Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Ne vidim rešitve. Razen, ce bi od nekje prišel dedek Mraz.
Dane Jošt
19. december 2005
 NATISNI
1. krog: Udovic, Milanic, Bohoric
Uredništvo (foto: Jure Bohoric)

V 1. krogu glasovanja za Kralja 2005 so svoje glasove oddali nogometaš Sašo Udovic, trener Darko Milanic in urednik Nogomanie Jure Bohoric.

SAŠO UDOVIC
(nekdanji reprezentant Slovenije):

5 - Ermin Rakovic
3 - Dejan Djuranovic
1 - Milenko Acimovic

Sašo Udovic, nekdanji reprezentant, ki je s slovensko izbrano vrsto nastopil na EP leta 2000, bi za Kralja slovenskega nogometa razglasil Ermina Rakovica. "Na 17 tekmah je zadel štirinajstkrat, kar je izjemen dosežek. Še bolj izjemen, ce vemo, da je s prvenstvom zacel kasneje in izpustil nekaj tekem. Je med najbolj zaslužnimi, da so imele Domžale zelo uspešno jesen," je strelec 16 zadetkov v dresu z državnim grbom razložil, zakaj je napadalcu Domžal pripisal pet tock. Na drugo mesto je razvrstil soigralca priljubljenega 'Rake', Dejana Djuranovica, in dejal: "S svojo mirnostjo in avtoriteto je Djuro spretno vodil domžalsko barko. Ima veliko zaslug za to, da so Domžale vodilne na lestvici in so odlicno nastopale tudi v Evropi. Morda tega mnogi ne opazijo, saj ni toliko vidno, a sam kot bivši nogometaš dobro vem, koliko takšni nogometaši pomenijo za ekipo. Zelo veliko, zato si nedvomno zasluži drugo mesto." Tocko je priljubljeni Udovinho podelil Milenku Acimovicu, nogometašu francoskega Lilla in nekdanjemu soigralcu iz reprezentance. "V tej sezoni je imel Mile mnogo nihanj v formi, a je ob koncu leta le dokazal, da je iz pravega testa, kar je jasno že vrsto let," je zadnji glas utemeljil napadalec, ki je za Slovenijo nazadnje zaigral 11. oktobra leta 2000 na tekmi kvalifikacij za SP 2002 proti Švici v Ljubljani.DARKO MILANIC
(trener Primorja):
5 - Dalibor Stevanovic
3 - Miran Burgic
1 - Ermin Rakovic

Velike uspehe slovenske reprezentance delil tudi Darko Milanic, ki je podobno kot Sašo Udovic igral na evropskem prvenstvu leta 2000. Trener Primorja je pristaš napadalne igre, zato ne cudi, da je med najboljše slovenske nogometaše iztekajocega se leta uvrstil napadalni trio – Daliborja Stevanovica, Mirana Burgica in Ermina Rakovica. "Bistvo nogometa je doseganje golov. Temu primeren je moj izbor. Stevanovic je v jesenskem delu prvenstva prikazal zelo dobro formo, nato mu je uspel še prestop v Real Sociedad, kar veliko pomeni tako zanj kot za slovenski nogomet. Zato si zasluži prvo mesto. Na drugo in tretje mesto sem uvrstil Burgica in Rakovica, saj sta izvrstna strelca," je pojasnil nekdanji branilec, ki je v reprezentanci nastopil 42-krat.

JURE BOHORIC
(urednik Nogomanie):
5 - Milenko Acimovic
3 - Dalibor Stevanovic
1 - Boštjan Cesar

Novinarje je v prvem krogu zastopal glavni in odgovorni urednik Nogomanie Jure Bohoric in glasoval za Milenka Acimovica, Daliborja Stevanovica ter Boštaja Cesarja: "Acimovic je v tej sezoni kot edini Slovenec igral v Ligi prvakov in se za namecek vpisal še med strelce proti slovitemu Manchester Unitedu, ki je po njegovi zaslugi klonil z 0:1. To je bil sploh edini zadetek Lilla v tem tekmovanju. Kljub zaostrenemu odnosu s trenerjem Claudom Puelom, s katerim ne gledata v isto smer, je dokazal, da je profesionalec, marljivo treniral in potrpežljivo cakal na svoje priložnosti, ki jih je odlicno izkoristil. Tudi kvalifikacije za svetovno prvenstvo je koncal kot najboljši strelec Slovenije s tremi zadetki. Stevanovic je bil kljucni mož Domžal pri odlicnih igrah v pokalu UEFA, kjer so rumeno-modri premagali celo sloviti Stuttgart, in se hkrati prodal za velik denar v Real Sociedad. Cesar je dokazal, da je igralec za najmocnejše lige, saj po prestopu iz Dinama redno igra v dresu Marseilla, postal pa je tudi standardni clan slovenske reprezentance."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Ameriška Samoa je na lestvici Mednarodne nogometne zveze (FIFA) trenutno ena od devetih držav, ki nima niti ene tocke in zaseda šele skromno 199. ...

Intervju: Zlatko Zahovic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje