Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
V Anglijo se nisem prišel uciti jezika, pac pa sem prišel osvajati naslove.
Rafael Benitez
19. december 2005
 NATISNI
5. krog: Židan, Frangež, Plestenjak
Uredništvo

Vrstni red Kralja 2005 so s svojimi glasovi krojili nekdanji nogometaš Gregor Židan, trener Rudarja Roman Frangež in novinar Rok Plestenjak.

GREGOR ŽIDAN
(nekdanji reprezentant Slovenije)

5 - Nastja Ceh
3 - Miran Burgic
1 - Milenko Acimovic

Nekdanjega slovenskega reprezentanta Gregorja Židana je v letu 2005 najbolj navdušil Nastja Ceh, vezist Austrie. "Nastja Ceh je, vsaj po mojem mnenju, edini dostojni naslednik Zlatka Zahovica v slovenski reprezentanci. Preprican sem, da je on tisti, ki bi lahko reprezentanco spet popeljal na kakšno izmed velikih tekmovanj. Kakovost pri njemu ni sporna, kar je z dobrimi igrami v klubu in izbrani vrsti dokazal tudi v letu 2005," je pojasnil in 2. mesto postavil Mirana Burgica. "Kljub mladosti je odlicno igral v mladi reprezentanci in Gorici. Prav on je bil tisti, ki je Goricane z odlicnimi igrami 'povlekel' za seboj, ko jim ni šlo najbolje. Je velik up slovenskega nogometa, zato si zasluži tri tocke," je dodal Židan in pojasnil še, zakaj je tocko podelil Milenku Acimovicu: "Tocko si zasluži predvsem zato, ker igra v odlicnem klubu. Lille je 'evropski' klub, kar je v tej sezoni tudi pokazal. Mile je bil že na stranskem tiru in ko se je zdelo, da bo zapustil Lille, je eksplodiral in dokazal, da je morda najboljši nogometaš v klubu. To seveda ni lahko, zasluži si pohvale, da se je 'dvignil iz pepela'. Ko so ga že vsi odpisali, je potrdil nesporno kakovost."

ROMAN FRANGEŽ
(trener Rudarja iz Velenja)

5 - Milenko Acimovic
3 - Aleksander Knavs
1 - Boštjan Cesar

Izmed trenerjev je v petem krogu glasoval strateg Rudarja iz Velenja Roman Frangež. Za Kralja slovenskega nogometa je razglasil Milenka Acimovica, na drugo mesto postavil Aleksandra Knavsa, na tretje pa Boštjana Cesarja. "Vsi, ki sem jih uvrstil med najboljše tri, so v klubih redno igrali v prvih postavah in bili nosilci igre, dobro pa so se odrezali tudi v evropskih tekmovanjih. Med njimi je najbolj izstopal Milenko Acimovic, ki je se je zelo izkazal v ligi prvakov. Poleg tega so Acimovic, Aleksander Knavs in Boštjan Cesar nezamenljivi clani slovenske reprezentance. V Sloveniji je še veliko dobrih nogometašev, tem pa sem dal prednost, ker igrajo v tekmovanjih, ki so na najvišji ravni," je izbor pojasnil tretji trener na klopi Rudarja v sezoni.

ROK PLESTENJAK
(novinar SiOL Sportala)

5 - Boštjan Cesar
3 - Milenko Acimovic
1 - Dalibor Stevanovic

Novinar SiOL Sportala Rok Plestenjak bi za Kralja slovenskega nogometa v letu 2005 okronal Boštjana Cesarja. "Boštjan je potrdil, da se lahko kosa z najboljšimi napadalci iz celega sveta, kar dokazuje iz kroga v krog tudi v zahtevnem francoskem prvenstvu. Glede na njegovo mladost lahko od njega pricakujemo dostojnega naslednika Aleksandra Knavsa in mocnega stebra slovenske obrambne vrste v naslednjem desetletju," je dejal in pojasnil še, zakaj je na drugo ter tretje mesto uvrstil Milenka Acimovica oziroma Daliborja Stevanovica: "Milenko Acimovic je navkljub težavam s poškodbami in nevšecnimi nesoglasji s trenerjem Puelom v jesenskem delu Le Championnata zablestel v polnem sijaju in kronal odlicne predstave z nepozabnim zadetkom v ligi prvakov proti Manchestru United. Pomlajena clanska reprezentanca je sposobna ob tako zrelem voditelju še zelo visokih dometov. Najvecjemu upu slovenskega nogometa v tretjem tisocletju sta se v letu 2005 izpolnili kar dve otroški želji. Selektor Oblak ga je vpoklical v izbrano vrsto, njegove izjemne igralske sposobnosti pa je prepoznal španski prvoligaški klub Real Sociedad in z njim sklenil najbolj odmeven prestop katerega koli igralca 1. SNL v zadnjih letih. Glede na marljivost in Dadotovo razkošno znanje, se ni bati za prihodnost najboljšega strelca mlade reprezentance v kvalifikacijah za EP 2006."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

V nogometnem svetu se velikokrat pojavijo dvomi o tem, ce so podati o starosti dolocenih nogometašev pravilni. To velja predvsem za igralce iz Afr...

Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje