Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Zmagali so na 66 tekmah. Zanimivo je, da so zadeli prav na vsaki.
Brian Moore
20. december 2006
 NATISNI
2. krog: Stefanovic, Elsner, Kos
Uredništvo (foto: arhiv Nogomanie)

Pred vami je že drugi krog glasovanja za Kralja slovenskega nogometa leta 2006, v katerem so tri prva mesta zasedli Rakovic, Birsa in Koren.

- Kralj slovenskega nogometa 2006, 2. krog:

DEJAN STEFANOVIC
(predsednik združenja SPINS)

5 - Ermin Rakovic
3 - Valter Birsa
1 - Miran Burgic

Nekdanji nogometaš Dejan Stefanovic, ki se je preizkusil tudi na Portugalskem, je danes predsednik združenja SPINS, v katerega so vkljuceni profesionalni slovenski igralci nogometa. V izboru SPINS za naj igralca letošnjega leta v državnem prvenstvu je s tekmeci pometel Ermin Rakovic, prav slednjega pa je na prvo mesto postavil tudi Stefanovic. "V kratkem casu je pokazal zelo veliko, najvec. Bil je 'lider' Domžal, ki v prvem delu sezone niso doživele niti enega poraza. Glede na to, da Domžalcani vodijo na lestvici, je povsem normalno, da na prvo mesto izbora postavim nogometaša iz tega kluba," je Rakovica pohvalil Stefanovic in na drugo ter tretje mesto postavil nekdanji goriški dvojec Valter Birsa-Miran Burgic. "Ce bi Birsa ostal v Sloveniji, bi verjetno njega postavil na prvo mesto. V Franciji je res dobil že nekaj priložnosti in se vpisal tudi med strelce, kljub temu pa bo moral še malce garati. Je pa res, da ni dalec stran od prvega mesta, na katerega sem dal Rakovica. Brez dvoma pa se je v francoski ligi veliko težje dokazovati kot v slovenski... Enako velja za Burgica, ki je v prvem delu leta zabijal gole v dresu Gorice, sedaj pa se poskuša dokazati na Švedskem. O obeh nogometaših bomo še veliko slišali!"


Dejana Stefanovica je preprical Ermin Rakovic.


MARKO ELSNER
(nekdanji reprezentant Jugoslavije)

5 - Valter Birsa
3 - Ermin Rakovic
1 - Robert Koren

Marko Elsner sodi med ene najboljših slovenskih nogometašev vseh casov. O tem, kako dober je bil, prica podatek, da je igral tudi za jugoslovansko reprezentanco, poleg tega pa je nosil še dres Crvene Zvezde in se dokazal celo v francoskem prvenstvu. Ker mu je Francija še vedno pri srcu, ne preseneca prevec, da je na prvo mesto postavil nogometaša, ki ga pozorno spremlja - Valterja Birso iz Sochauxa. "Birso poznam že nekaj casa in že dolgo sem preprican, da bo uspel v svetu nogometa. Povsem sicer še ni, je pa na pravi poti. Najbolj pomembno je to, da je izbral pravi klub za napredek," je prvo mesto pojasnil oce Luke in Roka Elsnerja, ki igrata v ligi Telekom, ter nadaljeval, zakaj je tri tocke podelil Erminu Rakovicu, eno pa Robertu Korenu: "Rakovic je kapetan Domžal in glede na to, kakšen naskok imajo slednje v domacem prvenstvu, je svoje delo vec kot ocitno opravil zelo dobro. Poleg tega, da je zabil kar nekaj zadetkov, je tudi pravi vodja na igrišcu. Roberta Korena sem v glavnem gledal v dresu slovenske reprezentance. Bil je predvsem konstantno dober, izkazal pa se je tudi z igrami na Norveškem, kjer je bil eden najboljših posameznikov. V letošnjem letu je potrdil, da se v njegovih nogah skriva velik talent in mislim, da je pred njim še lepa kariera."

KLEMEN KOS
(novinar spletne strani Nogomania.com)

5 - Robert Koren
3 - Milivoje Novakovic
1 - Valter Birsa

Klemen Kos je eden tistih, ki so v uredništvu spletne strani Nogomania.com že od samega zacetka, drugi novinar v našem izboru pa je najvec tock podelil Robertu Korenu. Na drugo mesto je postavil Milivoja Novakovica, na tretje Valterja Birso, svojo odlocitev pa je pojasnil takole: "V letošnjem letu je bil izbor malce težje kot lani, saj nogometašev, ki bi izredno navdušili ni bilo. Pri ocenjevanju sem se tokrat osredotocil na predstave nogometašev v svojih klubih in na nivo igranja skozi celotno sezone. Pod tovrstnimi kriteriji sem najvec tock podelil Robertu Korenu, ki na Norveškem uživa status zvezdnika, kot vse kaže pa bo zaradi dobrih iger že v kratkem "nagrajen" s prestopom v katero izmed mocnejših lig. Novakovic je osvojil naslov najboljšega strelca bolgarskega prvenstva in svoje strelske sposobnosti pokazal tudi v dresu izbrane vrste, tudi v nemškem Kolnu pa je na dobri poti, da svojo strelsko formo zadrži na podobni ravni. Valter Birsa je zagotovo nogometaš, ki ta hip pri nas najvec obeta, kljub mladosti pa ob preskoku v precej zahtevnejše tekmovanje ni imel takšnih težav kot njegovi številni predhodniki. Igralec za prihodnost, ki pa potrebuje še malce predrznosti."


Robert Koren je v letošnjem letu blestel v dresu Lillestroema - poglejte si enega od njegovih številnih golov.


PREBERITE TUDI:

Vrstni red po 2. krogu
1. krog glasovanja
 NATISNI    
1. krog: Pušnik, Židan, Okorn
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Angleški klub Everton se lahko pohvali, da ima enega najbolj zanimivih vzdevkov na Otoku. Med navijaci so modri z Goodison Parka poznani kot The Toff...
Z nogometom je kot z novinarji
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje