Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Nikoli nisem rekel, da želim biti pokopan ob Titu, to se je nekdo duhovito spomnil. Zamisli si to, jaz in maršal Tito! Na žalost sem bil jaz na nasprotni strani in ni možnosti, da bi jaz to rekel. Ce slucajno bi, bi moja mama vstala iz groba in me udarila.
Miroslav Blaževic
19. december 2005
 NATISNI
6. krog: Galic, Pinni, Kos
Uredništvo (foto: Danijel Matijaško)

Nogometaš Marinko Galic, trener Pavel Pinni in novinar Nogomanie Klemen Kos so glasovali v 6. krogu Kralja slovenskega nogometa 2005.

MARINKO GALIC
(nekdanji reprezentant Slovenije)

5 - Aleksander Knavs
3 - Dalibor Stevanovic
1 - Miran Burgic, Valter Birsa (vsak pol tocke)

Marinko Galic, legendarni libero reprezentance iz casov najvecjih uspehov slovenskega nogometa, je pet tock podelil Aleksandru Knavsu. "Iz tekme v tekmo kaže odlicne igre, celo sezoni igra v dobri formi, zato je po mojem mnenju trenutno najboljši slovenski nogometaš. Je steber obrambe slovenske reprezentance, odlicno pa igra tudi z Red Bullom Salzburgom v avstrijski ligi," je dejal Gala, ki je s 66 nastopi na petem mestu vecne lestvice slovenske reprezentance, in pojasnil, zakaj je na drugo mesto postavil Daliborja Stevanovica: "Odigral je nekaj odlicnih tekem v dresu mlade reprezentance, bil tudi eden od stebrov igre te izbrane vrste in si nenazadnje prislužil odmeven prestop v špansko ligo k Realu Sociedadu. Je zelo nadarjen, ogromno obeta." Primorec, ki je veliko uspehov dosegel v Mariboru, s katerim je igral tudi v ligi prvakov, je tocko razdelil na dva dela. "Najbolj pošteno je, da na tretje mesto razvrstim kar dva nogometaša. Goriška napadalca Mirana Burgica in Valterja Birso. Sta najboljši ofenzivni par slovenske lige, odlicno pa sta nastopala tudi v mladi reprezentanci. O mlademu goriškemu dvojcu bo še veliko slišati."

PAVEL PINNI
(trener Gorice)

5 - Milenko Acimovic
3 - Boštjan Cesar
1 - Borut Mavric

Trener trikratnega državnega prvaka Gorice, Pavel Pinni, prisega na igralce, ki igrajo v tujini, saj je na seznam najboljših uvrstil Milenka Acimovica, Boštjana Cesarja in Boruta Mavrica. Svoj izbor je pojasnil z naslednjimi besedami: "Milenko Acimovic je trenutno najbolj kvaliteten slovenski nogometaš. Igra v francoski ligi, kjer je prav tako kot v Ligi prvakov prispeval velik delež k uspehom Lilla. Poleg tega je nosilec igre slovenske reprezentance. Boštjan Cesar je najboljši slovenski obrambni nogometaš, tudi on se je zelo izkazal v Franciji, kjer igra za Marseille. Všec mi je, ker je agresiven in mocan v skok igri. Borut Mavric je eden izmed najboljših vratarjev in igralcev v nemški drugi ligi. Zelo dobro brani tudi v slovenski reprezentanci."KLEMEN KOS
(novinar Nogomanie)

5 - Dalibor Stevanovic
3 - Boštjan Cesar
1 - Milenko Acimovic

Novinar Nogomanie Klemen Kos je na prvo mesto postavil glavnega akterja najvecjega prestopa v zgodovini slovenske lige, Daliborja Stevanovica. "Bil je ena najbolj svetlih izjem letošnje ne prevec uspešne sezone, moj glas pa si je pridobil predvsem na podlagi odlicnih predstav za trenutno vodilno moštvo slovenskega nogometnega prvenstva Domžale, obenem pa je bil tudi prva violina naše reprezentance do 21 let, ki je letos s svojimi predstavami, pristopom in rezultati celo zasencila clansko vrsto," je razložil eden izmed ustanoviteljev Nogomanie, ki ni pozabil na nogometaše iz obrambnih vrst in tri tocke pripisal Boštjanu Cesarju. S svojo fanaticno borbenostjo, nepopustljivostjo ter zanesljivostjo se je usidral v srca navijacev zagrebškega kluba, ki so njegov odhod pospremili z plazom glasnih obtožb na racun podpredsednika kluba Zdravka Mamica. Dobro klubsko formo je naposled prenesel tudi na reprezentancni nivo.« Po Kosovem mnenju si je tocko zaslužil Milenko Acimovic. "Naš trenutno najvecji nogometni zvezdnik je imel za seboj ponovno še eno sezono, ki so povsem tipicne za Mileta in se gibajo nekje po nacelu 'vroce-hladno'. Marsikdo bi se strinjal, da si Acimovic zasluži bistveno vec priložnosti pri svojem klubu, na to pa smo se lahko v neposrednih prenosih prepricali tudi na lastne oci. Vendarle pa njegova vloga v naši reprezentanci ostaja kristalno jasna – kadar je Acimovic razigran, s Slovenijo ni dobro zobati cešenj!"

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Bernd Strange je nogometni strokovnjak iz Nemcije, ki je letos poleti postal novi selektor reprezentance Belorusije. Leta 1948 rojeni trener je dosle...
Slovo Igorja Tudorja
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje