Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Žoga je okrogla, pa še ženskega spola.
Primož Gliha
18. maj 2010
 NATISNI
Od Pavlinov do Purovicev
Uredništvo (foto: SPS)

Izbrali smo posameznike in dogodke, ki so v sezoni 2009/10 najbolj zaznamovali slovensko prvoligaško sceno. Kdo je pokazal najvec, kdo najmanj?

Naj igralec: Miran Pavlin
Pavlin v izboru za naj igralca ni imel konkurence. Pri 38 letih tehnicno dva razreda pred ostalimi, tekaško pa navkljub letom še vedno povsem enakovreden deset in dvajset let mlajšim kolegom. Ob Rivaldu verjetno edini veteran, ki v svojem državnem prvenstvu odloca, zabija in ekipo skoraj lastnorocno vodi do naslova. In za namecek še kupuje, prodaja, motivira in uci soigralce.

Najvecje razocaranje: Milan Purovic
V življenjepisu ima omenjeni Crveno zvezdo in lizbonski Sporting, zadnjih šest mescev pa verjetno v tem življenjepisu nikoli ne bo omenjenih. Olimpijo zapušca z enim zadetkom, ki je bil verjetno kar najdražji v zgodovini ljubljanskega kluba. Ob koncu sezone si je verjetno oddahnil tudi sam, še bolj pa navijaci, ki so vec mesecev opazovali njegove klavrne (klovnske) poskuse in brezglavo oranje po zelenicah.

Najvecji talent: Jan Oblak
Po Timu Matavžu, ki je že rosno mlad dokazoval svoj neizmeren talent, je Slovenijo po dolgih letih obsijal mlad dragulj, ki pa bo verjetno tako kot Matavž že poleti opravil s našim klubskim nogometom. Vratar Olimpije Jan Oblak je trenutno najbolj perspektiven igralec slovenskega prvenstva, reprezentancni "material" in igralec, ki ima prav vse, da ustvari dolgo, lepo in bogato kariero.

Najboljši tujec: Agim Ibraimi in Marcos Tavares
V Sloveniji kar mrgoli sumljivih tujcev iz vseh vetrov, a omembe vrednih ni dovolj niti za prste ene roke. Domaci veterani so tujce zasencili po dolgem in pocez, z izjemo obcasnih prebliskov pa sta kolikor toliko zaupanje upravicila le Agim Ibraimi in Marcos Tavares. Prvi se je odkupil z dobrimi igrami ob zakljucku prvenstva, drugi zato, ker boljšega kandidata v Sloveniji preprosto ni.

Najboljši trener: David Peršic
Pred letošnjo sezono javnosti neznani goriški strokovnjak je v spomladanskem delu Gorico iz devetega popeljal do tretjega mesta ter ob tem osvojil 31 tock oziroma najvec v drugem delu prvenstva. Glede na to, da je bil to njegov prvenec v prvoligaških vodah in da je vodil klub, ki ga tarejo velike financne težave, je dosežek zagotovo vreden vseh pohval.

Najboljša tekma: ?
Sapo jemajocih tekem v našem državnem prvenstvu ni bilo in zagotovo se prav nobena ne bo vpisala v anale slovenskega nogometa. Zato lahko izberemo le tiste bolj zabavne in nenavadne – vroce je bilo na ljubljanskem derbiju med Olimpijo in Interblockom, kjer so gledalci videli zanimiv nogomet in štiri izkljucitve, fascinanten je bil povratek Celja v Domžalah, kjer so Celjani po zaostanku z 1:0 po prvem polcasu slavili kar s 5:1, rekorden pa je bil verjetno tudi obracun Gorice in Interblocka, v katerem so Goricani v zadnjih 13 minutah dosegli kar štiri zadetke. Boljše tekme smo videli v obeh pokalnih finalih - le-te so vsebovale dramo, preobrate in soliden nogomet

Najbolj odmevna prestopa
Pozimi sta se zgodila kar dva za Slovenijo sila nenavadna prestopa. Le redki bi pricakovali, da bo obetavni Nik Omladic pripravljen malce odložiti pricakovani transfer v tujino, iz športnega vidika (Omladic zaradi težav s poškodbami še ni mogel upraviciti pricakovanj – op.a) pa je najvec pokazal še en igralec, ki je evidentno globoko prerasel slovenski prostor – Dare Vršic. Kandidat za nastop na SP je v zadnjih nekaj mesecih predstavljal piko na i ob koprskem pohodu na prestol.Najvecji napredek
Vsaj dva nogometaša sta v zadnji sezoni naredila velik korak naprej. Prvi je Dalibor Radujko, ki se je iz anonimneža prelevil v enega boljših vezistov prvenstva, ter Goran Cvijanovic, ki je v zadnji sezoni zabil skoraj trikrat vec zadetkov kot v vsej dosedanji prvenstveni karieri skupaj.

Najvecji povratnik
Mitja Brulc je v zadnjih dveh letih pocasi drvel proti obrobju, v letošnji sezoni pa je ob pomoci izkušenih soigralcev ponovno našel strelski cut in sezono sklenil kot najboljši strelec Kopra. V prejšnjih dveh sezonah se je skupaj med strelce vpisal le štirikrat.

Najvecji osmoljenci
Le-teh se je nabralo kar nekaj. V prvi vrsti Zoran Pavlovic & drušcina, ki so na Ptuju stopili v past brez izhoda, do Bojana Prašnikarja, ki je Rudarju posodil zgolj ime in prav nic drugega, do Pavlinovega "velikega" nakupa Darija Bišcana, ki je Obalo medtem že zapustil z nic doseženimi zadetki, do vseh Olimpijinih tujcev itd. Pravzaprav so bili najvecji osmoljenci letos kar navijaci, ki so zares spremljali eno od najslabših sezon v zadnjih letih.


Foto: Foto-forma

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Tako kot vsi bogati zvezdniki so tudi nogometaši poznani po tem, da imajo v svojih garažah avtomobile, o katerih lahko navadni smrtniki vec ali ma...

Ekskluzivno: Meho Kodro
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje