Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Tudi med soigralci pride do nesporazumov, a res se verjetno ne bi smela stepsti pred 50.000 ljudmi.
Kieron Dyer
19. januar 2009
 NATISNI
Koren: Koncno sem zadel
Miran Zore (foto: Getty Images)

Robert Koren se je v soboto vpisal v zgodovino. Kot prvi Slovenec je dosegel zadetek v elitni Premier League. "Koncno mi je uspelo," se zavidljivega dosežka veseli Koren.

V angleški Premier League je doslej zaigralo pet Slovencev. Vsi so bili razmeroma neuspešni, uspelo je zgolj Robertu Korenu. Za Korošca, tudi reprezentanta Slovenije, lahko recemo, da mu še vedno uspeva, kajti njegove igre so iz tekme v tekmo boljše, vrhunec pa so dosegle minuli vikend, ko je Koren z dvema zadetkoma matiral Middlesbrough. S tem je postal prvi Slovenec, ki je dosegel zadetek v verjetno najmocnejši nogometni ligi na svetu. Navijaci West Bromwich Albiona, za katerega brca zadnji dve leti, so ga po tekmi 'nosili po rokah'. Njegove izvrstne predstave - najboljše v letošnji sezoni - niso prezrli, tako kot je niso prezrli niti otoški mediji, ki so v svojih porocilih s tekme WBA - Middlesbrough najvec pozornosti namenili prav Korenu. 28-letnik, ki je sicer še vedno pod vtisom sobotne tekme, pocasi že razmišlja o prihajajocih izzivih. "To tekmo bom pocasi moral pozabiti in se osredotociti na tiste, ki nas še cakajo," je za Nogomanio dejal Koren in med drugim pokomentiral tudi prihod naslednjega Slovenca na Otok - Harisa Vuckica.

V Angliji ste doživeli že marsikaj, vendar je bila sobota za vas verjetno eden od najlepših dni vašega bivanja na Otoku?
Res je, presrecen sem in neizmerno uživam. Koncno mi je uspelo! Dolgo casa sem se trudil in si želel zadeti, v soboto pa mi je to naposled le uspelo. Še toliko bolj pa sem vesel, ker smo to izjemno pomembno tekmo na koncu tudi dobili in navijacem dokazali, da znamo igrati nogomet. Lahko recem, da sem s tema zadetkoma nadgradil ves trud, ki sem ga in ga še vedno kažem na treningih in tekmah.

Vašemu klubu trenutno ne kaže najbolje. Bo zmaga proti Middlesbroughu prinesla boljše case?
Upam in verjamem v to. Na zadnjih treh domacih tekmah smo dobro igrali, vse tri tekme smo namrec dobili, s cimer smo lahko izjemno zadovoljni. Res pa je, da moramo pocasi zaceti zbirati tocke tudi na gostovanjih. Ce bomo nadaljevali v tem ritmu, nam lahko uspe, kajti mislim, da smo dovolj kakovostni, da lahko ostanemo v ligi. Naslednjo domaco tekmo igramo proti Manchester Unitedu, proti kateremu bo težko iztržiti ugoden rezultat.

V letošnji sezoni, tako kot v lanski, redno igrate. S svojim statusom v klubu ste tako verjetno zelo zadovoljni?
V Angliji sem dve leti in vseskozi redno igram. To me neizmerno veseli, vidim, da me imajo navijaci radi, tako kot tudi trener in vodstvo kluba. Od zadnjih 13 ligaških tekem sem jih odigral 12 in to po 90 minut, izpustil sem le eno tekmo, pa še to zaradi bolezni. Upam, da bom nadaljeval v tem ritmu in svojemu klubu pomagal obstati v ligi.

Po sobotni tekmi se je vaše ime znašlo v prakticno vseh omembe vrednih angleških casnikih. Vas je to presenetilo?
Tako to je v Angliji. Ce odigraš dobro, se tvoje ime takoj pojavi v medijih. Ponosen sem na to, da tudi mediji prepoznajo trud in srce, ki ju igralci kažemo na igrišcih, seveda pa se s pojavljanjem v medijih niti malo ne obremenjujem. Vsak zadetek je dobrodošel, preprican sem, da bom dosegel še kakšnega, glavno pa je, da zbiramo tocke.

Pred casom se je v angleških medijih pojavilo nekaj imen klubov, ki se domnevno zanimajo za vaše usluge. Vas v primeru, da WBA izpade iz Premier League, zanima odhod drugam?
Pogodbeno sem vezan na West Bromwich, tako da o cem drugem v tem trenutku niti slucajno ne razmišljam. V glavi imam zgolj boj za obstanek v ligi. Kar se tice potencialne selitve drugam lahko recem, da se s tem ne obremenjujem, za mojo kariero namrec skrbi agencija. Ce bo WBA izpadel iz Premier League, za kar upam in verjamem, da se ne bo zgodilo, potem se bomo na koncu sezone pogovorili o možnostih. Vse je odvisno od tega, kako se bo razpletla sezona.

Doslej ste bili edini Slovenec v Premier League, zdaj pa se vam bo v Anglijo pridružil še mladi Haris Vuckic. Kakšno usodo mu napovedujete?
Haris je še zelo mlad in neizkušen igralec. To, da si je našel tako ugleden klub, je zanj nedvomno izjemno vzpodbudno. Mora pa se zavedati, da prihaja v klub, ki ima v svojih vrstah mnogo igralcev njegove starosti z vsaj enakimi, ce ne boljšimi sposobnostmi. Caka ga torej veliko dela in le z delom mu lahko uspe. Konkurenca ne pociva, vendar sem preprican, da mu z vztrajnostjo, trdim delom in nekaj malega srece lahko uspe. Da pa v Anglijo prihaja še en Slovenec, pa je vsekakor zelo vzpodbudno.

 NATISNI    
Arsenal hoce Schwarzerja
Vieira ostaja pri Cityju
Odhaja tudi Belletti
Za Ballacka Arabci in... Mourinho!
Milner zopet izpustil trening
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Stefan Markolf se je v zgodovino nemškega nogometa vpisal kot prvi gluhi igralec s profesionalno pogodbo. 23-letni Markolf je clan prvoligaša Mainza,...
Slovo Igorja Tudorja
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje