Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
V zacetku sem treniral judo, potem pa enkrat ali dvakrat ni bilo trenerja na trening in smo cakali pred šolo v Štepanjskem naselju, kar nekaj nas je bilo, potem pa je prišel trener Franjo Franceškin in dejal: "Pojdite vi fantje raje v nogomet, tule ni prave resnosti." Tako nekako nas je usmeril v nogomet, da smo priceli trenirati.
Slaviša Stojanovic
19. december 2005
 NATISNI
9. krog: Sankovic, Prašnikar, Maselj
Uredništvo

V 9. krogu izbora Kralja slovenskega nogometa 2005 so glasovali Goran Sankovic, trener Bojan Prašnikar in novinar Luka Maselj.

GORAN SANKOVIC
(nekdanji slovenski reprezentant)

5 - Saša Ranic
3 - Branko Ilic
1 - Dalibor Stevanovic

Goran Sankovic je danes poznan predvsem kot športni direktor slovenskega prvoligaša Publikuma, a je še vedno svež tudi spomin, ko je blestel v dresu z državnim grbom. Nekdanji nogometaš Slavije iz Prage ter grških Akratitosa in Panioniosa je na prvo mesto postavil Sašo Ranica. "Ranic je eden najboljših nogometašev v ligi Simobil Vodafone. Je eksploziven vezist, ki zna zabijati gole," je podeljenih pet tock pojasnil Sankovic in na drugo mesto postavil Branka Ilica. "V letu 2005 je igral tako za clansko kot mladinsko reprezentanco, že pred casom pa je prerasel okvire obrambnega nogometaša in lahko uspešno igra tudi na sredini igrišca. Je eden najboljših nogometašev v državnem prvenstvu," razmišlja Celjan, ki nogometašem Publikuma ni namenil nobene tocke, saj je na tretje mesto postavil Daliborja Stevanovica. "Že tri sezone se dviga v svojem izrednem razvoju in je iz meseca v mesec boljši. Za Domžalami je tudi po njegovi zaslugi odlicna sezona, o njegovi vrednosti pa prica tudi prestop v španskega prvoligaša Real Sociedada," je glasovanje zakljucil komaj 26-letni Sankovic, ki je moral zaradi poškodb mnogo predcasno zakljuciti svojo obetavno kariero.

BOJAN PRAŠNIKAR
(nekdanji selektor slovenske reprezentance)

5 - Nastja Ceh
3 - Boštjan Cesar
1 - Klemen Lavric

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance, Bojan Prašnikar, je pet tock pripisal Nastji Cehu, clanu dunajske Austrie. "Zelo dobro je igral v Belgiji in se nato preselil k Austrii z Dunaja, kjer je bil nekoliko slabši, a je za njim kljub temu odlicno leto. Dokazal se je tudi v reprezentancui, kjer pa bi moral nase prevzeti še vec bremena," je o Ptujcanu povedal Prale, ki je na drugo mesto postavil Boštjana Cesarja iz Marseilla. "Postal je standardni clan slovenske reprezentance, kamor se je prebil skozi mlajše selekcije, v katerih je zelo napredoval. Spomladi je dobro igral v Dinamo, od koder se je preselil v Marseille, kjer mu gre odlicno," je pojasnil trener, ki je leta 1999 v ligo prvakov popeljal Maribor. Tocko je pripisal Klemnu Lavricu iz Duisburga. "Ce ne bi bil poškodovan, bi imel za seboj še boljšo sezono, ki je bila zanj tudi sicer zelo dobra. Iz druge nemške lige se mu je z odlicnimi igrami in goli uspelo prebiti v prvo, izkazal se je tudi v reprezentanci, kjer je bil eden najboljših. Slovenija je bila, kadar na igrišcu ni bilo njega , veliko manj nevarna kot sicer," je z glasovanjem zakljucil najuspešnejši klubski trener v Sloveniji.

LUKA MASELJ
(novinar Dela)

5 - Milenko Acimovic
3 - Milivoje Novakovic
1 - Boštjan Cesar

Novinar Dela , Luka Maselj, je na prvo mesto postavil vodilnega v izboru za Kralja slovenskega nogometa 2005, Milenka Acimovica iz Lilla. "Postal je tretji slovenski nogometaš z golom v ligi prvakov, ko je bil v dresu Lilla edini strelec ob zmagi nad Manchester Unitedom," je novinar pojasnil, zakaj je Ljubljancanu podelil pet tock. Drugo mesto je nekoliko presenetljivo pripisal Milivoju Novakovicu, napadalcu bolgarskega Litexa, ki je, zanimivo, dobil sploh prve tocke. "Od vseh pozabljenemu nekdanjemu mladincu ljubljanske Olimpije je po letih trdega dela v avstrijskih nižjih ligah uspelo opozoriti nase tudi na evropski sceni," je zanimivo razmišljal novinar, ki je aktivno sodeloval tudi pri zdaj že 'pokojnemu' športnemu dnevniku AS. Na tretje mesto je postavil Boštjana Cesarja. "Je igralec, ki je v zadnjem letu naredil najvecji napredek. Še ne dolgo tega je bil odvec pri zagrebškemu Dinamu, nakar so ga letos jeseni modri za velik denar prodali v francoski Marseille," je zakljucil mladi novinar, ki že od nekdaj budno spremlja nogomet.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Norveškemu nogometašu Kristofferju Paulsenu je uspel prav poseben podvig - v letu 2007 je v dresu svojega kluba IK Start igral kar na desetih razlicn...
Ekskluzivno: Meho Kodro
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje