Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Ne vem, kaj bi lahko vzel, saj menim, da sem trener, ki ima vse potrebno za ta poklic. Mogoce ima to tudi Ciro, vendar me to ne zanima. Od Cira bi morebiti lahko vzel kakšno kravato, saj sem opazil, da so nekatere res simpaticne.
Otto Baric
22. februar 2010
 NATISNI
Stojckov je odkril "toplo vodo"
Miran Zore (foto: TEMA Sport)
Hristo Stojckov se pri svojem delu v Afriki sooca s kopico težavami. Legendardni Bolgar pocasi obupuje nad skorumpiranostjo nogometa v JAR.

Le kaj mu je? To so se lansko leto spraševali v Bolgariji, pa tudi v Španiji, kjer Hristo Stojckov velja za legendo. Stojckov je pac šokiral, ko je sprejel ponudbo južnoafriškega prvoligaša Mamelodi Sundowns, ob tem pa je še zavrnil eksoticno, a izjemno mikavno ponudbo iz Irana. Nekdanji nogometaš Barcelone in Parme, nekdaj eden najboljših nogometašev na svetu, je v Južni Afriki videl velik izziv, cetudi so ga njegovi prijatelji iz nogometnih krogov opozarjali, da se podaja v nepredvidljive vode. In res, Stojckov se pri svojem delu na jugu afriške celine sooca z mnogimi težavami, ki za denimo evropski nogomet, v katerem je Stojckov "doma", niso znacilne. Na zadnji prvenstveni tekmi, ki se je koncala z izidom 3:3, je tako zmanjkalo elektrike, zato je Stojckov preprican, da bi se morala zaceti od zacetka, vendar se tekma ni zacela od zacetka, kar je Stojckov pricakoval, temvec le nadaljevala. Ker so Mamelodi Sundownsi le remizirali, njihov zasotanek za Supersport Unitedom, ki vodi v prvenstvu, znaša štiri tocke. Stojckov je seveda besen, še posebej pa se je spotaknil ob korupcijo, ki je menda v južnoafriškem nogometu mocno prisotna in je po njegovem mnenju tudi kriva za takšne dogodke, kot se je pripetil njegovemu klubu. "Mnogi ljudje ne poznajo nogometa v Južni Afriki. Tu ni vse cisto. Prevec je korupcije. Igralcev in igre se sploh ne spoštuje. Prevec je korupcije, prevec!" je besen Stojckov, ki je pred tem kot trener služboval pri Celti iz Viga, še prej pa je tri leta opravljal funkcijo selektorja reprezentance Bolgarije.  
 NATISNI    
Robben bo igral proti Danski
Brazilci so se naucili kletvic
Nemir v francoski reprezentanci
Ilic: Angleži, pricakujte težave
Angleški obožuje kartone
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Leta 1994 je navijac West Ham Uniteda Steve Davies doživel nekaj nepozabnega - dobil je priložnost za igranje v dresu svojega priljubljenega kluba...

Kerlon - genij ali zabavljac?
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje