Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Predsednik Juveta Cobolli Gigli je dejal, da trofeje ne bo vrnil, pri cemer ga podpiram. Ce želi, mu lahko pošljem nekoga, ki bo popazil na pokal.
Fabio Cannavaro
19. december 2005
 NATISNI
7. krog: Bozgo, Stojanovic, Terzic
Uredništvo (foto: Danijel Matijaško)

Drugo polovico glasovanja za Kralja 2005 so zaceli nogometaš Kliton Bozgo, trener Slaviša Stojanovic in novinar Dnevnika Matjaž Terzic.

KLITON BOZGO
(dvakratni najboljši strelec SNL)

5 - Nastja Ceh
3 - Milenko Acimovic
1 - Miran Srebrnic

Kliton Bozgo, nogometaš ptujske Drave, ki je najbolj plodna nogometna leta doživel v Mariboru, s katerim je leta 1999 zaigral celo v ligi prvakov, bi za Kralja slovenskega nogometa razglasil Nastjo Ceha, vezista dunajske Austrie. "Z belgijskim Bruggeom je osvojil naslov najboljšega v državnem prvenstvu, z dunajsko Austrio po prvem delu prvenstva zaseda vrh lestvice, odlicno pa je nastopal tudi v dresu slovenske reprezentance, zato si zasluži pet tock," je povedal priljubljeni 'Toni'. Tri tocke je pripisal trenutno vodilnemu v izboru za najboljšega slovenskega nogometaša leta 2005, Milenku Acimovicu iz Lilla. "Igral je v ligi prvakov, zabil gol za zmago nad Manchestrom Unitedom, kar pove vse. Dobro je igral tudi v reprezentanci," je povedal napadalec, ki je pred prihodom na Ptuj igral na Cipru. Na tretje mesto je postavil Mirana Srebrnica, branilca Gorice. "Že vrsto let je kapetan Gorice, s katero je v sezoni 2005/06 osvojil naslov državnega prvaka, dobro pa goriški obrambi poveljuje tudi v tej sezoni. Je odlicen nogometaš. Njegova kakovost kljub letom ni sporna," je glasovanje zakljucil nogometaš, ki je 34 let dopolnil pred dnevi.

SLAVIŠA STOJANOVIC
(trener Domžal)

5 - Milenko Acimovic
3 - Ermin Rakovic
1 - Dalibor Stevanovic

Slaviša Stojanovic, trener Domžal, vodilne ekipe po jesenskem delu lige Simobil Vodafone, je na prvo mesto postavil Milenka Acimovica. "Mile je igral v izjemni formi tako v francoskem prvenstvu kot v ligi prvakov in si zato zasluži naziv Kralj slovenskega nogometa," je jasno in glasno zatrdil nekdanji nogometaš Slovana, ki je bil pred mnogimi leti korak pred prestopom v beograjski Partizan. Drugo in tretje mesto je pripisal nogometašema Domžal, Erminu Rakovicu in Daliborju Stevanovicu, ki je medtem že prestopil v španski Real Sociedad. "Raka in Dado sta bila odlicna v jesenskem delu sezone. Rakovicu sem dal prednost, ker je trenutno najboljši strelec slovenske lige," je povedal nogometni strateg, ki v prostem casu rad poprime za kitaro.MATJAŽ TERZIC
(novinar Dnevnika)

5 - Milenko Acimovic
3 - Klemen Lavric
1 - Boštjan Cesar

Matjaž Terzic, novinar Dnevnika, je pet tock pripisal Milenku Acimovicu: "Poleg tega, da je eden kljucnih igralcev reprezentance, je svojemu klubu Lillu pomagal pri uvrstitvi v ligo prvakov, tam pa kljub temu, da je bil sprva na stranskem tiru in se niti ni vedelo, ce bo v kadru za nastopanje v tem tekmovanju, dosegel edini zadetek za ta francoski klub, povrhu še proti Manchestru Unitedu. Ob tem, da je edini Slovenec, ki je v tej sezoni igral v najprestižnejšem evropskem tekmovanju, se je izkazal tudi z igrami v francoskem prvenstvu (štirje goli), vse to pa je dosegel za tem, ko je bil že na izhodnih vratih kluba in nanj nihce vec ni resno racunal. Igra Lilla z njim je nekaj povsem drugega kot brez njega." Tri tocke je pripisal Klemnu Lavricu. "Je prototip modernega napadalca. S 17 goli na 31 tekmah je bil drugi strelec druge nemške ligo. Ob tem mu je uspel prestop v prvo ligo k Duisburgu, kjer mu je nacrte po dobrem zacetku prekrižala poškodba,," je na selektorja Slovenije apeliral novinar. Na 3. mesto je postavil Boštjana Cesarja. "Je najbolj standarden reprezentancni branilec (ob bok mu lahko postavimo le še Sandija Knavsa) z dalec najmanj nihanji v igri. Po prestopu iz Dinama v Marseille je takoj postal nenadomestljiv clan prve enajsterice tega francoskega velikana in mu mocno pomagal k precejšnjemu izboljšanju položaja na lestvici, ob tem pa tudi pri napredovanju v pokalu UEFA."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Samuel Eto'o danes blesti v dresu španskega velikana Barcelone, toda njegova avantura se je na Iberskem polotoku zacela precej slabša. Ko je kot vseg...
Ekskluzivno: Daniel Bilos
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje