Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Z nogometom sem tako obseden, da sem kupil digitalno televizijo in spremljam tekme v vseh ligah, ki se jih da na televiziji ujeti. Ob tem se ves cas ucim, premišljujem, kako bi jaz postavil igro in nehote celo izvem, kje trenutno živijo moji bivši soigralci. Splicana Luko Peruzovica sem na primer opazil nekje v Afriki.
Brane Oblak
19. december 2005
 NATISNI
2. krog: Gliha, Rob, Suhadolnik
Uredništvo (foto: arhiv Nogomanie)

Nekdanji nogometaš Primož Gliha, trener lendavske Nafte Damir Rob in novinar Jernej Suhadolnik so glasovali v 2. krogu Kralja 2005.

PRIMOŽ GLIHA
(nekdanji reprezentant Slovenije)

5 - Milenko Acimovic
3 - Boštjan Cesar
1 - Ermin Rakovic

Primož Gliha, nekdanji nogometaš, ki je v slovenski reprezentanci zabil 10 zadetkov v 28 tekmah, je za Kralja slovenskega nogometa 2005 izbral Milenka Acimovica, najboljšega strelca prenovljene izbrane vrste Branka Oblaka, sicer clana francoskega Lilla. "Mile je uspešno igral v Ligi prvakov, to pove vse. Vsa cast nogometašem, ki so dobro igrali v slovenski ligi, a Liga prvakov je le Liga prvakov. Tega se moramo zavedati. Pomeni veliko vec. Dokaj dobro je nastopal tudi v reprezentanci, zato bi si zaslužil naslov najboljšega slovenskega nogometaša za leto 2005," je povedal idejni vodja NK Bežigrada, ki je v slovenski prestolnici nasledil Olimpijo. Na drugo mesto je napadalec, ki se ga najbolj spomnimo po reprezentancnem hat-tricku na splitskem Poljudu, postavil prav nekdanjega clana ljubljanskega nogometnega velikana, branilca Marseilla Boštjana Cesarja. "Uspešno nastopa v reprezentanci in francoski ligi, to pove vse. Kljub temu je še mlad in lahko doseže veliko vec," je svoj glas obrazložil nekdaj odlicni nogometaš. Na tretje mesto je postavil napadalca Domžal Ermina Rakovica. "Je prvi strelec slovenske lige, dosegel je veliko zadetkov. Povprecno je zadel na skorajda vsaki tekmi, kar je svojevrsten dosežek. Vedno znova je težko tresti mreže. Ne glede na to, v kateri ligi igraš. Zasluži si mesto med najboljšo trojico," je glasovanje zakljucil nekdanji napadalec, ki zdaj živi v Trzinu.DAMIR ROB
(trener Nafte iz Lendave)

5 - Klemen Lavric
3 - Miran Burgic
1 - Dalibor Stevanovic

Trenerje je v drugem krogu zastopal strateg Nafte Damir Rob. "Ker sem pristaš napadalne igre, sem na vrh postavil nogometaše, ki so najuspešnejši v napadalnih akcijah. Odlocitev je bila težka, saj bi si kakšen glas zaslužil še kdo drug, a so pravila pac takšna, da sem lahko glasoval le za tri. Klemnu Lavricu sem dal pet tock, ker je tip sodobnega napadalca, kar je pokazal z zelo dobrimi igrami za Dynamo iz Dresdna, slovensko reprezentanco in, dokler mu ni racunov prekrižala poškodba, za Duisburg," pravi eden izmed najbolj priljubljenih Prekmurcev, saj je Nafto, ki se je letos po dolgih letih vrnila v prvo slovensko ligo, popeljal do tretjega mesta po jesenskem delu prvenstva. "Na drugo in tretje mesto sem postavil Mirana Burgica in Daliborja Stevanovica. Medtem ko je Gorican po mojem mnenju najboljši igralec slovenske lige, je Stevanovicu uspel prestop v Real Sociedad, s cimer je dokazal, da je izjemen nogometaš," je zakljucil Rob.

JERNEJ SUHADOLNIK
(novinar Dela)

5 - Milenko Acimovic
3 - Aleš Kokot
1 - Dalibor Stevanovic

Med novinarji je štafetno palico glasovanja v drugem krogu prevzel novinar Dela Jernej Suhadolnik. Na prvo mesto je razvrstil Milenka Acimovica, na drugo Aleša Kokota in na tretje Daliborja Stevanovica. "Acimovic je bil edini slovenski nogometaš v letošnji sezoni lige prvakov. Lille je tudi po njegovi zaslugi prvi del tekmovanja koncal na tretjem mestu pred Manchestrom Unitedom.. V francoskem prvenstvu je v letu 2005 doslej zabil štiri gole, najvec od naših nogometašev v najmocnejših ligah (Italija, Španija, Anglija, Nemcija, Francija)," je pojasnil nekdanji sodelavec Nogomanie in dodal: " Kokot je zgled marljivega športnika in dokaz za to, da trdo delo in marljivi treningi prinašajo sadove. Ob prihodu v Greuther Fürth je bil na stranskem tiru, klub je celo kupil novega bocnega nogometaša. Ta cas je že med najboljšimi nogometaši kluba, ki kandidira za naslov prvaka druge nemške lige. Stevanovic je dokazal, da je moc tudi iz slovenskega državnega prvenstva prestopiti v najboljša tuja prvenstva."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Pred casom smo na Nogomanii porocali o neverjetnem dosežku ciprskega napadalca Panagiotisa Pontikosa, ki je na tekmi tretje ciprske lige med Olymp...

Ekskluzivno: Franco Baresi
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje