Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Kriv ni nihce. Saj veste, kako je v Olimpiji že od nekdaj. Za Bežigradom že deset let ni nihce za nic kriv.
Dušan Kosic
21. december 2006
 NATISNI
3. krog: Kek, Šiljak, Vekic
Uredništvo (foto: Tomaž Bratun)

Po 3. krogu glasovanja za Kralja 2006 se je Ermin Rakovic na vrhu približal Valterju Birsi. Prve tocke tudi za lanskoletnega zmagovalca Milenka Acimovica.

- Kralj slovenskega nogometa 2006, 3. krog:

MATJAŽ KEK
(nekdanji trener Maribora in selektor kadetske reprezentance)

5 - Ermin Rakovic
3 - Robert Koren
1 - Valter Birsa

Selektor izbrane vrste do 15 oziroma 16 let Matjaž Kek je prvo mesto v našem izboru namenil Erminu Rakovicu. "Kot vodja v Domžalah je pripeljal slednje do prvega mesta po prvem delu sezone in tako najbolj zaznamoval minulo leto. Blestel je tudi s številnimi zadetki," je pojasnil Kek in na drugo mesto uvrstil legionarja Roberta Korena: "Odigral je sijajno sezono, tako v reprezentanci kot v svojem klubu na Norveškem. Kot igralec je popolnoma dozorel in zagotovo se mu obeta lepa prihodnost." Tocko je nekdanji nogometaš in trener Maribora podaril Valterju Birsi, mlademu nogometašu francoskega prvoligaša Sochauxa: "Birsa je postal eden pomembnejših reprezentantov, dobro pa se je vklopil tudi v novem klubu Sochauxu, kjer dobiva glede na mladost primerno minutažo. Tudi on spada v val nogometašev, ki bi morali zaznamovati našo bližnjo nogometno prihodnost."


Matjaž Kek je Valterju Birsi podelil eno tocko.


ERMIN ŠILJAK
(nekdanji slovenski reprezentant)

5 - Ermin Rakovic
3 - Valter Birsa
1 - Klemen Lavric

Tako kot Kek je tudi tokratni predstavnik nogometašev oziroma nekdanjih nogometašev na prvo mesto uvrstil Ermin Rakovica. "Rakovic je letos pokazal izjemno veliko in je po mojem mnenju najboljši igralec Domžal. Zame trenutno ni boljšega igralca v slovenski ligi, v tujini pa tudi nihce ni kdo ve kako izstopal," je odlocitev pojasnil Ermin Šiljak, ki je na drugo mesto postavil Valterja Birso, trenutno vodilnega v skupnem seštevku. "Valter se je dokazal že v dresu Gorice, tudi po prestopu v Sochaux, ki igra v zahtevni francoski ligi, pa potrjuje, da se v njegovih nogah skriva velik talent. Da se bo povsem uveljavil, potrebuje še nekaj casa, toda ne dvomim, da mu bo uspelo," je tri tocke podelil nekdanji nogometaš številnih klubov, med drugim tudi Bastie in Panioniosa, ter tudi na zadnjo stopnicko postavil napadalca - Klemna Lavrica: "Ceprav trenutno igra v drugi nemški ligi, pa zabija gole in za napadalca je to najbolj pomembno. Vidno vlogo je imel tudi v reprezentanci, zato si zasluži tocko v glasovanju za Kralja nogometa. Upam, da se bo v novem letu vrnil nazaj v prvo ligo - v tem primeru bo glavni favorit za Kralja 2007."


Ermina Šiljaka je najbolj navdušil Ermin Rakovic.


BRANKO VEKIC

(novinar Sportskih novosti)

5 - Milenko Acimovic
3 - Valter Birsa
1 - Boštjan Cesar

Novinarske vrste je v 3. krogu izbora zastopal Branko Vekic, novinar hrvaškega castnika Sportske novosti, ki pa s posebno izdajo, prilagojeno prav za ta prostor, vsak dan izhaja tudi v Sloveniji. Zanimivo, Vekic je pet tock podelil Milenku Acimovicu, lanskoletnemu Kralju slovenskega nogometa. "Predvsem zaradi tega, ker je od vseh slovenskih aktivnih nogometašev še vedno najvecja avtoriteta. Poleg tega ima še vedno vidno vlogo v reprezentanci, v prvem delu sezone pa je igral tudi v Lillu, ki nastopa v enem od najmocnejših prvenstev na svetu. Ce ne bi prestopil v Azijo, bi se tudi v zadnjih mesecih o njem veliko vec govorilo. Mislim, da o njegovih kvalitetah ni nobenega dvoma in so vsem znane," je pojasnil Vekic in na drugo ter tretje mesto postavil Valterja Birso in Boštjana Cesarja. "Valter Birsa je najvecji talent slovenskega nogometa. Z Gorico je bil prvak, pri tem pa je imel kljucno vlogo. Ker je nato prestopil še v Sochaux, ni nobenega dvoma, da gre za nogometaša, pred katerim je še veliko. Za Boštjana Cesarja sem se odlocil iz preprostega razloga - je najboljši branilec v državi.


Eden od najboljših zadetkov Milenka Acimovica - ko je nosil še dres francoskega prvoligaškega kluba Lille.


PREBERITE TUDI:

Vrsti red po 3. krogu
2. krog
1. krog
 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Udo Lattek velja za enega najboljših trenerjev Bayerna vseh casov, z njim pa je povezana tudi zanimiva anekdota, ki slovitemu strokovnjaku na obra...

Ekskluzivno: Daniel Bilos
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje