Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Ne, ne, žoga sploh ni šla v mrežo. Cudno, saj imam popolnoma nova ocala.
Andrej Stare
19. december 2005
 NATISNI
4. krog: Kosic, Zulic, Okorn
Uredništvo (foto: Dnevnik)

Poleg Dušana Kosica sta v 4. krogu Kralja 2005 svoje mnenje predstavila še trener Samir Zulic in novinar casnika Dnevnik Jože Okorn.

DUŠAN KOSIC
(rekorder po številu nastopov v DP)

5 - Nastja Ceh
3 - Željko Milinovic
1 - Miran Burgic, Valter Birsa (vsak pol tocke)

Dušan Kosic, rekorder po nastopih v slovenski nogometni ligi, ki nogomet zdaj igra v avstrijski cetrti ligi, je za Kralja slovenskega nogometa 2005 izbral Nastjo Ceha, nogometaša dunajske Austrie: "Je zelo hvaležen nogometaš, ki je za namecek odlicno tehnicno podkovan. Veliko pomeni za reprezentanco in klub, pri katerem igra. Zdi se mi, da ko igra dobro on, dobro igra vsa ekipa." Nekoliko presenetljivo je Dule na drugo mesto postavil Željka Milinovica, nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki si kruh služi v avstrijski drugi ligi. "Skupaj z Alešem Cehom je eden kljucnih mož LASK-a, ki dobro igra v drugi avstrijski ligi. Že od nekdaj mi je bil všec, je tip modernega branilca, ki bi si ga v svoji ekipi želel vsak trener." Pri tretjem mestu se 34-letni Ljubljancan ni mogel odlociti, zato je nanj postavil kar dva nogometaša – napadalca Gorice Mirana Burgica in Valterja Birsa. "V jesenskem delu domacega prvenstva sta me navdušila. Sta moderna tipa nogometašev, ki bi znala v prihodnosti postoriti še mnogo," je z glasovanjem zakljucil zadnji kapetan zdaj že 'pokojne' Olimpije.

SAMIR ZULIC
(trener Kopra)

5 - Ermin Rakovic
3 - Dalibor Stevanovic
1 - Milenko Acimovic

Trener Kopra Samir Zulic je na prvo mesto postavil Ermina Rakovica, napadalca Domžal. "Raka je prikazal odlicne predstave. Pokazal je, da je zelo dober nogometaš in se izkazal tudi z agresivnostjo. Dobro se je odrezal tudi v tekmah pokala UEFA," je povedal nekdanji odlicni branilec in napadalec hkrati. Na drugo mesto je postavil še enega Domžalcana, Daliborja Stevanovica. "Za Dadom je prav tako zelo uspešno leto, ki ga je zakljucil s prestopom v Real Sociedad. Pred tem je odigral serijo tekem v dresu Domžal, na katerih je pokazal, da je zelo kvaliteten nogometaš," je povedal nekdanji nogometaš Olimpije, ki je tudi na tretje mesto postavil ofenzivno naravnanega nogometaša, Milenka Acimovica iz Lilla, in povedal: "Je dobro igral v dresu Lilla in med drugim v ligi prvakov Manchestru Unitedu zabil gol. Poleg tega je standardni in eden izmed najbolj vidnih clanov slovenske reprezentance."

JOŽE OKORN
(novinar Dnevnika)

5 - Milenko Acimovic
3 - Boštjan Cesar
1 - Valter Birsa

Novinar Jože Okorn je Milenka Acimovica uvrstil na prvo mesto in dejal: "Je eden redkih slovenskih nogometašev, ki s kakovostjo in znanjem tekmi dajo dodatno vrednost, ki privablja gledalce na štadion. Evropa obožuje in išce t. i. fantaziste z idejo. Ce bi imel Mile še pljuca za 90 minut tekanja v obeh smereh, bi se najvecji evropski klubi tepli zanj." Na drugo mesto je novinar Dnevnika postavil Boštjana Cesarja iz Marseilla. "Zaradi neustrašnosti postane lahko eden najboljših evropskih štoperjev. Z njegovim prihodom se je zacel preporod Marseilla, kamor Boštjan zaradi temperamentne in bojevite igre spada kot narocen. Zaradi njegovega sloga igre je njegova prihodnost v angleški ligi," je o ljubljanskem branilcu povedal novinar in glasovanje zakljucil z Valterjem Birso: "Ceprav je star šele 19 let, dosega zadetke v slogu najizkušenejših svetovnih golgeterjev. Ima vse odlike modernega napadalca: hitrost, predrznost, strel z obema nogama, predvidevanje, nogometno inteligenco. Ce bo njegov razvoj tekel nemoteno, je to napadalec, ki lahko zaigra tudi za najvecje svetovne klube. Minus zanj je, ker igra v klubu na obrobju države, zato za seboj nima promotorjev in medijskega stroja, ki bi iz njega naredile medijsko zvezdo."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Ena izmed najbolj zanimivih anekdot iz življenja legendarnega angleškega branilca Bobbyja Moora se nanaša na pripetljaj iz Kolumbije, kjer so ga loka...
Rdeci vrag že 20 let
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje