Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 11 julij 2020
Korejci tecejo kot nori. In glede na to, da vsi izgledajo isto, bi se lahko ob polcasu brez težav zamenjali in nihce ne bi opazil.
Luis Aragones
7. januar 2009
 NATISNI
Nicesar ne bi spreminjal
Zoran Milicev (foto: Getty Images)

Nemanja Vidic ima za seboj sanjsko leto. Z Manchester Unitedom se je povzpel na evropski in svetovni vrh, sam pa je postal eden najbolj cenjenih branilcev na svetu.

Nemanjo Vidica
smo na Nogomanii že gostili. Takrat je branilec Manchester Uniteda govoril bolj o splošnih temah, tokrat pa se je razgovoril tudi o mnogih podrobnosti, vezanih predvsem na lansko - izjemno uspešno - leto. Tako zanj kot za Manchester United, s katerim je postal angleški, evropski in tudi svetovni prvak!

Z Manchester Unitedom ste bili prvak Anglije, Evrope in sveta. Prejeli ste mnogo priznanj, lahko recete, da ste v letu 2008 izpolnili vse svoje cilje?
Cilji so vedno visoki, kot klub vedno igramo na zmago in skušamo osvojiti kar najvec lovorik. Po toliko osvojenih trofejah se ni prav nic spremenilo, zmagovalna miselnost je še vedno prisotna. Braniti vse te naslove zagotovo ne bo lahko. Vedno je lažje osvajati kot braniti. Še naprej ostajamo v vseh tekmovanjih, z malo srece nam lahko uspe.

Igrate s samimi zvezdniki, pa so vas navijaci Uniteda proglasili za najbolj popularnega nogometaša…
To je neverjeten obcutek, še posebej, ker sem branilec. Ne glede na to, da sem najbolj popularen, je lepo igrati s takšnimi soigralci, nogomet pa se vendarle igra predvsem zaradi navijacev.

V letu 2008 ste doživeli mnogo. Kateri je bil vaš najsrecnejši trenutek?
Bilo jih je kar nekaj. Zmaga v Premier League je bila zelo pomembna. Po osvojitvi domacega naslova nas je cakalo cetrtfinale Lige prvakov, kamor smo odšli precej manj obremenjeni. Zmaga v Ligi prvakov je nekaj, cesar ne moreš pozabiti.

Tretje leto igrate v Angliji in lahko recete, da te postali že pravi Anglež. Kako je biti clan tako uglednega kolektiva?
Nisem Anglež, sem pa se privadil na njihov nacin življenja. V Manchestru uživaš v vsem skupaj, truditi pa se moraš, da iz sebe potegneš kar najvec. Ne zgodi se vsako leto, da osvojiš vse tri najpomembnejše trofeje. V nogometu se stvari spremenijo preko noci, tako da je vsaka prihodnja tekma zelo pomembna.

Kako preživljate prosti cas in koliko ga sploh je?
Da bi igrali v ritmu sobota-sobota se ne dogaja, kar pomeni, da prostega casa prakticno ni. Ce se nekaj prostega casa pojavi, dobimo kakšen dan prosto in odidemo z družinami na kakšen izlet ali kaj podobnega. Vcasih pride kdo na obisk… Nic posebnega.

Kako vaša družina prenaša vso to medijsko pozornost?
Mislim, da vsega skupaj niti ne obcuti, ker igramo toliko tekem in se dogodki hitro menjajo. Trudim se živeti povsem obicajno, nisem ekstravaganten clovek. Živim po obicajnem ritmu trening-restavracija-doma.

Kdo je najboljši nogometaš Manchester United?
Nedvomno Cristiano Ronaldo!


Francoski casnik L'Equipe je Vidica izbral v najboljšo svetovno enajsterico leta 2008.

Ce bi se še enkrat rodili…
Ne bi zamenjal športa. Rad imam to kar pocnem, tako da bi ponovno izbral nogomet. Rad igram tudi tenis, vendar še zdalec ne tako rad kot igram nogomet.

Bi ponovno izbrali takšno pot? Beograd-Moskva-Manchester?
Zagotovo! Bilo je lepo. Beograd-Moskva-Manchester, nicesar ne bi spreminjal.

Je Manchester United letos sposoben ponoviti uspehe iz lanskega leta?

Veste, ena napaka lahko poruši celotno ravnovesje. Sodelujemo v vseh tekmovanjih, ne bo lahko ubraniti vseh lovorik. Pomembno je, da igramo ofenzivno, zabijamo gole in osvajamo tocke. To so signali, ki navijacem povedo, da se nekaj dogaja. Moramo nadaljevati v tem ritmu.

Kaj pa srbska reprezentanca? Je sposobna preboja na svetovno prvenstvo?
Na zadnjih treh tekmah smo dosegli 12 zadetkov. Z defenzivno igro moramo nadaljevati, vsi moramo igrati tako dobro kot igramo v svojih klubih. Pred nami je še dosti tekem, priložnosti je še dovolj. Naše ambicije so seveda, da se uvrstimo na naslednje svetovno prvenstvo. Nic se ni spremenilo. Ce želimo v Južno Afriko, potem moramo v to tudi verjeti. Smo na dobri poti, samo nadaljevati moramo tako kot smo zaceli. Dolocene stvari lahko izboljšamo, verjamem, da bomo zaigrali še bolje.


Na Japonskem je Vidic z Manchestrom osvojil naslov svetovnega klubskega prvaka.

 NATISNI    
Arsenal hoce Schwarzerja
Vieira ostaja pri Cityju
Odhaja tudi Belletti
Za Ballacka Arabci in... Mourinho!
Milner zopet izpustil trening
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Afera Calciopoli ni edina zloglasna afera, ki zadeva namešcanje rezultatov in izbiro sodnikov na Apeninskem polotoku. Prvi tovrstni škandal sega v le...
Ekskluzivno: Franco Baresi
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje