Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Strinjam se s primerjavo, da je Olimpija trenutno v takšnem stanju, kot je bil Arafat ob prihodu v pariško bolnišnico. Mrtev, s tem, da se tisti okrog njega ne morejo zmeniti, kdaj bo uradno razglašen za mrtvega …
Primož Gliha
11. februar 2010
 NATISNI
Poldi je zašel v slepo ulico
Miran Zore (foto: Getty Images)

Lukas Podolski ne najde stare forme. Na sredini cetrtfinalni pokalni tekmi je bil predcasno poslan pod prho. "Princ Poldi" na prvenstveni zadetek caka že vec kot tisoc minut.

Deset milijonov evrov. Vec kot so bili realno zmožni placati. Toliko denarja so pri Kölnu mukoma zbrali, da bi Lukasa Podolskega vrnili med kozlicke. Uspelo jim je, pri Bayernu, ki je iz Podolskega neuspešno klesal bodocega Gerda Müllerja oziroma novega Oliverja Bierhoffa, so namrec obupali. V štirih sezonah je najboljši mladi nogometaš svetovnega prvenstva leta 2006 dosegel le šestnajst prvenstvenih zadetkov, precej manj od pricakovanj navijacev in predvsem vodstva kluba. Jürgen Klinsmann ga je denimo degradiral celo v rezervista in mu le izjemoma namenil vseh 90 minut igre. Nato je šlo le še navzdol.

Köln zmaguje, ko Poldi ne igra
Letošnjo sezono je Podolski zacel zelo slabo. Z našim Milivojem Novakovicem, ki je bil v lanski sezoni peti strelec Bundeslige, bi moral tvoriti "ubijalski tandem". Toda od sanjskega napadalnega dvojca ni ne duha ne sluha. Celo jezicni direktor Michael Meier, ki se je poleti širokoustil in govoril, da "bo Podolski v Kölnu pisal zgodovino", se je moral ugrizniti v jezik. Podolski je namrec razocaral. V Bundesligi je dosegel en sam zadetek, vendar že davno, na novega pa caka že vec kot 1000 igralnih minut, kar je za napadalca njegovega kova vec kot zaskrbljujoce. Še dobro, da je Zvonimir Soldo že ugotovil, da Köln brez Podolskega, ki si v zadnjem casu pogosto privošci tudi marsikateri neumen prekršek, igra celo bolje kot z njim. Nedavni velicastni zmagi proti Wolfsburgu in Frankfurtu to potrjujeta. 

Rešuje ga reprezentanca
Zakaj potem Podolski sploh še igra? Ni malo takšnih, ki pravijo, da 24-letni napadalec živi na racun stare slave. Predvsem na racun dobrih iger v reprezentancnem dresu. Lukas Podolski je kljub podpovprecnim igram v Bundesligi namrec še vedno clan Elfa (69 tekem in 37 zadetkov) – selektor Joachim Löw mu še vedno zaupa, zato ga bo tudi odpeljal s seboj na svetovno prvenstvo.

Podolski je kljub trenutnim neuspehom na nogometnem igrišcu še vedno magnet. Navijaci Kölna (še) niso pozabili na odlicne igre in zadetke, ki jih je za Köln dosegal še kot najstnik. Poldi-Mania se je sicer že malce polegla, vendar Podolski navijacem Kölna že samo s svojo pojavo vzbuja upanje. Prav izjemna priljubljenost Podolskega drži pokonci tudi v teh kriznih casih – velika podjetja, ki želijo, da Podolski njihovim izdelkom posodi svoj obraz ali ime, pa stojijo v vrsti za pogodbo z njim.

In medtem ko Podolski pridno polni svoj bancni racun, njegova igra ne postaja nic boljša. Ceprav je stisnil zobe in zaigral kljub ponavljajocim se bolecinam v križu, na cetrtfinalni pokalni tekmi proti Augsburgu znova ni navdušil. Še vec, ponovno je razocaral. Köln je tekmo koncal z vsega osmimi možmi na igrišcu, Podolski je svoje soigralce zapustil v 68. minuti, ko je prejel drugi rumeni karton. Po vsega osmih minutah igre! Sledilo je neizogibno – Köln je izgubil in izpadel. In najvecji dolžnik? Zagotovo (znova) Lukas Podolski.

 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Danes je povsem normalno, da se pokalne tekme v primeru remijev po 90 minutah nadaljujejo s podaljškom, vcasih pa temu seveda ni bilo tako. Nekoc ...

Slovo Igorja Tudorja
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje