Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Denar ni vse, kar je pomembno v življenju. Potrebujem tudi sonce. In kratke hlace za na plažo. Vse to lahko dobim na Portugalskem.
Luiz Felipe Scolari
14. april 2010
 NATISNI
Med Nafto in Domžalami še vse odprto
Uredništvo (foto: SPS)

Druga polfinalna tekma pokala Hervis med Nafto in Domžalami se je v Lendavi koncala z enim zadetkom v vsaki mreži. Za domace zadel Benko, za goste pa Pekic.

Nogometaši Maribora so si priigrali vec kot zgolj lepo prednost pred povratno tekmo polfinala pokala Hervis, potem ko so na svojem štadionu Ljudski vrt premagali Celje. Marsikateri navijac vijolicastih se je po dveh zaporednih spodrsljajih v državnem prvenstvu bal štajerskega derbija, a je bilo že po 21. minutah 2:0 za gostitelje. V 9. minuti je Rene Mihelic s podajo pred golom našel Dragana Jelica, ki je zadel iz sredine kazenskega prostora, enajst minut kasneje pa je bodoci nogometaš Nacionala asistiral še Marcosu Tavaresu - Brazilec je zadel z glavo. V drugem polcasu je vodstvo domacih še povišal Aleš Mertelj, ki je tik pred zadetkom prišel v igro, ob svojem šele drugem dotiku z žogo pa je po podaji Jelica matiral Amela Mujcinovica. Gostje so si pomemben zadetek v gosteh priigrali v 71. minuti, ko naj bi Aleš Mejac storil prekršek za enajstmetrovko, ceprav je bila odlocitev sodnika sporna. Mejac je sicer prejel tudi drugi rumeni in posledicno rdeci karton, z bele tocke pa je nalogo uspešno izvedel Anej Lovrecic. Toda okoli 1.500 gledalcev je nato videlo še en zadetek, spet v mreži gostov. V 86. minuti je z igralcem manj zadel Dejan Mezga, ki se je po podaji Mertlja odlocil za strel s 14 metrov, to pa je storil tako dobro, da je bil Mujcinovic še enkrat brez moci.

Drugi polfinalni obracun med Nafto in Domžalami je za razliko od prvega povsem odprt. V Lendavi sta se namrec oba tekmeca razšla z neodlocenim izidom, s cimer imata oba še vedno vse možnosti za nastop v velikem finalu. V prvem polcasu je Jože Benko spremenil smer žogi po strelu Daliborja Volaša in jo tako poslal v domžalsko mrežo. Za izenacenje je v sedmi minuti nadaljevanje poskrbel nekdanji napadalec Nafte Damir Pekic, ki se je izkazal z mojstrskim udarcem iz prostega strela. V koncnici tekme so bile Domžale celo bližje zmagi, obakrat pa je bil v glavni vlogi napadalec Janez Perme. Slednji je najprej grdo zgrešil žogo po lepi podaji Mitje Zatkovica, nekaj trenutkov kasneje pa je domaci vratar Tomaž Murko s skrajnimi mocmi obranil njegov mocan z strel iz polvoleja.

- Pokal Hervis:

Prvi tekmi polfinala

Torek
MARIBOR 4:1 CM CELJE
10 [1:0] Jelic
21 [2:0] Tavares
66 [3:0] Mertelj
71 [3:1] Lovrecic (11m.)
86 [4:1] Mezga
Rdeci karton: Mejac (70, Maribor)

Sreda
NAFTA 1:1 DOMŽALE

28 [1:0] Benko
55 [1:1] Pekic
Rdeci karton: Volaš (72, Nafta)

Povratni tekmi bosta odigrani 21. aprila.

POVEZAVA: vse o pokalu Hervis 

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Danes je povsem normalno, da se pokalne tekme v primeru remijev po 90 minutah nadaljujejo s podaljškom, vcasih pa temu seveda ni bilo tako. Nekoc ...

Eric The King
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje