Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 14 avgust 2020
To je sramota za vse nas, še posebej pa zame, ki sem vas nehote prevaral.
Miroslav Blaževic
2. februar 2010
 NATISNI
Tretjic uresnicil življenjske sanje
Klemen Kos (foto: Getty Images)

Prihod Irca Robbieja Keana je med navijaci Celtica povzrocil pravo evforijo. Z odhodom na Škotsko je svoje sanje uresnicil tudi nekdanji napadalec Tottenhama.

Škotski velikan Glasgow Celtic je po dolgih letih dobil igralca, ki bi med navijaci lahko zasedel tako kultni status kot nekoc Šved Henrik Larsson. Resda je Irec Robbie Keane s Celticom podpisal pogodbo le za šest mesecev, a številni so prepricani, da bo ljubezen med Celticom in Keanom trajala še precej dlje. Teoreticno je vse popolno – Celtic ima na Irskem ogromno navijacev (po podpisu pogodbe s Keanom so se številni Irci s trajekti odpravili na pot, da bi pricakali novo okrepitev Celtica – op.a), 29-letni Keane pa tako kot njegovi rojaki že od malega gorece navija za Celtic. Z odhodom v Glasgow so se mu uresnicile življenjske sanje. "Sem velik navijac Celtica in vselej sem želel igrati za ta klub. Zadovoljni smo lahko vsi. Sem nisem želel priti, ko bi bil star 34 let. Še vedno imam pred seboj veliko sezon in klubu lahko precej pomagam," je ob podpisu pogodbe povedal Keane, ki že v svoji prvih izjavah nakazuje na to, da ne razmišlja veliko o povratku v vrste Tottenhama.


Keana so navijaci sprejeli z neverjetnim navdušenjem.


Redknapp: Srecno, Robbie!
Vecni veliki up irskega nogometa je tako na dobri poti, da se prvic v svoji karieri zares ustali. Vsi njegovi poskusi pri evropskih velikanih (Inter, Liverpool) so se zaradi takšnih ali drugacnih razlogov izjalovili, pri Tottenhamu pa je trener Harry Redknapp odkrito priznal, da imata v konici napada prednost Jermaine Defoe in Peter Crouch. "Robbie je Celticov clovek, zato danes živi svoje sanje. Menim, da je predober za sedenje na klopi. Žal mu pri Tottenhamu nisem mogel zagotoviti mesta v zacetni enajsterici, saj se je naveza med Defoejem in Crouchem obnesla najbolje. Kljub temu sem preprican, da je Keane vrhunski napadalec. Ljubi nogomet, obožuje treninge in ve, kaj hoce," je ob Keanovem odhodu povedal Redknapp.Naklonjenost je v zgodbi med Keanom in Celticom vzajemna. Direktor škotskega kluba Peter Lawwell je priznal, da je Celtic budno spremljal Keanovo kariero in cakal na trenutek, ko bi ga lahko zvabil v svoje vrste. V zadnjih letih je bilo to ob Ircevi dobri formi v Premiershipu neuresnicljivo (beri predrago), 31. januarja pa je to naposled postala realnost. "Vedeli smo, da je navijac Celtica in da bi ga navijaci sprejeli z odprtimi rokami. Vse do danes so bile možnosti za njegov prihod sila majhne. A popoldne se je zgodilo nekaj premikov in naposled smo uresnicili to, za kar smo si prizadevali že dolgo," je povedal Lawwell, ki pa ni želel razkriti, kako si bo Celtic lahko privošcil zvezdnika takšnega kalibra. Škotski klub je namrec v celoti prevzel vse Keanove pogodbene obveznosti, kar pomeni, da bo tedensko na njegov racun placeval kar 65.000 angleških funtov. Verjetno ni potrebno prevec poudarjati, da je Keane s prestopom v Celtic postal obenem tudi najdražji nogometaš v zgodovini škotskega nogometa.

Robbie Keane je vselej obetal veliko, a zvezdnik evropskega formata nikoli ni postal. A vseeno je igralec, ki je vselej uresnicil sanje slehernega irskega zaljubljenca v nogomet – pri rosno mladih letih je okusil slast glamurja pri milanskem Interju, se nato preizkusil pri najbolj priljubljenem angleškem klubu na Irskem (Liverpoolu), zdaj pa ga caka še izziv v majici najbolj "irskega" kluba Celtica.

 NATISNI    
Uradno: Lennon trener Celtica
Ruski milijoni ga ne bodo premamili
Smith podaljšal z Rangersi
Marcetin Falkirk izpadel iz prve lige
To pa je remi - 6:6!
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Bolivijski nogometaš Raul Gutierrez je imel za seboj povsem spodobno kariero, saj se je pred leti prebil celo v izbrano vrsto, obenem pa je bil tudi ...
Ekskluzivno: Daniel Bilos
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje