Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Ce ne bi bil v Dinamu, bi vas vse likvidiral!
Zdravko Mamic
7. maj 2010
 NATISNI
Ljudski vrt v pricakovanju zmage
Uredništvo (foto: SPS)

Maribor ima priložnost, da po neuspešni obrambi naslova državnega prvaka v soboto pred svojimi navijaci sezono skleni s pokalno lovoriko. Zadnja ovira bodo Domžale.

V soboto bomo na Ljudskem vrtu v Mariboru dobili odgovor na to, kdo bo zadnji veliki zmagovalec letošnje tekmovalne sezone v Sloveniji. Maribor bo v finalu pokala nastopil že šestic, Domžale pa prvic. Vloga favorita je izrazito na strani Mariborcanov, ki so v državnem prvenstvu zbrali kar 15 tock vec kot Domžalcani, za namecek pa bodo lahko racunali tudi na izdatno podporo domacih navijacev. Tudi gostje iz Domžal, ki so sredi minulega tedna na prvenstveni tekmi v Mariboru iztržili tocko, ne bodo osamljeni, saj naj bi jih po zadnjih napovedih sodec v štajerski metropoli spremljalo približno 500 navijacev.

Milanic: Pokal želimo vrniti v Maribor
Trener Maribora Darko Milanic se zaveda, da bi z zmago v pokalu lahko deloma zacelil rane po izgubi bitke za naslov državnega prvaka. "To je eden od vrhuncev sezone in imamo lepo priložnost, da pokal vrnemo v Maribor. Caka nas nasprotnik, ki v zadnjem casu igra dobro in zato nas nedvomno caka zelo težka naloga. Posebne zahteve po osvojitvi pokala iz vodstva kluba ni bilo, saj se vsi zavedajo, kako mocno želimo osvojiti pokal," je pred tekmo povedal Milanic, ki bo imel nekaj vec težav s sestavo enajsterice kot njegov kolega na klopi Domžal Darko Birjukov. Zaradi rumenih kartonov bo namrec manjkal ideolog igre na sredini igrišca Rene Mihelic, pod vprašajem pa sta tudi Aleš Mejac in Marko Pridigar. Pomena zmage se dobro zaveda tudi mariborski kapetan Marcos Tavares. "Naslednja tekma bo najbolj pomembna. Dobro se pripravljamo, trener nas ves cas motivira. Zavzeto delamo in potrudili se bomo po najboljših moceh, da po koncu tekme dvignemo pokal. Vabim gledalce, da pridejo v cim vecjem številu na stadion. Potrebujemo podporo, da našemu klubu prinesemo še eno dragoceno trofejo. Z igro se bomo oddolžili za spodbujanje," je pred tekmo povedal Brazilec.


Nogometaši Maribora so pred pricetkom sezone osvojili superpokal. FOTO: SPS

Birjukov: V Mariboru ne rešujemo sezone
Ce so Mariborcani pricakovani finalisti, tega še pred pricetkom sezone za Domžale ne bi mogli reci. Dvakratni državni prvaki so sezono zaceli z mocno pomlajenim moštvom, ki je imelo v državnem prvenstvu nemalo težav, v zadnjem casu pa so rumeni naposled ujeli dobro formo. Trener Darko Birjukov vlogo favorita namenja Mariborcanom. "Težko recem, da s to tekmo rešujemo sezono, saj bi to pomenilo, da razvoj kluba ne gre po pravih tirnicah. Res je, da je bil naš cilj priti v Evropo, ampak ta cilj za klub ni življenjskega pomena. Osnovi cilj v spomladanskem delu je bil stabilizirati ekipo. Kljub temu gre za zelo pomembno tekmo, ki nam odpira vrata v Evropo in ponuja možnost, da osvojimo lovoriko, ki jo Domžale v zgodovini kluba še niso uspele osvojiti," je pred tekmo za spletno stran Domžal povedal Birjukov, ki ima priložnost, da že ob svoji krstni sezoni med prvoligaši osvoji lovoriko. Pri Domžalcanih bo zaradi kazni manjkal Brazilec Juninho, zaradi poškodb pa ne bosta nastopila branilec Darko Zec in napadalec Janez Perme. Omeniti velja še, da se bosta oba tekmeca v soboto potegovala tudi za lepo denarno nagrado, saj bo zmagovalec obracuna prejel 20.000 evrov, poraženec pa polovico manj.

Hervis pokal Slovenije, finale:

Stadion: Ljudski vrt v Mariboru. Sodnik: Damir Skomina

MARIBOR – DOMŽALE
(sobota 8. maja ob 20. uri)


MARIBOR: POT DO FINALA

2. krog:
Olimpija 0:1 Maribor
Cetrtfinale: Maribor 5:1 Triglav, Triglav 2:2 Maribor
Polfinale: Maribor 4:1 Celje, Celje 3:3 Maribor

DOMŽALE: POT DO FINALA

1. krog: Koroška 0:5 Domžale
2. krog: Labod Drava 2:3 Domžale
Cetrtfinale: Domžale 1:1 HiT Gorica, HiT Gorica 0:1 Domžale
Polfinale: Nafta 1:1 Domžale, Domžale 3:0 Nafta

POKAL: VSI ZMAGOVALCI

1992: MARIBOR BRANIK
1993: SCT OLIMPIJA
1994: MARIBOR BRANIK
1995: MURA
1996: SCT OLIMPIJA
1997: MARIBOR BRANIK
1998: RUDAR VELENJE
1999: MARIBOR TEATANIC
2000: SCT OLIMPIJA
2001: HiT GORICA
2002: HiT GORICA
2003: VEGA OLIMPIJA
2004: MARIBOR
2005: CMC PUBLIKUM
2006: CMC PUBLIKUM
2007: FC KOPER
2008: INTERBLOCK
2009: INTERBLOCK


Interblock je dvakrat zapored osvojil pokalno lovoriko. FOTO: Danijel Matijaško

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nico Patschinski se v zgodovino ne bo vpisal kot eden najboljših nemških nogometašev vseh casov. Dalec od tega, si ga bodo pa kljub temu mnogi za dol...
Z nogometom je kot z novinarji
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje