Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Ko smo prišli v pisarno, je Galliani zaprl vrata in dejal, da ce hocem zapustiti klub, bom moral skociti skozi okno.
Gennaro Gattuso
22. december 2006
 NATISNI
4. krog: Stojanovic, Galic, Suhadolnik
Uredništvo (foto: Tomaž Bratun)

V cetrtem krogu glasovanja za Kralja slovenskega nogometa letošnjega leta so tocke prejeli zgolj Ermin Rakovic, Valter Birsa in Robert Koren.

- Kralj slovenskega nogometa 2006, 4. krog:

SLAVIŠA STOJANOVIC
(trener Domžal)

5 - Ermin Rakovic
3 - Valter Birsa
1 - Robert Koren

Slaviša Stojanovic je kot trener v državnem prvenstvu vodilnih Domžal trenutno najzadovoljnejši slovenski strateg. Poleg tega, da ima z eno nogo naslov prvaka že v svojih rokah, se je znašel še med kandidati za novega selektorja. In komu bi priljubljeni Slave podelil naziv Kralj slovenskega nogometa 2006? Svojemu varovancu Erminu Rakovicu! "Erminu je bilo s priznanjem nogometaš leta po izboru SPINS tudi formalno priznana kvaliteta, ki je po mojem mnenju že lep cas na reprezentancnem nivoju. Njegove sposobnosti so izjemne, letos pa je k temu dodal še voditeljske in kapetanske kvalitete," je svoj izbor komentiral domžalski strokovnjak, ki je na drugo mesto posadil Valterja Birso: "Valter je odigral fantasticen spomladanski del, po katerem mu je nato uspel preboj v mocno francosko ligo. Kar je najpomembnejše, se je tam takoj ustalil in nadaljeval z dobrimi predstavami. Je nepogrešljiv clen Sochauxa in je na dobri poti, da se kot nogometaš razvije še bolj." Tocko je nekdanji nogometaš podelil Robertu Korenu: "Na njegov racun je bilo letos izrecenih veliko pohval. Blestel je na Norveškem, kjer je naredil korak naprej v svoji kvaliteti, tudi v reprezentanci pa je bil med boljšimi. Upam, da bo našel klub, kjer bo veliko igral in še napredoval."


Slavišo Stojanovic je v iztekajocem se letu najbolj navdušil njegov varovanec pri Domžalah Ermin Rakovic.


MARINKO GALIC
(nekdanji reprezentant Slovenije)

5 - Ermin Rakovic
3 - Valter Birsa
1 - Robert Koren

Nekdanji odlicni slovenski nogometaš Marinko Galic, ki je sodeloval tako pri uvrstitvi Maribora v Ligo prvakov kot pri neverjetnih uspehih zlate nogometne generacije, je na prvo mesto postavil Ermina Rakovica, enega od glavnih favoritov za koncno zmago. "Ermin je med najboljšimi strelci v slovenski ligi, je tudi odlicen asistent in je zagotovo eden izmed najbolj zaslužnih za superiornost Domžal v zadnjem casu. Hkrati je prevzel odgovornost nase, ko ekipi ni šlo in odlocil veliko pomembnih tekem," je pojasnil nekdanji nogometaš Kopra, Maribora, Dinama, Zagreba in Rudarja iz Velenja ter obrazložil, zakaj je na drugo mesto postavil Valterja Birso: "Valter je še zelo mlad, vendar je kljub svoji mladosti že dokazal, da je vrhunski igralec. V dresu Gorice kot tudi Sochauxa je pokazal širok spekter svoje nogometnega znanja, zna namrec uporabljati obe nogi, je hiter, agilen, tehnicno dobro podkovan..." Tocko je Galic, ki je dres z državnim grbom oblekel kar 66-krat, podelil Robertu Korenu: "V Lillestromu je igral zelo dobro, konstantno, briljiral je z asistencami, zabil pa je tudi veliko golov in odlocil veliko tekem, za to je dobival tudi visoke ocene s strani nogometnih poznavalcev."

JERNEJ SUHADOLNIK
(novinar casnika Delo)

5 - Valter Birsa
3 - Robert Koren
1 - Ermin Rakovic

Jernej Suhadolnik, nekdanji sodelavec Nogomanie, danes pa nogometni novinar priznanega casnika Delo, je svoj izbor pojasnil takole: "Birsa je kljub dejstvu, da ga najboljše sezone še cakajo, edini skozi vso sezono igral na najvišji ravni, tudi po prestopu v Francijo, kjer kot edini naš nogometaš redno igra v eni od najmocnejših lig, se ni »izgubil«, ceprav so mu Francozi v klub pozneje pripeljali svojega ljubljenca in tekmeca Anthonyja Le Talleca. Poleg tega se je prebil tudi v clansko reprezentanco. Za Korena velja podobno – celo leto igra na najvišji ravni, ceprav med Skandinavci velja pravilo, da si odlicen nogometaš šele, ko se prebiješ na Otok. Toda bil je med prvimi strelci norveškega DP in med najboljšimi igralci, poleg tega pa se je uveljavil tudi v slovenski clanski reprezentanci. Ni dvoma, da je Ermin Rakovic med najboljšimi slovenskimi nogometaši, kadar razmišlja izkljucno o nogometu. To se je najlepše videlo v prvem delu letošnje sezone DP, saj je na veliko tekmah sam reševal domžalsko barko, ki pri nas v tem trenutku nima tekmeca. Ce bi imel uspešno pomlad 2006, bi ga postavil še bolj visoko."


Oglejte si enega od zadetkov, ki jih je v letošnjem letu Robert Koren zabil v dresu nekdanjega kluba Lillestroema!


PREBERITE TUDI:
Vrstni red po 4. krogu
3. krog
2. krog
1. krog
 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Najbolj porazno izvajanje strelov z bele tocke so gledalci videli v sezoni 1985/86, ko sta se za naslov najboljšega v Evropi pomerila Steaua in Barce...
Anglež je v Angliji manjšina
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje