Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
O Olimpiji me lahko sprašujete, o Domžalah pa ne govorim.
Zlatko Zahovic
14. december 2009
 NATISNI
Mura tone v dolgovih
Uredništvo (foto: Erik Kavaš)

Muri grozi stecaj. Drugoligaš iz Murske Sobote dolguje 110.000 evrov. Nad klubom vsi dvigujejo roke, dolgovi narašcajo, svežega kapitala pa ni od nikoder.

Novi zapleti v Muri. V Murski Soboti bi se morala danes odviti izredna skupšcina drugoligaša iz Fazanerije, do katere pa ni prišlo - razlog: nesklepcnost. Manjkali so nekateri clani upravnega odbora in komisij kluba. Zdi se, da so skorajda vsi dvignili roke od enega najbolj priljubljenih nogometnih klubov v Sloveniji. "Tisti, ki so odstopili, jih ni vec blizu," spletni portal pomurje.si citira klubskega podpredsednika Bojana Petrijana, ki je sicer tudi sam zaradi nestrinjanja z vodenjem kluba podal odstop. Petrijan naj bi se v sredo sestal s Stankom Polanicem, dan zatem pa še z za zdaj neznanim podjetnikom, ki se domnevno zanima za sponzoriranje kluba.

Previsoki stroški
Murin dolg znaša 110.000 evrov! Tako piše v financnem porocilu, ki ga je pripravil zdaj že nekdanji predsednik kluba Ervin Kutoš, ki je s svojim racunovodskim podjetjem doslej sodeloval s klubom, po novem pa temu ne bo vec tako. Clan nadzornega odbora Mure Karel Gjergek je nad ravnanjem nekdanjega predsednika ogrocen, zato je napovedal celo kazenske ovadbe. "Z igralci so se podpisale pogodbe za 230.000 evrov, pred sezono pa je bil proracun nacrtovan v višini 250.000 evrov. Kje pa so ostali stroški?" je dejal Gjergek, ki ga citira omenjeni portal, ki razkriva tudi placno nesorazmerje med igralci Mure. Reprezentantivni primer sta Ivo Prettner in Martin Pregelj, ki sta za sedenje na klopi prejemala za drugo ligo vec kot spodobnih 1.000 oziroma 1.800 evrov mesecno, medtem ko je eden kljucnih igralcev Matic Maruško na mesec prejemal mizernih 350 evrov.

Stecaj ni nemogoc
Bojan Petrijan je navedel štiri mogoce scenarije za murskosoboškega drugoligaša. V primeru nadaljnjega igranja v drugi ligi bo morala Mura pridobiti svež kapital in v najkrajšem možnem casu odplacati dolgove. Ce bi se uresnicil drugi scenarij, bi se moralo ustanoviti podjetje oziroma vložiti zaseben kapital, tretji scenarij predvideva prehod na amatersko raven, v najslabšem primeru, ki ga predvideva cetrti scenarij pa bi 31. decembra lahko prišlo do stecaja in posledicno nazadovanja kluba v šesto ligo. Ocitno se v Murski Soboti iz preteklosti niso nicesar naucili in utegne ponoviti scenarij izpred nekaj let...

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Championship Manager je v zgodovino zapisana kot racunalniška igra, ki je vrsto let krajšala spanec mladim in starim širom sveta. Priljubljeni CM ...

Ekskluzivno: Meho Kodro
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje