Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Sodnik je ocitno prebral premalo knjig.
Amir Karic
19. december 2005
 NATISNI
11. krog: Zahovic, Elsner, Nejedly
Uredništvo

Milenka Acimovica so za konec na prestol Kralja leta 2005 ustolicili še nekdanji nogometaš Zlatko Zahovic, legendarni Branko Elsner in Gorazd Nejedly.

ZLATKO ZAHOVIC
(nekdanji slovenski reprezentant)

5 - Ermin Rakovic
3 - Dalibor Stevanovic
1 - Gorazd Zajc

V zadnjem krogu glasovanja za Kralja slovenskega nogometa 2005 je do besede prišel najbolj priznani slovenski nogometaš zadnjega desetletja, Zlatko Zahovic. Rekorder po številu zadetkov in nastopov v izbrani vrsti. Na prvo mesto je postavil Ermina Rakovica, napadalca Domžal. "Je najboljši strelec slovenske lige. Odlicno je igral tudi v pokalu UEFA. Strelci so bili vedno najbolj cenjeni, zato sem preprican, da si zasluži prvo mesto," je povedal strelec 35 reprezentancnih zadetkov, ki je Slovenijo popeljal na EP in SP. Na drugo mesto je postavil še enega Domžalcana, Daliborja Stevanovica. "Prakticno sam je mlado reprezentanco popeljal korak do nastopa na EP do 21 let. Dobro je nastopal tudi v slovenski ligi in v pokalu UEFA in nenazadnje prestopil v prvo špansko ligo, kar je veliko priznanje," je o svojem morebitnem nasledniku povedal 34-letnik. Tocko je pripisal mlademu napadalcu Maribora, Gorazdu Zajcu. "Je velik talent in morda najvecji up slovenskega nogometa. Pravi nogometni biser, prava osvežitev slovenske nogometne scene," je o sokrajanu povedal zdaj že nekdanji nogometaš, ki živi v Lizboni.

BRANKO ELSNER
(legenda slovenskega nogometa)

5 - Borut Mavric
3 - Aleksander Knavs
1 - Dalibor Stevanovic

Branko Elsner, legenda slovenskega nogometa, je kot zadnji glasoval pri trenerjih. Na prvo mesto je razvrstil vratarja Greuther Fürtha, Boruta Mavrica. "Osebno ga ne poznam, a je v reprezentanci igral res odlicno. Ceprav je starejši, sem preprican, da si zasluži prvo mesto," je povedal doktor nogometa. Tri tocke je pripisal branilcu Red Bulla Salzburga, Aleksandru Knavsu. "Je igralec, ki že 10 let igra na evropski sceni. Poleg tega, da je izjemen nogometaš, ga zelo cenim tudi kot cloveka," je povedal nekdanji trener, ki je nekoc vodil tudi avstrijsko reprezentanco in na tretje mesto postavil mladega Daliborja Stevanovica. "Spremljal sem ga na tekmah v Domžalah. Vedno je igral dobro, enako kot tudi v mladi reprezentanci," je z glasovanjem zakljucil dobitnik Bloudkove nagrade za leto 1999.

GORAZD NEJEDLY
(novinar Dela)

5 - Boštjan Cesar
3 - Miran Burgic
1 - Dalibor Stevanovic

Delo sodi med najbolj brane slovenske casnike, prvo nogometno pero tega ljubljanskega dnevnika pa je že nekaj casa Gorazd Nejedly. Novinar iz Ljubljane pa je najvec tock podelil Boštjanu Cesarju. "Absolutno slovenski nogometaš številka ena v letu 2005. Postal je steber obrambe slovenske reprezentance," pravi Nejedly, ki je druga najboljša v letu 2005 poiskal v ligi Simobil Vodafone. Na drugo mesto je postavil Mirana Burgica, napadalca Gorice, na tretje pa nekdanjega domžalskega asa Daliborja Stevanovica, ki se je že preselil v Španijo k Real Sociedadu. "Navduševala sta v mladi reprezentanci in v slovenski ligi."

GLAS LJUDSTVA
(prijavljeni na forum Nogomanie)

5 - Milenko Acimovic
3 - Dalibor Stevanovic
1 - Boštjan Cesar

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Prvi nogometni klub na svetu je bil ustanovljen leta 1857, natancneje 24. oktobra tistega leta, ko sta odvetnik Nathaniel Creswick in trgovec z vinom...
Auf Wiedersehen, veliki Kahn!
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje