Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Zadnjic sem se ga napil pred petimi leti. Sploh nisem vedel zase in morali so me odnesti domov. Od takrat pijem alkohol zelo zmerno.
Eduardo Da Silva
15. marec 2010
 NATISNI
Robben želi nazaj v Madrid
Miran Zore (foto: Getty Images)

Še dobro, da je Bayern kupil Arjena Robbena. Nizozemec prikriva številne Bayernove pomanjkljivosti in "barko" Louisa Van Gaala potiska naprej. V enem tednu je odlocil kar dve tekmi.

"Kako smo lahko prodali Arjena Robbena, najboljšega krilnega napadalca na svetu? To je bila gromozanska napaka," besnijo razocarani navijaci Reala iz Madrida, ki so kljub pregrešno dragi gruci superzvezdnikov s Cristianom Ronaldom na celu upraviceno razocarani nad izpadom Reala iz elitne Lige prvakov. Seveda, Madridcani niso spregledali spektakularne uvrstitve Bayerna v cetrtfinale Lige prvakov, potem ko Bavarci z anemicno igro niso uspeli streti Fiorentine, vendar je s "trenutkom navdiha" in sijajnim zadetkom s svojo neusmiljeno levico Bayernu vstopnico med osem najboljših priboril prav vse boljši Robben.

Tveganje se je izplacalo
"Arjen Robben je eden najboljših ofenzivnih vezistov na svetu," je ob Robbenovi javni zadolžitvi Bayernovega dresa s številko deset dejal Uli Hoeness, ki 24 milijonov evrov še nikdar v svojem življenju ni bolje naložil. Za Real iz Madrida drobiž, s katerim si madridski klub pri svoji poletni nakupovalni mrzlici ni kdo ve kako opomogel, za Bayern pa eden najvišjih zneskov za prestop nogometaša. Zanj so pri Bayernu, v nasprotju s svojo politiko, najeli celo kredit. Toda Bavarci, ki so Robbena želeli že, ko ga je leta 2007 prodajal Chelsea, so veliko tvegali. Robbenu v Angliji, kjer je igral za Chelsea, namrec ne pravijo zaman 'stekleni mož', kajti Robben je v svoji karieri veliko "pavziral". Toda Louis Van Gaal je "novega Cruyffa" kljub temu želel in tudi dobil. "Bayern je zame najboljša izbira. V Münchnu se pocutim vec kot dobrodošlega," je ob zacetku nove zgodbe v svoji karieri dejal Robben.

Desna stran mu ustreza
Vajen prvovrstnih soigralcev iz Chelsea in glamurja Reala iz Madrida je Robben prišel v novo, pod trdim režimom Van Gaala predvsem bolj delavno okolje. Hitro se je prilagodil in kljub bojazni mnogih, da bo zaškripalo, ker utegne Francku Riberyju pobrati veliko žog, zablestel. "Prekomanda" na desni krilni položaj je v celoti uspela, Bayern je zdaj najbolj nevaren ravno preko krilnih položajev – Ribery na levi, Robben na desni strani. Toda ker se Ribery ukvarja s številnimi poškodbami in nenazadnje tudi s svojo prihodnostjo (ena od teorij zarote pravi, da je Real Robbena prodal Bayernu prav zaradi boljšega izhodišca pri pogajanjih za nakup Riberyja), je Robben vodja na igrišcu. Nenehno "išce" žogo, igra prav zaradi njega poteka pretežno po desni strani, kjer se izvrstno dopolnjuje s Philippom Lahmom.  Njegovi cilji so podobni njegovim igram – izjemno visoki: "V Münchnu se zelo dobro pocutim. Želim osvojiti cim vec lovorik. Upam na finale Lige prvakov, ki bo letos v Madridu. Lepo bi se bilo vrniti na Santiago Bernabeu."

Mourinho pravi, da je najboljši
Deset njegovih zadetkov na vsega 17 bundesligaških tekmah ob petih podajah dokazuje, da Robbenu, podobno kot njegovemu rojaku in nekdanjemu soigralcu pri Realu Ruudu van Nistelrooyu (igra za Hamburg), Bundesliga zelo ustreza. In še dobro, da ga je Bayern kupil. Brez njega bi namrec težko videl cetrtfinale Lige prvakov, še manj prvo mesto na lestvici nemškega prvenstva. Vprašljivo bi bilo tudi napredovanje v polfinale nemškega pokala, znal pa bi zaboleti tudi neuspeh proti velikemu Bayernovemu rivalu Werderju, ki pa ga prav zaradi Robbena ni bilo. V Firencah ga še dolgo ne bodo pozabili, pri Freiburgu prav tako ne. Verjetno pa si bodo Arjena Robbena dobro zapomnili še kje. Ce bo le zdrav. Jose Mourinho ga denimo še ni pozabil: "Arjen Robben je v igri 'ena na ena' najboljši na svetu."

 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Trd komunisticni režim je v vzhodni Evropi dostikrat od klubov zahteval, naj spremenijo svoje ime. Vse lepo in prav, a primer iz Romunije govori o pr...
Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje