Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Celje preprosto ni nogometno mesto! Je rokometno in nogometna reprezentanca se tam tako znajde, kot bi se vaterpolo na Jesenicah!
Sašo Udovic
18. marec 2010
 NATISNI
Celtic ima najboljše legende
Anže Zajic (foto: Getty Images)

Legende škotskega Celtica so slavile na sila zanimivem turnirju v Združenih arabskih emiratih, v katerih so se za žogo podili številni znani nekdanji nogometaši.

V Dubaju v Združenih arabskih emiratih se je pred dnevi zakljucil sila zanimiv nogometni turnir, katerega glavni sponzor je bila priznana letalska družba Emirates, na njem pa so sodelovali številni znani klubi. V arabsko meko so pripotovali AC Milan, Celtic, Liverpool, Manchester Uniteda, Chelsea in drugi, na koncu pa so se prestižne zmage veselili Kelti iz Glasgowa. Slednji so v velikem finalu šele po podaljšku premagali Rossonere, vsekakor pa moramo na tem mestu omeniti malenkost, ki celotno zadevo postavi v precej drugacen vidik - za žogo se niso podili trenutni clani vseh omenjenih klubov, pac pa njihove legende. Tamkajšnji nogometni navdušenci so tako na delu videli kopico znanih obrazov, na koncu pa je bil veliki junak Pierre Van Hooijdonk iz Nizozemske, ki je v velikem finalu zabil kar dva gola. Celtic je proti AC Milanu vodil že z 2:0 (gol je zabil tudi Andy Walker), a so Italijani prek najboljšega strelca turnirja z devetimi zadetki Paola Di Cania in Stefana Erania poskrbeli za izenacenje. V podaljšku so imeli nato vec od igre rdece-crni, a je na sceno zatem stopil Van Hooijdonk in z mojstrskim golom poskrbel za slavje Škotov. Ti so na poti do zmage premagali selekcijo ZAE iz leta 1990, Liverpool, Arsenal in Rangerse in se zasluženo veselili zmage na zanimive turnirju, na katerem so se predstavili številni legendarni nogometaši. Najbolj zveneco zasedbo je s seboj brez dvoma pripeljal AC Milan, saj so njegove barve branili Franco Baresi, Zvone Boban, Simone Braglia, Angelo Carbone, Alessandro Costacurta, Paolo Di Canio, Stefano Eranio, Paolo Maldini, Daniele Massaro, Pietro Vierchowod in Christian Vieri, kljub temu pa niso uspeli slaviti.


Igral je tudi legendarni Franco Baresi.

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Mohamed Kallon je nogometaš iz afriške države Sierra Leone, ki so mu pred leti mnogi napovedovali bogato kariero. Kako tudi ne, ko pa je brcal žogo z...
Presegel je meje fizike
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje