Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Tudi tisti, ki so lahki, niso vec lahki.
Branko Oblak
23. december 2006
 NATISNI
5. krog: Jarc, Pavlin, Terzic
Uredništvo

Smo že pri petem krogu izbora za najboljšega nogometaša leta, tokrat pa so svoje glasove oddali Borut Jarc, Miran Pavlin in novinar Matjaž Terzic.

- Kralj slovenskega nogometa 2006, 5. krog:

BORUT JARC
(nekdanji trener številnih slovenskih klubov)

5 - Ermin Rakovic
3 - Jasmin Handanovic
1 - Milivoje Novakovic

Športni direktor Kopra se je odlocil za najboljšega izbrati napadalca Domžal Ermina Rakovica. "Rakovic je jesenski del odigral v izjemni formi in tudi na osnovi njegovih dobrih iger so Domžale dominirale v domacem prvenstvu," je svoj izbor pokomentiral Borut Jarc, ki je na drugo mesto uvrstil vratarja svojega že nekdanjega kluba Jasmina Handanovica: "Jasmin je vso leto branil na izjemno visokem nivoju in bil eden najzaslužnejši za koprski pokalni naslov ob koncu minule sezone. Z dobrimi igrami je prišel tudi v reprezentanco, obeta pa se mu tudi prestop v italijansko ligo." Tocko si je v našem izboru po Jarcevem izboru prislužil Milivoje Novakovic. Borut Jarc je svojo odlocitev zanj pokomentiral z naslednjimi besedami: "Odraz Novakovicevih dobrih iger pa je selitev iz bolgarskega Litexa v nemški Koeln, s cimer je naredil velik korak v svoji karieri."

MIRAN PAVLIN
(nekdanji slovenski reprezentant)

5 - Valter Birsa
3 - Dalibor Stevanovic
1 - Klemen Lavric

Kljub temu, da nogometa ne igra vec na najvišjem nivoju (blesti v dresu cetrtoligaša Bežigrada), je Miran Pavlin še vedno polno zaseden. Celo tako zaseden, da je bila njegova obrazložitev bolj kratka. Pa vendarle - nekdanji nogometaš Porta, kamor je odšel po odlicnih igrah na evropskem prvenstvu leta 2000, je na prvo mesto postavil Valterja Birso. "Ni dvoma, mladi Birsa je letos pokazal najvec. Konec koncev se je iz Gorice prodal v francosko ligo in to je brez dvoma velik dosežek," je pojasnil Pavlin, ki ga vlece predvsem v menedžerske vode, ter tri tocke "prilepil" - zanimivo - Daliborju Stevanovicu. Za nogometaša Real Sociedada so to prve tocke letos, potem ko je lani osvojil celo drugo mesto! "Biti clan španskega prvoligaša ni kar tako," je zapel Pavlin in se poslovil z besedami, da si tocko zasluži Klemen Lavric, "eden najboljših slovenskih napadalcev v zadnjih letih".

MATJAŽ TERZIC
(novinar casnika Dnevnik)

5 - Valter Birsa
3 - Robert Koren
1 - Milivoje Novakovic

Med novinarji smo tokrat za rokav povlekli Matjaža Terzica, ki si kruh služi s pisanjem za casnik Dnevnik. Ljubljancan je na prvo mesto postavil Valterja Birso. "Je eden redkih nogometašev, ki se mu je iz slovenske lige uspelo prodati v klub iz ene najmocnejših evropskih lig, kjer poleg tega tudi redno in dobro igra ter dosega zadetke. O tem, da se je v Franciji dobro znašel, pricajo tudi visoke ocene v do tujcev vselej kriticnem casniku L'Equipe, ob tem pa je bil v minuli sezoni znova eden najzaslužnejših za tretji zaporedni naslov Goricanov. Valter bo letošnje leto pomnil tudi po debiju v reprezentanci, kjer je zbral sedem nastopov in ceprav gola še ni dosegel, bo nanj zagotovo resno racunal tudi naslednik selektorja Braneta Oblaka," je odlocitev pojasnil tokratni predstavnik novinarjev in pojasnil, zakaj je tri tocke podelil Robertu Korenu: "26-letni Radeljcan je v najboljših letih svoje kariere zacel nizati najboljše igre, kar ga je katapultiralo med najuspešnejše nogometaše norveške lige in vzbudilo zanimanje številnih zvenecih klubov, predvsem angleških, kamor pa ga Lillestroem naposled ni hotel prodati. Tudi v reprezentanci je dokoncno stopil iz sence Milenka Acimovica in Nastje Ceha in, ceprav vecinoma ni igral na svojem standardnem položaju, bil eden redkih, ki si v enem izmed najslabših reprezentancnih let za svoje nastope in borbenost zasluži pozitivno oceno." Terzic je na zadnje mesto postavil Milivoja Novakovica in mu s tem podelil tocko: "Ceprav je v reprezentanci debitiral šele letos, je odigral vseh osem tekem v koledarskem letu in bil s štirimi zadetki tudi njen najboljši strelec v letu 2006, ko so Slovenci zmogli zadeti vsega devetkrat. Odlicne igre v dresu bolgarskega Litexa iz Loveca, kjer je nasprotnikove mreže tresel kot za šalo, so mu omogocile tudi financno bogat prestop v nemški Koeln, ki je Bolgarom zanj odštel kar okrog milijona dolarjev in pol."


Milivoje Novakovic je v 5. krogu prišel na svoj racun.


PREBERITE TUDI:
Vrstni red po 5. krogu
4. krog
3. krog
2. krog
1. krog

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Duncan Ferguson ne sodi med tiste nogometaše, ki se jih bodo na Škotskem spominjali kot najboljše vseh casov. Danes 35-letni Ferguson je sicer v s...

Intervju: Bojan Prašnikar
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje