Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
V Moskvi tekma že poteka, saj so Rusi v casovni stiski, kar se tice nas.
Primož Gliha
10. maj 2010
 NATISNI
Zmagovalca sta navdušena
Uredništvo (foto: Sportida.com)

Akcija 'Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti' je zakljucena. Zmagovalca Gianluca in Jože sta bila nad edinstvenim doživetjem navdušena.

S finalno tekmo Hervis pokala Slovenije med Mariborom in Domžalami (3:2) je epilog dobila tudi akcija "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!", v kateri sta mariborski 12. Igralec Gianluca Holderjan in domžalski 12. Igralec Jože Korošec od blizu izkusila vzdušje pred in na tako pomembni tekmi kot je finale pokala. Nad izkušnjo sta bila tako Jože kot Gianluca navdušena, ceprav je bil bolj zadovoljen slednji, saj je skupaj z mariborsko ekipo dvignil pokal za zmagovalce.

Sobota je bila za Gianluco Holderjana in Jožeta Korošca prav poseben dan, saj sta se v pripravah na finalno tekmo Hervis pokala Slovenije pridružila mariborski oziroma domžalski ekipi. Gianluca se je z mariborskim ambasadorjem in selektorjem slovenske reprezentance Matjažem Kekom dobil že ob pol enih in v njegovem spremstvu tudi prišel na kosilo mariborske ekipe, ki ga je zelo toplo sprejela in obdarila, med drugim tudi s podpisanim mariborskim dresom s številko 12 in imenom Gianluca. "Z Matjažem sva imela najprej pol ure zase in se pogovarjala o razlicnih stvareh. Med drugim tudi o prihajajocem svetovnem prvenstvu," je dejal 16-letnik, ki se sicer aktivno ukvarja s smucanjem. "Po kosilu z ekipo, kjer sem sedel ob Marcosu Tavaresu, smo s trenerjem in strokovnim vodstvom ob kavi sprošceno debatirali," je prijetne obcutke ob druženju z ekipo opisal Gianluca.Podoben dan je bil tudi za Jožetom, ki ga je domžalski ambasador Dejan Djuranovic predstavil ekipi na kosilu pred odhodom v štajersko prestolnico. "Ekipa me je zelo lepo sprejela in vesel sem, da sem zraven. Nekaj fantov sem poznal že od prej, nekaj sem jih spoznal, moram pa reci, da so fantje zelo prijazni, pravi kolektiv," je povedal Jože, ki ga je ob srecanju domžalska ekipa prav tako obdarila. Nad potekom akcije je bil zadovoljen tudi njegov mentor Dejan Djuranovic: "Tudi ekipa je zadovoljna, da ima ob tako prijetni akciji ob sebi navijaca, ki je vseskozi z njimi. Preprican sem, da v vsakem trenutku z ekipo uživa tudi Jože."

Zatem je nastopil cas za tekmo: Gianluca se je z mariborsko ekipo dobil na zboru pred stadionom, Jože pa je v Ljudski vrt prišel z avtobusom, v kateri je bila celotna domžalska delegacija. Na klopeh za rezervne igralce je bil zanju pripravljen stol, neposredno pred zacetkom tekme pa sta na igrišce prišla kot del enajsterice, se rokovala s sodniki in nasprotno ekipo ter na sredini igrišca pricakala tudi slovensko himno. Sledil je razburljiv prvi polcas, po koncu katerega je bil bolj zadovoljen Jože, saj je domžalska ekipa vodila z 2:1. "Obcutki so fenomenalni, še posebej po vodstvu z 2:1," je dejal Jože, ki je bil navdušen nad spremljanjem tekme s klopi za rezervne igralce. "Na tribuni je precej drugace, lahko se bolj sprostiš in navijaš, medtem ko je na klopi vendarle drugace." Zaradi rezultata je bil med polcasom nekoliko slabše razpoložen Gianluca: "Obcutki so mešani. Spremljati tekmo s klopi za rezervne igralce je fantasticno, rezultat pa ni najboljši."

Po tekmi se je slika obrnila. Z mariborsko zmago (3:2) v podaljšku je bil kajpak bolj zadovoljen Gianluca, ki je na koncu prejel tudi priznanje za zmagovalca, dvignil pokal in pred fotografskimi objektivi in kamerami skupaj z mariborsko ekipo proslavil naslov prvaka Hervis pokala Slovenije. "Pocutim se neverjetno. Presrecen sem," je dejal Gianluca, ki je, zanimivo, že pred tekmo napovedal mariborsko zmago s 3:2 po podaljšku. "Zaradi poraza smo nekoliko razocarani. Danes je zmagal srecnejši kolektiv," pa je povedal Jože – prav tako je prejel priznanje za drugouvršceno ekipo – in navdušeno dodal, da bi se nedvomno še kdaj želel postaviti v kožo 12. igralca. NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Leta 1998 se je na naslovnicah angleških casnikov znašel sodnik Melvin Sylvester, ceprav je pravico delil zgolj na amaterski tekmi. Toda ker dober gl...
Kerlon - genij ali zabavljac?
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje