Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
I gospodine Pedersen zaista zaslužujete takvo prezime.
Milojko Pantic
9. februar 2009
 NATISNI
Po Zahovicevih stopinjah
Miran Zore (foto: Partizan, Triglav)

Danijel Marceta je za Nogomanio spregovoril o svojem novem klubu Partizanu, prvih vtisih o Beogradu, vecnemu derbiju in propadlem prestopu k ljubljanski Olimpiji.

Slovenski obracun na vecnem derbiju v Beogradu? Še pred dvema tednoma o tem nismo niti slucajno razmišljali, danes pa je to realnost. Slovenija ima namrec svoja predstavnika v obeh najvecjih srbskih klubih - Crveni zvezdi in Partizanu. Za rdece-bele z Ljutice Bogdana je pogodbo podpisal reprezentant Mirnes Šišic, za crno-bele s Humske 1 pa reprezentant do 21 let Danijel Marceta. Prestop mladega Gorenjca  v Partizan se je zgodil nepricakovano, še posebej, ker je bil Marceta blizu podpisa pogodbe z ljubljansko Olimpijo (z Zmaji je bil na pripravah v Turciji), mudil pa se je tudi na preizkušnji v Italiji. Na zadnji dan prestopnega roka pa se je zgodilo - Slovenija je po Safetu Jahicu in še prej Darku Milanicu, Srecku Katancu, Džoniju Novaku in Zlatku Zahovicu dobila novega nogometaša v vrstah Partizana. 20-letni Danijel Marceta je eden tistih mladih nogometašev pri nas, ki v tem trenutku najvec obetajo. Pred njim je svetla prihodnost, prihodnost, ki bo pri Partizanu, ki slovi po odlicnem delu z mladimi igralci, še lažje dosegljiva.

OSEBNA IZKAZNICA
Datum rojstva: 4. januar 1989
Državljanstvo: Slovensko
Igralni položaj: Napadalec
Dosedanji klubi: Triglav Kranj
Reprezentanca: Slovenija U21

Še nedavno Triglavan - druga slovenska nogometna liga, danes pa clan enega najvecjih klubov v tem delu Evrope. Zadovoljen ali vzhicen?
Vzhicen in zadovoljen. Partizan je velik klub, eden najvecjih v tem delu Evrope, ima pa tudi zelo dobro nogometno šolo, mislim, da najboljšo oziroma drugo najboljšo v celotni Evropi. Veliko se dela z mladimi, mladi dobivajo priložnost, upam, da jo bom tudi jaz.

Treniral boš v modernem Partizanovem trening centru Zemunelo, kakšni so tvoji prvi vtisi o pogojih za delo pri Partizanu?
Nekaj casa sem bil na preizkušnji, tako da sem treniral tam. Gre za ogromen trening center, sodoben center, ne zgolj za naše razmere, temvec tudi v evropskem merilu. Vse je urejeno, na profesionalni ravni, dela se maksimalno. Pri nas ni primerljivega objekta.

Svoje nove soigralce si že spoznal. Kakšni so prvi vtisi?
Vse kar lahko recem je, da so me vsi zelo lepo sprejeli, za kar sem jim tudi hvaležen. Kolikor sem jih imel priložnost opazovati in trenirati z njimi, lahko recem, da gre za prave profesionalce, ki vedo kaj hocejo. Navdušen sem tudi nad trenerjem Slavišo Jokanovicem. Bil je izvrsten nogometaš, zdaj pa je odlicen trener. Upam in mislim, da se bom dobro vklopil v moštvo.

Beograd je milijonsko mesto, precej vecje od Kranja. Se bo težko privaditi?
Kranj je cudovit, Beograd pa je… predvsem velik. Zaenkrat mesta še ne poznam prav dobro, ker sem se tam mudil zgolj kratek cas. Kar sem uspel videti, je bilo pozitivno, mislim, da bo prijetno živeti v Beogradu. Živel bom v stanovanju in upam, da bo moj cas v Beogradu kar se da prijeten.

Slovenci so na Humski 1 zelo dobro zapisani. Katanec, Novak, Milanic, Zahovic so imena, ki so pri Partizanu blestela, nato pa svoje kariere razvila v tujini. Upaš na podobno usodo?
Zavedam se tega, da s(m)o Slovenci pri Partizanu od nekdaj cenjeni. Za to so poskrbeli omenjeni igralci. To je v prvi vrsti odlicna popotnica zame, na drugi strani pa tudi dolocen pritisk, ki pa ga bom, upam, kar najbolje prenesel. Z dobrim delom se dalec pride, pravijo – tega reka se nameravam držati.

Prihodnji vikend se nadaljuje srbsko nogometno prvenstvo. Uvod v drugi del sezone bo veliki derbi med Crveno zvezdo in Partizanom. Mar lahko na njem pricakujemo tudi slovenski obracun?
Iskreno upam, da ja. Želim se cim prej spoznati z navijaci in jim pokazati kaj znam. Derbi bi bil odlicna priložnost za to. No, tudi ce ne bom igral, je pomembno le to, da zmagamo, v kar sem preprican, da nam bo uspelo.

Pred podpisom za Partizan si bil blizu Olimpiji, s katero si oddelal tudi priprave v Turciji. Kaj je šlo narobe?
Res je. Treniral sem z Olimpijo, bil sem na pripravah. Tistega kar so ponudili nismo mogli sprejeti. Medtem sem bil tudi na preizkušnji v Italiji pri enem od klubov iz Serie A, ki je na Triglav zame tudi naslovil ponudbo. Na koncu sem se vseeno odlocil za Partizan, ki je velik klub in še vecja odskocna deska.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Anglež Stan Collymore je po vsej verjetnost rekorder po casu, ki ga je potreboval, da je ob prihodu v svojo novo sredino zakuhal prvi škandal. Collym...
Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje