Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Nogomet je kot darilo. Nikoli ne veš, kaj je v njem.
Primož Gliha
18. maj 2010
 NATISNI
Brazilske legende bi v politiko
Anže Zajic (foto: Getty Images)
Romario se želi po koncu nogometne kariere preizkusiti tudi v vlogi politika. Na oktobrskih volitvah še nekateri drugi upokojeni nogometaši.

V Braziliji bodo oktobra letos na sporedu parlamentarne volitve, na listah razlicnih strank pa se bodo znašli tudi številni znani nogometaši, napovedujejo tamkajšnji mediji. Eden najbolj znanih obrazov, ki se želi prebiti v svet politike, je brez dvoma legendarni Romario, ki je bil po koncu kariere že trener in športni direktor, zdaj pa želi postati še poslanec. Romario bo kandidiral na listi socialisticne stranke, ce bo izvoljen, pa se bo moral zadovoljiti z mestom v spodnjem kabinetu. Poleg Romaria so na listah razlicnih strank tudi Marcelinho Carioca, idol Corinthiansa, kontroverzni Edmundo in Vampeta, nekdanji clan Interja. Toda brazilski mediji so prepricani, da vecino bolj kot problematicne teme zanima zaslužek. Poslanec spodnjega kabineta naj bi namrec na mesec zaslužil okoli 3.000 dolarjev, predvsem Romario pa naj bi denar krvavo potreboval. Izjemni golgeter je menda izvedel kar nekaj nespametnih investicij in bojda zašel v resne dolgove. Tako je moral pred kratkim prodati svojo obmorsko hišo, da je lahko pokril dolgove. "Moja želja je pristna, nameni pa niso slabi in ljudje mi lahko verjamejo. Prav tako mi je bilo vse to usojeno - tako kot mi je bilo uspeti v nogometu, mi je tudi v politiki," se ne obremenjuje 44-letnik, ki je v svoji karieri odigral 651 tekem in zabil kar 520 golov.

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Legendarni britanski trener Ron Atkinson se je moral pred casom javno opraviciti, ker je v neposrednem televizijskem prenosu Marcela Desaillyja oznac...
EKSKLUZIVNO: Ivica Olic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje