Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Letošnja sezona zame ni sanjska, moje sanje navadno vkljucujejo Elle Macpherson.
Paul Duffen
19. december 2005
 NATISNI
10. krog: Simeunovic, Kek, Viškovic
Uredništvo

Krog pred koncem prvega izbora za Kralja slovenskega nogometa so tocke podelili Marko Simeunovic, Matjaž Kek in Rok Viškovic.

MARKO SIMEUNOVIC
(nekdanji slovenski reprezentant)

5 - Milenko Acimovic
3 - Dalibor Stevanovic
1 - Milivoje Novakovic

Kot zadnji nogometaš v rednem delu izbora za Kralja slovenskega nogometa 2005 je glasove podelil nekdanji vratar zlatega rodu slovenske reprezentance, Marko Simeunovic. Na prvo mesto je postavil Milenka Acimovica, nogometaša Lilla. "Vsi dobro vemo, kaj Mile zmore in zna. Je brez dvomov najbolj kakovosten slovenski nogometaš, kar je potrdil tudi v tej sezoni," je povedal nogometaš, ki si kruh služi na Cipru. Tri tocke je pripisal Daliborju Stevanovicu, nekdanjemu clanu Domžal. "Odlicno je poveljeval domžalski vrsti, ki vodi po prvem delu državnega prvenstva. Zelo dobro je nastopal tudi v pokalu UEFA in v mladi izbrani vrsti. Z dobrimi med mladimi si je prislužil tudi vpoklic v clansko vrsto. In nenazadnje: za velik denar se je prodal v Španijo, v Real Sociedad, kar pomeni, da kakovost mladega upa ni sporna," je razložil vratar, ki je zbral 57 reprezentancnih nastopov in bil tako na EP kot SP. Tocko je podelil Milivoju Novakovicu, napadalcu bolgarskega Litexa. "Dosegel je nekaj golov v državnem prvenstvu Bolgarije, bil zelo natancen tudi v pokalu UEFA in se z Litexom uvrstil v zakljucni del tekmovanja, kar je velik uspeh," je zakljucil vratar, ki je branil vrata Maribora, ko so vijolicasti igrali v LP.

MATJAŽ KEK
(nekdanji trener Maribora)

5 - Ermin Rakovic
3 - Dalibor Stevanovic
1 - Martin Pregelj

Med trenerji je do glasu prišel nekdanji strateg Maribora, Matjaž Kek, ki je pet tock podelil Erminu Rakovicu iz Domžal, tri Daliborju Stevanovicu, eno pa Martinu Preglju iz Maribora, in ponudil zanimivo razmišljanje: "Upošteval sem le igralce iz slovenske lige, ker mislim, da ni mogoce primerjati tudi tistih, ki igrajo v tujini. Bolje bi bilo, ce bi imel loceni rubriki. Rakovica sem postavil na prvo mesto zato, ker je bil jezicek na tehtnici, da so Domžale prevladovale v jesenskem delu prvenstva. Stevanovic je s prestopom v Real Sociedad dokazal talent in potencial, zato si zaslužil drugo mesto. Pregelj je najboljši igralec novega rodu Maribora, ki je na dobri poti, da se vrne v vrh slovenske lige, zato sem Koprcanu podelil tocko."

ROK VIŠKOVIC
(novinar SiOL Sportala)

5 - Milenko Acimovic
3 - Klemen Lavric
1 - Novakovic in Dedic (vsak pol tocke)

Sedmo silo je predstavljal Rok Viškovic, novinar SiOL Sportala, ki je za najboljšega razglasil Milenka Acimovica. "Preprosto zato, ker je, odkar se je upokojil Zlatko Zahovic, dalec najboljši slovenski nogometaš. Ko je v pravi formi, je prakticno neustavljiv. Ne izgubi prakticno nobene žoge, natancno podaja in nenazadnje tudi zabija gole," je povedal 22-letni novinar. Na drugo mesto je postavil Klemna Lavrica iz Duisburga. "V prejšnji sezoni je bil v dresu Dynama iz Dresdna v vrhu strelcev nemške druge lige, bil proglašen za najboljšega igralca tekmovanja in dosegel najlepši gol sezone. Vec skorajda ne bi mogel doseci. V reprezentanci je za oceno 10 odigral kvalifikacijsko tekmo proti Belorusiji v Minsku, na gostujoci tekmi proti Moldaviji pa dosegel pomemben gol,," je dejal nekdanji sodelavec Slovenskega nogometnega portala. Glasovanje je zakljucil s podeljeno tocko, ki sta si jo razdelila Milivoje Novakovic ter Zlatko Dedic iz Parme, in dejal: "Za Milivoja sem se odlocil zato, ker je neupraviceno zapostavljen s številnih strani. S strani novinarjev, navijacev in kar je najbolj pomembno – selektorja. Ne vem, zakaj, saj je dejstvo, da je dosegel nekaj zelo pomembnih zadetkov za Litex iz Loveca, ki je hit dosedanjega poteka pokala UEFA. Dedic pa je v najmocnejši nogometni ligi na svetu kljub mladosti zbral 318 minut igre. Odlicno se je odrezal v pokalnem tekmovanju, v katerem je v dresu dvakratnih zmagovalcev pokala UEFA dvakrat zatresel mrežo.."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Dvanajst golov na trinajstih reprezentancnih tekmah je vsekakor dosežek, ki se ga ne bi sramoval prav nihce. Nekateri napadalci nikoli ne dosežejo dv...
Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje