Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Veliko denarja sem zapravil za ženske, drage avtomobile in alkohol. Ostalo sem zapravil za brez veze.
George Best
21. oktober 2009
 NATISNI
Milanic: Skromno in disciplinirano
Uredništvo (foto: SPS)
Danes ob 14. uri bo na sporedu še drugi vecni derbi slovenskega nogometa v nekaj dneh. V okviru pokala Hervis se bosta Olimpija in Maribor spet pomerila v Ljubljani.

Nogometaše Maribora v sredo caka še drugo zaporedno gostovanje v Ljubljani. Prvega so opravili z odliko, saj so se domov vrnili s tremi tockami, toda zdaj tocke ne bodo glavna motivacija. Štajerci se bodo z vecnim rivalom Olimpijo pac pomerili za napredovanje v cetrtfinale pokala Hervis, kar obracunu seveda daje še dodaten draž. Dejstvo je pac, da bo nekdo moral izpasti, kar daje 73. derbiju tudi poseben pridih dramaticnosti. "Kako nad vecnega rivala? Podobno kot na sobotni tekmi: skromno, disciplinirano, z ustrezno bojevitostjo. Videlo se je, ko nam je nasprotnik pušcal vec prostora, kako nevarne situacije se odpirajo. Ce bi imeli še malo vec mirnosti, bi lahko šli sami v gol že v prvem polcasu. Nasprotnik se odlikuje s posamicno kakovostjo, v svojih vrstah imajo Sebastjana Cimerotica, ki lahko povzroci nevarnost. Moramo biti pazljivi, osredotoceni na naloge, ki so pred nami. Muci nas težava z Dejanom Mezgo, a se zdaj vraca Dejan Školnik, ki kljub mladosti pomeni veliko za ekipo. Naloge so razdeljene, verjamem, da bomo uspeli obdržati zbranost, ki smo jo imeli. Nasprotniku ne nameravamo pustiti prevec prostora, ostaja prepricanje, da se lahko veselimo še enkrat. Ko pred vsako tekmo pogledam seznam igralcev obeh moštev, je sicer opazna velika razlika v letih. Toda treba se je privaditi na to, iz tekme v tekmo napredovati in si nabirati izkušnje," razmišlja trener Darko Milanic, branilec Miral Samardžic pa dodaja: "Na prejšnji tekmi z Olimpijo smo pokazali pravo podobo in odnesli vse tri tocke. Tudi v naslednjem dvoboju pricakujem našo podobno, borbeno predstavo. S takšnim odnosom jih lahko spet premagamo. Cimerotic je nedvomno eden najboljših napadalcev v ligi, hiter, spreten, a ga je mogoce ustaviti. Tudi zanj imamo rešitev. Vecjega pritiska ni cutiti, prej je bil vecji pritisk pred ligaško preizkušnjo, saj smo potrebovali tocke. V prvenstvu nam je po vmesnih slabših rezultatih uspelo narediti preobrat, zdaj želimo ta niz nadaljevati tudi skozi pokalno tekmovanje."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Poškodbe so sestavni del nogometa in ni ga vrhunskega igralca, ki se ne bi vsaj enkrat znašel na stranskem tiru. Najvec poškodb se zgodi med igran...

Ekskluzivno: Igor Budan
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje