Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Novinarji so razlicni. Eni te specejo brez, drugi pa z oljem.
Samir Handanovic
19. december 2005
 NATISNI
8. krog: Ceh, Kavcic, Rožman
Uredništvo (foto: arhiv Nogomanie)

Kako so svoje glasove podelili Aleš Ceh, Tomaž Kavcic in novinar Andraž Rožman? Ugotovite v 8. krogu glasovanja za Kralja 2005!

ALEŠ CEH
(nekdanji kapetan slovenske reprezentance)

5 - Borut Mavric
3 - Milenko Acimovic
1 - Miran Burgic, Valter Birsa (vsak pol tocke)

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Aleš Ceh bi za Kralja slovenskega nogometa v letu 2005 izbral Boruta Mavrica. "Skozi celotne kvalifikacije za SP 2006 je branil res dobro. Navduševal je z odlicnimi obrambami, ki so mnogokrat mejile že na neverjetne, in bil eden kljucnih mož slovenske reprezentance. Za odtenek je bil boljši od preostalih slovenskih reprezentantov, odlicno pa je branil tudi v klubu," je dejal Ali, ki je za Slovenijo zbral 74 nastopov, in na drugo mesto uvrstil Milenka Acimovica: "Resda je bil v letu 2004 v reprezentanci boljši kot letos, a tudi tokrat ni razocaral. Prikazal je nekaj odlicnih predstav, odlicno pa se je znašel tudi v klubu. Sicer ni bil reden clan zacetne enajsterice Lilla, a je dosegel nekaj golov, med drugim je zadel tudi proti Manchestru Unitedu v ligi prvakov. Ce pogledamo na celo sezono skupaj, je jasno, da si zasluži drugo mesto." Legendarna osmica slovenske izbrane vrste je po pol tocke podelila Miranu Burgicu in Valterju Birsi. "Mlada goriška napadalca sta velika upa slovenskega nogometa. V letu 2005 sta pokazala, da posedujeta razkošen talent. Bila sta avtorja mnogih zadetkov in pomagala Gorici, da je v vrhu slovenskega nogometa. Odlicno sta se odrezala tudi v mladi reprezentanci."TOMAŽ KAVCIC
(trener Bele krajine)

5 - Ermin Rakovic
3 - Dalibor Stevanovic
1 - Miran Burgic

Trener Bele krajine Tomaž Kavcic je takole utemeljil izbor – Ermin Rakovic - Dalibor Stevanovic - Miran Burgic: " Rakovic je v zrelih letih dokazal, da je zelo dober nogometaš. Postal je najboljši strelec jesenskega dela sezone in ob tem prispeval tudi veliko podaj. Za igro Domžal je zelo pomemben. Enako velja za Stevanovica, ki sem ga postavil na drugo mesto. Tudi on je dokazal, da je zelo sposoben nogometaš in poleg tega prestopil še v špansko ligo k Realu Sociedadu. Tocko si po mojem mnenju zasluži Burgic, ki ima za seboj uspešno leto in je igralec, ki prihaja."

ANDRAŽ ROŽMAN
(novinar Nogomanie)

5 - Boštjan Cesar
3 - Milenko Acimovic
1 - Dalibor Stevanovic

Sedmo silo je v osmem krogu zastopal novinar Andraž Rožman in izbral Boštjana Cesarja. "Celo leto je igral v izjemni formi. Brez njega si slovenski nogometni navdušenci ne znajo predstavljati reprezentance, saj je eden izmed nosilcev igre in pravi steber obrambe. Igral je brez vecjih nihanj, v jesenskem delu sezone pa se je izkazal v francoski lig in pokalu UEFA. Navdušil je z borbenostjo, neustrašnostjo in pozitivno predrznostjo, ki jo pri slovenskih nogometaših vcasih pogrešamo.," je pojasnil novinar Nogomanie ter tri tocke pripisal Milenku Acimovicu. "V preteklem letu je ponovno pokazal, da spada med nogometne umetnike. Pri Lillu je imel nemalo težav, vendar je dokazal, da je pravi profesionalec in se iz ozadja prebil na naslovnice evropskih casopisov, ko je dosegel zadetek proti Manchestru Unitedu. Je najboljši slovenski igralec zadnjih let, na drugo mesto pa sem ga postavil, ker je bila forma Boštjana Cesarja bolj konstantna," pravi naš sodelavec, ki meni, da si tocko zasluži Dalibor Stevanovic. "V dresu Domžal je pokazal, da je izjemen talent z lastnostmi, kot jih ima le malo nogometašev – v odlocilnih trenutkih je sposoben prevzeti odgovornost nase in tako za seboj potegniti celo ekipo. Poleg tega je bister fant, ki mu ne manjka zmagovalne miselnosti ter ambicioznosti. Ce bo šel njegov razvoj v pricakovano smer, se mu obeta, da bo skupaj z nekaterimi kolegi iz mlade reprezentance (Birsa, Burgic…) v prihodnosti tvoril jedro clanske vrste."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Veliko svetovno znanih zvezdnikov se zanima za nogomet. Nekateri obiskujejo tekme, spet drugi imajo oziroma so imeli v lasti celo svoje klube - ko...

Ekskluzivno: Daniel Bilos
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje