Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
''Zdaj je Thierry Henry prevec okleval. Ne vem, koga je cakal, morda staro mamo.''
Igor E. Bergant
21. januar 2010
 NATISNI
Jokanovic: Jokic še ni naš
Miran Zore (foto: Abola/SPS)

Trener Nacionala Predrag Jokanovic je za Nogomanio potrdil zanimanje za Bojana Jokica. Jokanovic reprezentantu Slovenije ponuja redno igranje in dobro pripravo na SP.

Ceprav so portugalski mediji Bojana Jokica že preselili v Nacional, uradne potrditve dogovora med francoskim in portugalskim prvoligašem, ki naj bi si nekdanjega nogometaša HiT Gorice sposodil do konca sezone, še ni. Jokic je za svoj klub zaradi poškodb konkurentov na položaju levega bocnega sicer spet zacel igrati, vendar se njegov status (rezervista) v moštvu trenerja Francisa Gillota na dolgi rok verjetno ne bo spremenil. Zanj bi bilo torej najbolje, ce bi pred odlocilnimi meseci, v katerih mora ujeti kar najboljšo formo za svetovno prvenstvo, najpomembnejše tekmovanje v njegovi karieri, odšel nekam, kjer bi redno igral. Roko odrešitve mu ponuja Predrag Jokanovic. 41-letni Jokanovic, po poreklu iz Crne gore, ceprav je živel v Beogradu, je trener portugalskega Nacionala, za katerega igra Nejc Pecnik. Jokanovica mnogi med vami verjetno ne poznate, gre za nekdanjega nogometaša, ki ni nikdar igral za katerega od beograjskih velikanov, vendar mu je na Portugalskem, natancneje na Madeiri, vseeno uspelo zgraditi uspešno kariero. Trenutno je trener Nacionala, vendar ne bo vec dolgo, kajti Manuel Machado pospešeno okreva po zapletih pri liposukciji. Ko se bo Machado vrnil, bo Jokanovic spet postal direktor Nacionala.

Ne glede na vlogo, ki jo ima oziroma jo bo imel pri Nacionalu, Predrag Jokanovic Sloveniji ne more uiti. Njegov dober prijatelj Zlatko Zahovic bo ob prihodnjem obisku na Madeiro (že cez nekaj dni) pripeljal kar celotno odpravo NK Maribor, ki bo v izjemnih pogojih, ki jih nudi trening center Nacionala, opravila glavnino priprav na drugi del sezone. Brezplacno! "Veselim se že snidenja z Zlatkom," nam je zaupal Jokanovic, ki je tudi sam že veckrat obiskal Slovenijo. Med drugim si je v živo ogledal tudi tekmo z Rusijo.

Bojan Jokic naj bi se že jutri prikljucil vašemu moštvu. Ga resnicno pricakujete?
Seveda, vendar ne že jutri. Danes ga, kolikor vem, caka prvenstvena tekma. Sploh pa še nismo sklenili dogovora s Sochauxom. Jokicev status tam je trenutno takšen, da spet igra, vendar le zato, ker je igralec, ki sicer igra v prvi enajsterici, poškodovan. Verjetno mu je v interesu, da cim vec igra, še posebej, ker ga caka svetovno prvenstvo. Nacional mu redno igranje lahko ponudi.

Kaj bi Jokic pridobil s prihodom v Nacional?
Vem, da veliko ljudi ne pozna Nacionala, ki je še pred devetimi leti igral v tretji ligi. Danes je to eden boljših portugalskih klubov, igral je v ligi Europa, v domacem prvenstvu pa se bori za najvišja mesta. Je klub v naglem vzponu, z odlicno infrastrukturo in profesionalno organizacijo na vseh podrocjih. Manjka nam levi bocni, ce bo Jokic prišel, mu zagotavljam redno igranje. Vem, da je zelo dober, saj sem ga gledal na nekaj tekmah, zato mislim, da bi v polsezoni lahko odigral od 15 do 20 mocnih tekem.

Si Nacional lahko privošci odkup njegove pogodbe?
Verjetno ne. Nacional sicer ni reven klub, vendar je klub, ki predvsem prodaja igralce. Prodali smo Diega Benaglija, Wendela, Paula Assuncaa, najboljšega strelca portugalske lige Neneja (zabil je 20 zadetkov, nato pa za slabih pet milijonov evrov prestopil v Cagliari, op.p.) in še nekaj igralcev, ki danes igrajo za velike klube po Evropi. Jokic nas sicer zanima, vendar v njegovem primeru v poštev bolj pride posoja.

Je kakšno dobro besedo za svoje reprezentancnega soigralca morda rekel Nejc Pecnik?
(smeh) Seveda. Nejc je super fant in odlicen igralec in verjetno bi si tu želel malce slovenske družbe. Pri nas se je sicer zelo dobro znašel, želim si le, da bi v igri prevzemal še malce vec odgovornosti. Ker je marljiv in poslušen, mislim, da bo v prihodnje še strmo napredoval. S tistim, kar je pokazal doslej, smo zadovoljni, seveda pa upamo še na veliko vec. Nanj zelo resno racunamo.

Zdi se, da vam Slovenija ne more uiti.
Tudi sam sem že pomislil na to. Vesel sem, da je tako. Z Zlatkom Zahovicem sva prijatelja že vrsto let, še iz casov, ko sva igrala drug proti drugemu. Ne vem, ce veste, vendar sem pred leti igral tudi proti Darku Milanicu, ki z Mariborom prihaja na priprave na Madeiro. Ko je še igral za Partizan, sva namrec igrala drug proti drugemu. Ko sva se videla na tekmi med Slovenijo in Rusijo, sva ugotovila, da je tega že 25 let. Kar se tice Slovencev, moram povedati, da jih je nekaj tudi igralo na Madeiri. Dejan Stefanovic recimo, pa Ermin Rakovic, Damir Pekic in verjetno še kdo. Naše poti se nenehno prepletajo. 


Predrag Jokanovic se je o Jokicevih sposobnostih preprical na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo proti Rusiji.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Vse bolj drži teza, da lahko Slovenec prakticno ob vsakem obisku tujine sreca nekdanjega rojaka in nekoc skupne države Jugoslavije. Zaradi takšnih al...
Anglež je v Angliji manjšina
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje