nedvomno najvecji talent slovenskega nogometa," je pojasnil nekdanji urednik radijske postaje Radio Šport, na drugo mesto postavil Milivoja Novakovica, na tretje pa Mirana Burgica: "Milivoje Novakovic je prehodil trnovo nogometno pot in v letu 2006 požel najlepše sadove doslej. Igral je v šestnajstini pokala UEFA, debitiral za slovensko reprezentanco in prestopil v velik klub. Osem nastopov v belo-zelenem dresu, štirje goli. Miran Burgic je bil prvi strelec prvenstva 2005/06, kjer sta z Birso kraljevala po slovenskih nogometnih zelenicah."


Milivoje Novakovic je v 6. krogu dobil tri tocke.


PREBERITE TUDI:
Vrstni red po 6. krogu
5. krog
4. krog
3. krog
2. krog
1. krog
 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Leta 1998 se je na naslovnicah angleških casnikov znašel sodnik Melvin Sylvester, ceprav je pravico delil zgolj na amaterski tekmi. Toda ker dober gl...
Auf Wiedersehen, veliki Kahn!
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje