Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
V Švici sem delal kot smetar in hodil od kluba do kluba ter prosil, ali bi me vzeli za trenerja.
Miroslav Blaževic
19. december 2005
 NATISNI
3. krog: Pavlin, Djuricic, Janežic
Uredništvo (foto: arhiv Nogomanie)

V 3. krogu Kralja slovenskega nogometa 2005 so tocke najboljšim podelili legendarni Miran Pavlin, trener Milan Djuricic in radijski novinar Boštjan Janežic.

MIRAN PAVLIN
(nekdanji reprezentant Slovenije)

5 - Nastja Ceh
3 - Boštjan Cesar
1 - Miran Burgic

Miran Pavlin, nekdanji clan zlatega rodu slovenskega nogometa, ki je z reprezentanco nastopil na EP 2000 in SP 2002, bi za Kralja slovenskega nogometa izbral vezista dunajske Austrie Nastjo Ceha. "Sam sem imel priložnost igrati z Nastjo in zato dobro vem, kaj zna. Je nosilec igre slovenske reprezentance, odlicno izvaja proste strele in še bi lahko našteval … Moje mnenje je, da je trenutno najboljši slovenski nogometaš. Dobro igra tudi v dunajski Austrii, še pred tem je z Bruggeom osvojil naslov belgijskega prvaka, zato si zasluži pet tock," je odlocitev utemeljil priljubljeni Pajo. Na drugo mesto je postavil Boštjana Cesarja. "Odlicno nastopa v Marseillu, ki je najbolj priznani francoski klub. Ustalil se je tudi v reprezentanci in je prihodnost slovenskega nogometa. V obrambi bo 'kraljeval' še mnogo let," je o branilcu francoskega Marseilla povedal nekdanji clan Porta. Tocko je podelil napadalcu Gorice, Miranu Burgicu. "Je nogometaš, o katerem se bo v prihodnosti še veliko pisalo. Lahko naredi zelo veliko. Je še zelo mlad, a je kljub temu storil že mnogo. Je najboljši strelec lige, eden kljucnih clanov mlade reprezentance, ki ji je v letu 2005 uspel velik podvig," je zakljucil Pavlin.MILAN DJURICIC
(trener Maribora PL)

5 - Nastja Ceh
3 - Aleksander Knavs
1 - Ermin Rakovic

Milan Djuricic, trener prenovljenega Maribora, je na prvo mesto postavil Nastjo Ceha. "Je zelo dober igralec, njegova igra pa temelji na kreativnosti. Igra za vodilni klub avstrijske lige, k uspehu pa je v veliki meri pripomogel tudi on. Je tudi redni clan reprezentance," je izbor utemeljil hrvaški strateg, ki je na drugo mesto postavil Aleksandra Knavsa, branilca Red Bulla Salzburga in kapetana slovenske reprezentance. "Tudi Sandi igra v Avstriji, in sicer za Salzburg, ki si s Cehovo Austrio deli prvo mesto. Je eden stebrov ekipe, redno igra v prvi postavi in je med najbolj zaslužnimi, da obramba Salzburga deluje, tako kot je potrebno,," je povedal trener, ki je v štajerski prestolnici že približno pol leta. Na tretje mesto je razvrstil napadalca Domžal Ermina Rakovica, trenutno vodilnega strelca slovenskega državnega prvenstva. "Tocko sem Rakovicu podelil zato, ker je najboljši igralec jesenskega dela prvenstva. O tem pricajo številke, saj je pred drugim delom prvenstva na vrhu lestvice strelcev lige Si.Mobil Vodafone.," je z glasovanjem zakljucil nekdanji trener Osijeka.

BOŠTJAN JANEŽIC
(novinar Radia Slovenija)

5 - Klemen Lavric
3 - Milenko Acimovic
1 - Dalibor Stevanovic

Iz novinarskih vrst smo v tretjem krogu za glasovalca izbrali Boštjana Janežic iz Radia Slovenije, ki je za najboljšega izbral napadalca Duisburga Klemna Lavrica. "V drugem delu sezone 2004/05 je odlicno nastopal v dresu Dynama iz Dresdna, kar so uvideli tudi nemški novinarji. V zadnjem casu ima nemalo težav s poškodbami, a ob upoštevanju dosežkov iz prejšnje sezone, si zasluži naziv najboljšega," je povedal novinar, ki nogomet spremlja že vrsto let. Na drugo mesto je uvrstil Milenka Acimovica iz francoskega Lilla in dejal: "Dobro je igral v ligi prvakov, kar pove veliko o njegovi kakovosti. Kljub temu, da je imel nemalo težav s poškodbami in bil v Lillu na stranskem tiru, si je vnovic priboril mesto v zacetni enajsterici." O nogometašu, ki ga je postavil na tretje mesto, Daliborju Stevanovicu iz Domžal, je povedal: "Je nosilec igre mlade reprezentance, ki ji je uspel velik podvig. Hkrati je odlicno, predvsem v jesenskem delu sezone, nastopal tudi v slovenski ligi in Domžalam pomagal, da so bile zelo uspešne v domacem prvenstvu in evropskem tekmovanju."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Pok petarde na kvalifikacijskem srecanju za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 1978 med Haitijem in Kubo v Port-au-Princu na Haitiju je poskrbel za...
Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje