Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Slovenija po mojem mnenju sodi med države z najvecjim deležem mladih nadarjenih nogometašev v Evropi. Preprican sem, da jih je toliko kot v Braziliji.
Zlatko Zahovic
21. oktober 2009
 NATISNI
Tretjic 1:0 za Maribor
Klemen Kos (foto: SPS)

Maribor je tudi na tretjem letošnjem vecnem derbiju ugnal Olimpijo in se zasluženo uvrstil v cetrtfinale pokala Hervis. Mož odlocitve tokrat Dejan Školnik.

pokal Hervis:

Osmina finala

OLIMPIJA 0:1 MARIBOR
27 [0:1] Školnik

Stadion: ŽAK v Ljubljani. Gledalcev: 1.200. Sodnik: Drecnik. Rumeni kartoni: Gabriel, Cvijanovic, Ibraimi, Filipovic (vsi Olimpija); Aljancic (Maribor)

OLIMPIJA: Botonjic; Salkic, Bonifacio, Cvijanovic, Kašnik; Pokorn (od 80. Rujovic), Škerjanc (od 62. Filipovic), Gabriel Da Silva, Roj (od 55. Tiganj); Ibraimi, Cimerotic. Trener: Pevnik.

MARIBOR: Pridigar; Popovic (od 82. Mejac), Džinic, Samardžic, Aljancic; Mertelj, Bacinovic, Školnik (od 90. Dodlek), Mihelic; Tavares (od 88. Plut), Jelic. Trener: Milanic

Tretji vecni derbi v letošnji sezoni je pokazal, da je Maribor letos boljše moštvo kot Olimpija. Za razliko od prvenstvenega obracuna v soboto so tokrat gostje iz Štajerske nadigrali Ljubljancane, ki so bili predvsem v drugem delu igre zreli za še višji poraz. Na tribunah se je navkljub hladnemu vremenu in neugodnem casovnem terminu zbralo nekaj vec kot 1000 gledalcev, iz Maribora pa je pripotovalo tudi približno 100 navijacev vijolicastih. Zacetek srecanje ni obetal prav nic posebnega, saj so se gledalci prvic predramili šele v 24. minuti, ko je Marcos Tavares padel v kazenskem prostoru. Sodnik Davor Drecnik je le zamahnil z roko, že v naslednjem napadu pa je padel edini zadetek na tekmi. Dejan Školnik je z natancnim strelom v desni spodnji kot premagal Damirja Botonjica, ki je tokrat ob poškodbi Jana Oblaka zasedel mesto med vratnicama. V 38. minuti je prvic zavrelo tudi pred vrati Maribora, a se Ibraimi v odlocilnem trenutku ni najbolje znašel.

V drugem polcasu je vecinoma igralo le eno moštvo – Maribor. Gostje so imeli v 48. minuti sijajno priložnost za povišanje vodstva, a je po strelu Tavaresa in obrambi Botonjica žoga zadela precko. Pet minut kasneje je z mocnim strelom od dalec vrnil Brazilec Gabriel, v 58. minuti pa se je nova velika priložnost ponudila Draganu Jelicu, ki je zgrešil okvir vrat. V 78. minuti se je ponovno izkazal razigrani Tavares, ki se je velemojstrsko otresel svojega branilca, a nato meril cez gol. Menjave pri Olimpiji niso prinesle nikakršnih premikov v igri, zatajila pa je predvsem igra na sredini igrišca, kjer domaci igralci nikakor niso uspeli povezati igre. V 90. minuti je Vito Plut z glavo zapravil še eno stoodstotno priložnost, Olimpija pa navkljub pritisku do izteka srecanja ni uspela resneje ogroziti vrat Marka Pridigarja.

Ce se je Maribor v soboto še "prešvercal", tega za danes zagotovo ne moremo trditi. Vijolicasti so povsem zasluženo še tretjic letos ugnali Olimpijo, ki je tokrat prikazala najslabšo predstavo, od kar na klopi sedi Robert Pevnik.

UTRINKI S TEKME NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Bert Trautmann bo za vse vecne case zapisan v zgodovino angleškega kluba Manchester City - ceprav so mu sprva žvižgali celo lastni navijaci! To ne...

Sanje so se uresnicile
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje