Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Ko zabijem gol, sem vitek in lep, ko mi ne gre, pa debel in grd.
Ronaldo
19. marec 2010
 NATISNI
Van Nistelrooy se splaca
Miran Zore (foto: Getty Images)

Ruud van Nistelrooy, ce igra ali pa ne, vsak dan v blagajno Hamburga prinese 8.000 evrov. Navijaci so doslej pokupili že vec kot 5000 njegovih dresov! RVN je pregnal financno krizo.

Hamburg je v cetrtek zvecer iz lige Europa izlocil Anderlecht, vendar s tem za to sezono še ni opravil z Belgijci. Žreb je namrec želel, da se HSV v cetrtfinalu lige Europa udari še s Standardom. Belgijci nad žrebom nikakor ne morejo biti zadovoljni, kajti Hamburg igra v letošnji sezoni nadpovprecno dober nogomet, odkar pa zanje igra Ruud van Nistelrooy, ki je na prvi tekmi Anderlechtu z zadetkom demonstriral svoje nikdar vprašljivo nogometno znanje, so še dodatno pridobili na moci. In tudi na ugledu, Ruud van Nistelrooy je v vsega nekaj tednih postal to, kar je denimo njegov danes že malce pozabljeni rojak Rafael van der Vaart, sicer clan Reala iz Madrida, gradil leta – postal je ikona. Beseda 'trade mark' ob Van Nistelrooyju, ki v Madridu nikdar ni razvil svojega igralsko-marketinškega potenciala, dobi pravi pomen, še vec, Nemci pravijo, da je 33-letni Nizozemec pravcati 'money machine'.


Zacetek donosnega sodelovanja: Ruud van Nistelrooy na svoji uradni predstavitvi. Njegovih dresov je HSV doslej prodal že preko 5000!

Na dan prodajo sto njegovih dresov
To trditev so podkrepili s konkretnimi številkami, ki dokazujejo neverjetno Van Nistelrooyevo priljubljenost v tem severnonemškem pristaniškem mestu. Predvsem s številom prodanih dresov. Zanimivo, pri Hamburgu gredo najbolj v promet dresi s številko 22, kar je vec kot nenavadno, saj so obicajno najbolj priljubljeni dresi s številkami sedem, devet ali deset. No, ko se pogled ustavi na priimku nad številko 22, je jasno, zakaj so ti dresi dnevno razgrabljeni. Ruud van Nistelrooy je pac svojevrsten magnet, zaradi katerega navijaci in tudi nenavijaci Hamburga derejo v klubsko trgovino, vse vec je tudi "nogometnih turistov" z Nizozemske – vsi po vrsti z eno samo zahtevo: "Dajte nam Ruudov dres!" Za 80 evrov je želja vsakogar uslišana. In verjemite, teh želja ni malo. Hamburg je z Van Nistelrooyevim prihodom ogromno pridobil, že samo z naslova prodaje dresov dnevno 8.000 evrov (240.000 evrov mesecno), na dan se namrec v povprecju proda okrog 100 njegovih dresov. Od Nizozemcevega prihoda v Nemcijo je HSV prodal že 5000 njegovih dresov! Van Nistelrooy mesecno zasluži okrog 320.000 evrov bruto, kar pomeni, da si place pravzaprav niti ne rabi zaslužiti na igrišcu, že osnovna marketinška dejavnost, kar prodaja dresov nedvomno je, namrec skorajda pokrije njegovo placo. Hamburg pa prodaja tudi šal z njegovim imenom, le-ta stane 15 evrov.

To pa seveda še ni vse. Blagajna Hamburga zvoni na polno tudi zaradi oblegajocih sponzorjev, ki zdaj v klubu vidijo odlicno naložbo. HSV privablja mase ljudi, ljudje prihajajo (tudi) zaradi Van Nistelrooya in kjer so ljudje, tam so oglaševalci, kjer so oglaševalci, tam je denar. Zacarani krog, ki Hamburgu prinaša zajetno vsoto denarja. Navijaci z VIP vstopnicami imajo priložnost prvo zvezdo Hamburga spoznati v živo, izven nogometnih igrišc, se z njo fotografirati in tudi pokramljati. Vse za denar, seveda. Globalna ekonomska kriza? V Hamburgu je od januarja dalje ni vec moc cutiti. Upada gledalcev ni, niti zakupnikov t.i. VIP lož.


Težko se je locil od Reala. Zdaj je dobil nov zagon - s Hamburgom ima Van Nistelrooy velikopotezne nacrte.

RVN prinaša tudi uspeh
Seveda Ruud van Nistelrooy ni nikakršen nogometni "pozer". Van the Man zna svoje povedati tudi na igrišcu, na katerem, ce je le zdrav, ne pozna milosti. Doslej je pred tem dolgo poškodovani Nizozemec odigral štiri prvenstvene tekme, vendar niti enkrat samkrat ni odigral vseh devetdeset minut. Kljub temu je dosegel že dva zadetka - odlocil je derbi s Stuttgartom. Zadel pa je tudi v ligi Europa – na prvi tekmi osmine finala proti Anderlechtu. Ko se bo povsem vrnil v tekmovalni ritem, bo še nevarnejši. "Vse boljši in boljši je. Od njega pricakujem še vec," pravi Hamburgov trener Bruno Labbadia, ki je z novim napadalcem izjemno zadovoljen. Kako tudi ne, ko pa Van Nistelrooy preživlja svojo drugo nogometno pomlad. Pri triintridesetih znova uživa v igranju nogometa, strelsko formo je ocitno že našel, za namecek pa ga pri miru pušcajo celo poškodbe, sicer njegove vecne spremljevalke. In tako bo še nekaj casa – tri leta! Toliko casa Van Nistelrooy namrec  še namerava vztrajati na najvišji ravni. "Moje profesionalne kariere še zdalec ni konec. Pri Hamburgu me caka veliko izzivov in preprican sem, da bom igral še naslednja tri leta. Hamburg želi igrati v Ligi prvakov, prav tako pa je klub lacen lovorik. Naš cilj je, da naredimo nekaj glede tega," pravi ambiciozni Van Nistelrooy, ki ima s Hamburgom, trenutno petim klubom Bundeslige, ocitno velikopotezne nacrte.


Odkar Ruud van Nistelrooy igra za Hamburg, imajo financniki Hamburga precej vec dela.

 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Franco Foda se v zgodovino nemškega nogometa ni vpisal kot eden najboljših igralcev vseh casov, ima pa vsekakor za seboj kariero, ki ni kar tako. ...

Ekskluzivno: Savo Miloševic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje