Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 3 julij 2020
V Madridu navijati za Atletico je tako, kot bi kdo v Ljubljani navijal za Interblock.
Zlatko Zahovic
27. oktober 2009
 NATISNI
Intervju: Zoran Pavlovic
Miran Zore (foto: SPS)

Zoran Pavlovic je v intervjuju za Nogomanio razkril ozadje incidenta z Violami po tekmi z velenjskim Rudarjem in podrobnosti razhoda z Mariborom.

Redki nogometni velemojstri so na igrišcu osmešili Gennara Gattusa, ki ne slovi ravno kot igralec, ki ga je moc zlahka preigrati. Zoran Pavlovic ga pred leti, ko je bil še clan zagrebškega Dinama, je. "Žal mi je, ker takrat nisem bil dovolj predrzen. Ko je Gattuso zletel v reklame, bi moral žogo pobrati in mu jo preprosto izrociti v roke," se mnogo let po znamenitem dvoboju z italijanskim reprezentantom spominja Pavlovic. In ocitno so mu Italijani še posebej pri srcu, kajti letos je osmešil še enega – Zürichovega vratarja Andreo Guatellija, kateremu je zadetek zabil kar iz kota. Preigravanja Pavlovicu nikdar niso bila tuja, še manj mocni in natancni prosti streli. Tudi zato ga je dober prijatelj Zlatko Zahovic pripeljal v Maribor in mu namenil kapetanski trak. Zoki je Maribor skupaj s svojimi soigralci popeljal do naslova prvaka in zakorakal v kvalifikacije za Ligo prvakov. Nato se je vse skupaj podrlo. Sodu je dno izbil vdor navijacev v garderobo po tekmi proti velenjskemu Rudarju. Pocilo je. Pavlovic novega napada navijacev ni mogel požreti. Odlocil se je za slovo. Trenutno je še vedno prost igralec in tako bo ostalo še nekaj casa. Nato se bo vrnil na igrišca. Kam? Tega še ne ve, si pa želi kariero skleniti pri velenjskem Rudarju. Toda ne še kmalu.

Nedavno ste prekinili pogodbo z Mariborom in postali prost igralec. Kako dandanes, ko nimate klubskih obveznosti, izgleda vaš vsakdan?
Delavno. Pravzaprav niti nimam toliko prostega casa kot bi si kdo mislil. Neprestano nekaj pocnem, prizadevam si recimo ohraniti fizicno pripravljenost, po novem pa sem tudi varuška (smeh). Res je, da po vseh teh letih neprestanega treniranja in igranja vsega tega nisem vajen, zato že nestrpno cakam na povratek na nogometna igrišca. 

Zadnjih dveh derbijev proti Olimpiji niste odigrali. Ste si ju vsaj ogledali?
Prvo tekmo sem gledal, druge pa ne. Mislim, da je bila Olimpija na prvi tekmi v položaju, ko bi lahko iztržila veliko vec. Ce bi seveda dosegla zadetek. Maribor se vedno slabo odzove na prejeti zadetek. Sicer pa nad derbijem nisem bil prevec navdušen.

Nazadnje ste bili clan Maribora, s katerim pa ste prekinili pogodbo. Kdaj natanko je padla odlocitev o odhodu?
Že takoj po tistem vdoru navijacev v slacilnico po tekmi z Rudarjem sem zacel razmišljati, da vse skupaj nima vec smisla. Ce nisem zaželen, je bolje, da grem. Razumem, da smo igrali slabo in da rezultati niso bili prevec dobri, tudi sam nisem bil zadovoljen, vendar obstajajo dolocene meje. Povrhu vsega pa se to v Mariboru ni zgodilo prvic. Tega, kar so storili, nisem mogel pozabiti. Ne vem, kako bi bilo, ce bi ostal. Kako bi se veselil zmag, zadetkov?

V klubu so po incidentu z navijaci, ki so vdrli v garderobo, zatrjevali, da do fizicnega obracunavanja ni prišlo. To drži?
Takole je bilo. Kmalu po našem prihodu v garderobo smo slišali, da proti nam prihajajo navijaci. Nihce nas ni zavaroval. Ceprav je nekdo od naših zaklenil vrata, smo jih morali odpreti. Nato so vstopili. Vse skupaj je trajalo približno petnajst minut. Dogajalo se je marsikaj, od žaljivk, do kricanja, skratka vse, tudi tisto, kar se ne bi smelo. Najbolj me je zmotilo sprenevedanje vodstva kluba po incidentu, ko so vsi po vrsti zatrjevali, da do fizicnega obracunavanja ni prišlo ter da navijace razumejo, ker so nam želeli sporociti tisto, kar nam vodstvo tako ali tako že dalj casa govori. Tega ne razumem.

Pred tem, natancneje po tekmi s Zürichom, se je za vaše usluge zacel zanimati Aarau. Ste ob želji po prekinitvi pogodbe z Mariborom razmišljali o zamujeni priložnosti?
Ne. Zame se je zadeva z Aarauom, ki mi je sicer ponujal izjemno mamljivo dveletno pogodbo, zakljucila takoj, ko sem se o tem pogovoril z vodstvom Maribora in ko smo sklenili, da ostanem. Vse skupaj je sicer potekalo tako, da Maribor, dokler nisem dobil konkretne ponudbe Aaraua, sploh ni vedel, kaj se dogaja. Šele ko sem dobil papirje, sem se obrnil na Maribor, nato so se zaceli pogovori.

Ste imeli v svoji pogodbi klavzulo, ki bi vam omogocila selitev v tujino?
Ne, takšne klavzule nisem imel. Niti je nisem potreboval. Preprican sem, da bi dobil dovoljenje, ce bi zares vztrajal. Zlatko Zahovic je bil tudi sam nogometaš in ve, kako je s temi stvarmi. Razume, kaj za ekipo pomeni nezadovoljen igralec. Dogovorili smo se, da ostanem, tako da sem Švico in Aarau popolnoma izklopil iz svojih misli. Sicer pa sploh nisem pricakoval povratka v tujino, pricakoval sem, da bom do izteka pogodbe igral za Maribor, kariero pa sklenil v Velenju.

Maribor je letos precej oddaljen od lanske forme in rezultatov. Zakaj?
Maribor ima izjemno mlado ekipo, zato se po dveh, treh zmagah ne more izogniti padcu. Nihanja so vseskozi prisotna. Pozna se, da ekipi primanjkuje izkušenih igralcev. Manjkajo Nilton, Kubica, Filekovic. Mladi so imeli hudo konkurenco, to je Mariboru zgolj koristilo. Zgolj z mladimi ne gre. Sam se spominjam svojih zacetkov pri Rudarju. Tedaj so igrali sami izkušeni igralci in le dva, trije mladi. Ce hoceš rezultat, potrebuješ izkušnje. Priznati pa moram tudi, da nas je precej izmucilo igranje v Evropi. Ritma sreda-sobota preprosto nismo prenesli. Tudi to mislim, da je velik razlog za padec forme.

V javnost so pricurljale govorice o nedisciplini in nocnih izhodih. So mar tudi ti razlog za slabe rezultate?
To so zgodbice za majhne otroke. Verjemite mi, vsi igralci v prvi ligi poznajo nocno življenje. Problem je le v tem, da se to zacne izpostavljati, ko so rezultati slabi. Ko pravim nocno življenje, ne mislim vsakotedenskega ponocevanja in pijancevanja. Pri nas je šlo za obcasno druženje ob posebnih priložnostih, vendar vsekakor v mejah normale. Pa še to je bilo povsem napacno interpretirano.

Je bila lanskoletna uspešna sezona torej zgolj preblisk?
Lanska sezona je bila za to ekipo zares vrhunska. Vedeti je namrec potrebno, da je bila ta ekipa sestavljena zelo hitro, tako da ni nihce pricakoval, da bomo z novim trenerjem v tako kratkem casu postali prvaki. Naš cilj je bila Evropa, dosegli pa smo vec. Letos je prišlo do nerazumljivega padca, ceprav smo vsi pricakovali, da bomo le še nadgradili minulo sezono.Ste se z Mariborom razšli prijateljsko?
Seveda. Tako kot sem prišel, sem tudi odšel – prijateljsko. Zlatko Zahovic je bil najvecji krivec, da sem prišel, zato se mu ob tej priložnosti za vse skupaj tudi zahvaljujem. Prav tako direktorju Bojanu Banu. V klubu so bili vseskozi korektni do mene, razumeli so tudi to mojo zadnjo željo. Želeli so si sicer, da bi ostal, toda preprosto nisem mogel. Bom pa Maribor ohranil v lepem spominu. Še posebej mi bo v spominu ostal zadetek, ki sem ga dosegel na novem Ljudskem vrtu, to je bil prvi zadetek, ki ga je dosegel igralec Maribora na prenovljenem štadionu, in seveda gol iz kota na tekmi proti Zürichu.

Kako naprej? Se že spogledujete s koncem igralske kariere?
Ko pogledam Mirana Pavlina in vidim, da bi lahko v prvi ligi igral prakticno do svojega 50. leta in še nekatere druge izkušenega nogometaše, se mi zdi, da bi lahko igral še dolgo. Seveda v tem trenutku še ne razmišljam o koncu kariere, še vedno si želim igrati. Igral bom, dokler se bom cutil sposobnega in se bom lahko kosal z mlajšimi. Po koncu igralske kariere nameravam ostati v nogometu. Pridobil sem že C licenco, B bom preskocil, ko mi bo cas to dopušcal, pa se bom lotil še A licence. Trenersko delo me vsekakor zanima.

Vas zanima tujina? Se morda ponovno odpira možnost odhoda v Aarau?
Tujina bi me zanimala le, ce bi dobil dobro ponudbo. Ce bi odšel, potem bi odšel sam, brez družine. Prav zaradi tega bi bilo toliko težje. Kar se tice Aaraua se ponovno nekaj dogaja, doloceni ljudje so namrec izvedeli, da sem prost igralec. Bomo videli, kaj se bo zgodilo januarja.

Konec koncev vam še vedno preostane Rudar. Vas je Marijan Pušnik že poklical oziroma ste vi poklicali njega?
Ne. Niti se ne želim prevec izpostavljati v smislu nudenja trenerju. Res pa je, da razmišljam, da bi se za dva meseca prikljucil vadbi Rudarja. Drugace je namrec trenirati sam kot pa v skupini.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Stave so sestavni del nogometa. Nekateri z njimi služijo mastne denarce, spet drugi so najbolj srecni, ko dobijo stavo, ki so jo sklenili s prijat...

Presegel je meje fizike
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje